אוצר:לוח מודעות: הבדלים בין גרסאות בדף
אין תקציר עריכה |
(מילון) |
||
שורה 181: | שורה 181: | ||
== פרוייקט עריכה שבועי - זכר למקדש == | == פרוייקט עריכה שבועי - זכר למקדש == | ||
{{תיוג כללי}} - פרוייקט עריכה שבועי חדש - קונטרס זכר למקדש להאדר"ת ז"ל, קונטרס קצר ומעניין, ממוקד ותמציתי. עם אפשרות רחבה לההדרה. מחכה לכם. [[משתמש:סיני ועוקר הרים|סיני ועוקר הרים]] ([[שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים|שיחה]]) 16:59, 9 באוקטובר 2020 (IDT) | {{תיוג כללי}} - פרוייקט עריכה שבועי חדש - קונטרס זכר למקדש להאדר"ת ז"ל, קונטרס קצר ומעניין, ממוקד ותמציתי. עם אפשרות רחבה לההדרה. מחכה לכם. [[משתמש:סיני ועוקר הרים|סיני ועוקר הרים]] ([[שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים|שיחה]]) 16:59, 9 באוקטובר 2020 (IDT) | ||
== מילון לשפת התלמוד והמדרשים == | |||
מה דעת חברי האוצר על הקמת ספר/ערך או משהו כזה, לביאורי ותרגומי מילים ומונחים בארמית, ובשפת התרגום אונקלוס, ובשאר ספרי חז"ל והזוהר וכו', (ואולי אף מילים לא מוכרים בצרפתית ובשפות שונות המוזכרים בראשונים ז"ל), ובפרט במילים והביטויים הלא שכיחים וכיו"ב. הן בתרגום מילולי, והן בתרגום התוכן. עם מקורות מוסמכים או ראיות פשוטות לביאור הנכון. מסודר לפי סדר האלף בית וכדו', אשר כולם יוכלו להוסיף ולגדלו לתועלת הציבור. [[משתמש:שלמה 1|שלמה 1]] ([[שיחת משתמש:שלמה 1|שיחה]]) 21:03, 17 באוקטובר 2020 (IDT) |
גרסה מ־20:03, 17 באוקטובר 2020
ברוכים הבאים ללוח המודעות של אוצר הספרים היהודי השיתופי. כאן תוכלו לשתף את חברי הקהילה בדיונים המתקיימים ברחבי האוצר ולא זכו לתשומת לב מספקת, בפרוייקטים ומיזמים חדשים שלכם ועוד.
|
---|
פרויקט שב שמעתתא
בזמן הקרוב אני מתכנן לעבוד בצורה רצינית על ספר שב שמעתתא, בהעלאת הטקסט, הגהתו, הכנסת קישורים והכחלתם, ובהוספת הערות ומראי מקומות חשובים. אם יש מי מעוניין שמעוניין להצטרף לפרוייקט ולהושיט לי יד לעזרה, אשמח אם יעדכן על כך ונעבוד יחד בשיתוף פעולה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 13:18, 5 במרץ 2018 (UTC)
- חושבני שהפרויקט ראוי בהחלט ויתרום רבות לאתר בשלביו הראשונים, גם אני אצטרף בעזרת ה' בזמן הקרוב לפרוייקט, אם תעדכן אותי בדבר ספציפי שתרצה שאעזור בו אשמח לעבוד בשיתוף פעולה. מי אדיר (שיחה) 10:51, 6 במרץ 2018 (UTC)
- מי אדיר יישר כח על הצטרפותך, כעת אני מעלה הערות על שמעתא ו' בה אני עסוק, אשמח אם תוכל לעלות את המשך הפרקים בשמעתא זו או להכחיל את הקישורים שכבר הכנסתי, ושוב פעם תודה רבה והמשך עבודה פורה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 11:51, 6 במרץ 2018 (UTC)
- בשמחה רבה. מי אדיר (שיחה) 14:16, 6 במרץ 2018 (UTC)
- שלום רב אשמח מאד להצטרף לפרויקט שלך רק לא הבנתי מה אתה הולך להוסיף יותר מאשר על הרב דזימוטרובסקי? [שלמה מיטלמן].
- תודה על ההצטרפות, זו הודעה ישנה מאד. התחלתי בזמנו לעבוד על שמעתא ו, תוכל גם להתרשם מאופי העבודה והשוני מחיבורו של הרב דז'מיטרובסקי. אם בכל זאת תרצה שנתחיל לעבוד על ספר זה או אחר באופן משותף, אשמח לשיתוף פעולה. באופן כללי, עצם העריכה המשותפת יביא תוצאה טובה יותר אפילו אם אופן העבודה יהיה זהה לספר המודפס, זאת כמובן בשל העובדה שהטקסט יעבור הגהה של כלל העורכים באוצר ולא יהיה פרי עטו ועתו של עורך אחד. דבר נוסף, מחברי ספרים בדרך כלל נוהגים להטביע את חותמם על הספר באמצעות הערות עצמיות וסגנון לימוד, יש בזה פלוסים מסויימים אבל גם חסרונות רבים. באוצר - ההערות בשולי הגליון אינם פרי מחשבתו של העורך אלא של מחברי ספרים בדורות הקודמים שספריהם התקבלו בבית המדרש, והם כוללות מגוון רחב מאד של סגנונות. מי אדיר (שיחה) 12:59, 26 בדצמבר 2019 (UTC)
- שלום רב אשמח מאד להצטרף לפרויקט שלך רק לא הבנתי מה אתה הולך להוסיף יותר מאשר על הרב דזימוטרובסקי? [שלמה מיטלמן].
- בשמחה רבה. מי אדיר (שיחה) 14:16, 6 במרץ 2018 (UTC)
- מי אדיר יישר כח על הצטרפותך, כעת אני מעלה הערות על שמעתא ו' בה אני עסוק, אשמח אם תוכל לעלות את המשך הפרקים בשמעתא זו או להכחיל את הקישורים שכבר הכנסתי, ושוב פעם תודה רבה והמשך עבודה פורה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 11:51, 6 במרץ 2018 (UTC)
הדרכה פשוטה כעזרה ראשונה
אני עובד כעת על עריכת הדרכות פשוטות למשתמשים החדשים שרוצים לערוך ולתרום לקהילה בלי להסתבך בקריאת הדרכות ארוכות ומפורטות. אשמח לקבל משוב ועזרה. ראו כאן. מי אדיר (שיחה) 11:49, 18 באפריל 2018 (UTC)
- הדף נוצר והפניה אליו נמצאת בעמוד הראשי. ניתן להוסיף עליו ולהרחיבו. מי אדיר (שיחה) 20:08, 22 בספטמבר 2018 (UTC)
ספר חדש
שלום, סיימתי להעלות את מדרש ספר הישר בשלמותו. אם יש למישהו רצון בספר מסויים שקיים במאגר חופשי, אשמח להעלות אותו לאתר. עובר אורח (שיחה) 10:11, 29 במרץ 2018 (UTC)
- עובר אורח, תודה תודה. יש ב'ספריא' הרבה ספרים חופשיים, אבל לא כולם חופשיים לגמרי, צריך שיהיה כתוב שהרישיון ב"נחלת הכלל" כדי שזה יהיה מתאים לאוצר. אם באמת יש לך כח, אתן לך שם של ספר: ביאור רי"פ פערלא על ספר המצוות לרס"ג - אוצר האוצר התחיל להעלות אותו ו"נתקע". אבל אולי כדאי לשאול אותו קודם אם זה בסדר מבחינתו. אויצרניק (שיחה) 15:40, 29 במרץ 2018 (UTC)
תבנית 'שולי הגליון' בדפים חדשים
רציתי להפנות את חברי הקהילה לדיון בהתהוות, האם כדאי להוסיף תבנית שולי הגליון בדפים חדשים שכנראה בעתיד הקרוב לא יהיו על שוליהם הערות. ראו כאן. סיני ועוקר הרים (שיחה) 20:27, 22 בספטמבר 2018 (UTC)
פורטל חנוכה
יישר כח למשתמש 'מערכת' על פעילותו הברוכה בדף פורטל:חנוכה בבחינת זריזין מקדימין. פתחתי דף טיוטה חדש במרחב המשתמש שלי שם אני מתעתד להכין רשימה של כל המידע הנצרך לפורטל זה. קהל המשתמשים מוזמן להוסיף נופח מדיליה להגדיל תורה ולהאדירה. מי אדיר (שיחה) 16:50, 4 באוקטובר 2018 (UTC)
אופן כתיבת מראי מקומות
לתועלת הכלל, יצרתי דף חדש בו תתגבש עם הזמן אופן וצורת כתיבת מראי המקומות במרחבי 'אוצר הספרים היהודי השיתופי'. כבר כעת ישנה רשימה בסיסית בנושא, הציבור מוזמן לנהל דיון בנושא בדף השיחה של הדף אוצר:עקרונות וקווים מנחים/מראי מקומות. מי אדיר (שיחה) 10:52, 15 באוקטובר 2018 (UTC)
מרחב הערכים
כחלק מעבודתי כעת על מרחב הערכים באוצר הספרים היהודי השיתופי, אני נתקל בתוכן רב שעדיין אין היכן לקטלג אותו במסגרת מרחב הערכים בצורתו העכשווית. לשם כך הקדשתי חלק בדף המשתמש שלי לצורך איסוף תכנים אלו במטרה לסדרם בהמשך בדרך זו או אחרת. דף המשתמש שלי פתוח לצורך כך לקהל הרחב הנתקל בתכנים מהסוג הזה, כאלה שיעניינו מן הסתם את שאר המשתמשים אך אין להם מקום במסגרת מרחב הערכים כיום. סיני ועוקר הרים (שיחה) 10:50, 7 בנובמבר 2018 (UTC)
השלמה אוטומטית
ברוך ה' הותקנה במערכת אפשרות 'השלמה אוטומטית' לקישורים פנימיים. כעת, כל אחד שיתחיל לרשום קישור לדף כלשהו הקיים במערכת יקבל בצד שמאל אפשרויות להשלמה אוטומטית לקישור שהתחיל ליצור, באמצעות החיצים למעלה ולמטה אפשר לעבור בין ההצעות להשלמה האוטומטית ולאשר את הרצוי מביניהם באמצעות מקש אנטר. כדי להשתמש בפונקציה זו יש ללחוץ בסרגל העליון (ליד כניסה או יצירת משתמש) על 'העדפות', בכרטיסיה 'גאדג'טים' יש לסמן את המשבצת 'השלמה אוטומטית'. בהצלחה! מי אדיר (שיחה) 16:52, 24 בנובמבר 2018 (UTC)
הרחבת מעגל החברים ב'אוצר'
רבותי, ברוך ה' האוצר מתפתח מיום ליום ומרגע לרגע. גם אני עוקב אחריו ומדי פעם נכנס לערוך בו. אולי כדאי לעשות 'מצ'ינג' לאתר. אני לא מתכוון לגיוס כספי אלא לגיוס משתמשים. כלומר, כל עורך יקבל על עצמו להביא כמות מסויימת של עורכים חדשים לאוצר. ככה ניצור סוג של מטרה שיהיה נחמד לשאוף להשיגה, תחרות ועניין, ובסופו של דבר... עורכים חדשים שיוסיפו בודאי לכולנו. שואלין ודורשין (שיחה) 14:59, 2 ביולי 2019 (UTC)
טקסט מנוקד או לא
אשמח לשמוע את דעת חברי הקהילה בנוגע להעלאת טקסטים מנוקדים. האם לאפשר זאת? האם זה עדיף על פני טקסט שאינו מנוקד? האם יש מקום לחלק בין טקסטים שנדפסו בעבר באופן מנוקד לטקסטים שמהדורה מנוקדת שלהם היא דבר חדש? מי אדיר (שיחה) 08:12, 10 ביולי 2019 (UTC)
- אני נגד, לדעתי טקסט מנוקד יכול לגרום בעיות רבות, בעיקר בעקבות ניקוד או פיסוק שגוי. אם בכל זאת יהיה ביקוש מצד חברי האוצר לטקסט מנוקד אפשר במקביל ליצור דפים של 'ספר פלוני מנוקד'. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:36, 10 ביולי 2019 (UTC)
- אני מאמין שבשלי הסער הזה... חשבתי שעדיף שיהיה לנו באוצר רש"י על התורה גם אם הוא מנוקד מאשר שלא יהיה לנו כלל את הטקסט. תמיד אפשר בעתיד להקליד/להשיג טקסט מדוקדק ולא מנוקד תחת הטקסט הקיים. מעלין ולא מורידין (שיחה) 19:49, 10 ביולי 2019 (UTC)
קביעת קווים מנחים באופן הקישור לספרים השונים
ראו אוצר:עקרונות וקווים מנחים/קישורים. יש להוסיף את הספרים השונים המסופקים ולקבל הכרעה בנוגע לעניינם. סיני ועוקר הרים (שיחה) 20:42, 6 באוגוסט 2019 (UTC)
מיזם שדי חמד
לאור קריאתו של מצולות ים, יצרתי את דף המיזם של המיזם החשוב 'שדי חמד', להסבת ערכי הספר לערכים מותאמים למרחב הערכים באוצר. הציבור נקרא ליטול חלק במיזם המבורך הזה, להגדיל תורה ולהאדירה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 07:54, 22 באוגוסט 2019 (UTC)
גרסא מתקדמת יותר של השינויים האחרונים
ניתן להיכנס מכאן--Men770 ● שיחה ● מייל. כעת, כ"ג באלול ה'תשע"ט, 15:10 מגיע משיח! יחי המלך!
פורטל? סוכות
אולי כדאי להכין פורטל (או אפילו רק תבנית שתוצג בעמוד הראשי של האוצר) שתרכז את כל החומר החשוב לחג הסוכות + שמחת תורה? אויצרניק (שיחה) 20:13, 3 באוקטובר 2019 (UTC)
ספר המציינג בהלכה
התחלתי עכשיו בעריכת ספר עם מאות דיונים סביב נושא המצינג'ים שהתרחשו בארץ בשנה החולפת אשמח באם יש למישהו הצעות ורעיונות לשיפור הספר וכן שאלות ששמע או שיוצר אם יוכל ליצור איתי קשר בדף שיחת המשתמש שלי -שלמה מיטלמן.
קול קורא לנוכחות קבועה
עם הריבוי המבורך במספר הפעילים הקבועים כאן, אולי כדאי שנעשה איזה לוח נוכחות, כלומר שכל אחד ירשום זמנים משוערים שבהם יוכל להיות כאן בקביעות וכך נדע שתמיד יש עין פקוחה על מה שמתרחש באוצר, ואולי זה גם ידרבן אותנו עצמנו למלאכת הקודש. בימי בין הזמנים הייתי נוכח כאן יותר מבשגרה, אבל אני חושב שעדיין אוכל להיות כאן מדי ערב בערך בשעות 21:00-22:00 ואולי קצת יותר מאוחר גם כן. מה דעתכם? מי אדיר? סיני ועוקר הרים? אויצרניק? אוצר האוצר? יודע ספר? אוהב ספר? ראמבאמאוויטש? אברהם יגל? אברהם ברוכוביץ? ש"ס יידן? דניאל הללי? אלו שזכרתי עכשיו, ואלו שלא זכרתי ואני מתנצל בפניהם, וכמובן כל המצטרפים בחודש וחצי האחרונים שעדיין לא התרגלתי להכיר את שמותיהם מתוך פעילותם השוטפת, איש בשמו הטוב יבורך. מהדורה קמא (שיחה) 19:38, 19 באפריל 2020 (UTC)
- רעיון נפלא, אבל אני לא בטוח שהוא אפשרי. לי אישית אין זמנים משוערים, כשאני יכול אני נמשך לכאן וכשאני לא יכול, אני פשוט לא יכול. הייתי מציע חלופה, נרשום את כל שעות היממה וכל עורך יקח על עצמו שעות שבהם הוא יפקח על הנעשה, ככה נאפשר לכל אחד את הגמישות שלו ומצד שני עדיין האוצר יהיה בפיקוח תמידי. ש"ס יידן (שיחה) 21:06, 19 באפריל 2020 (UTC)
- אני גם בעד. לא הבנתי את הצעתך משתמש:ש"ס יידן, אם אין לך זמן משוער ביממה, איך תקח על עצמך שעות? אני יכול בערבים ולפעמים גם בשעות אחה"צ, אבל יש תקופות שאני עמוס (עובד בארגון צדקה גדול) ואז אני בכלל לא מופיע פה. ראמבאמאוויטש (שיחה) 22:57, 19 באפריל 2020 (UTC)
- אני משתדל להיות כאן בכל שעה :), לא תמיד אני מגיב אבל כן משתדל להציץ מפעם לפעם בכל זמן שהמחשב פתוח לפני (וזה די הרבה זמן ביום). סיני ועוקר הרים (שיחה) 05:10, 20 באפריל 2020 (UTC)
- מתחבר לרעיון של ש"ס יידן, אם הבנתי נכון את כוונתו, כל אחד יקח שעות מסויימות שהוא יכול לפקח בהם, כשהכל יהיה מסודר ויהיו מספיק מתנדבים נוכל להגיע לכמות שעות נמוכה לכל אחד. כמובן שמי שעמוס ולא יכול אז הוא פטור בטענת "אונס". מי אדיר (שיחה) 10:36, 20 באפריל 2020 (UTC)
- אני גם בעד. לא הבנתי את הצעתך משתמש:ש"ס יידן, אם אין לך זמן משוער ביממה, איך תקח על עצמך שעות? אני יכול בערבים ולפעמים גם בשעות אחה"צ, אבל יש תקופות שאני עמוס (עובד בארגון צדקה גדול) ואז אני בכלל לא מופיע פה. ראמבאמאוויטש (שיחה) 22:57, 19 באפריל 2020 (UTC)
- הוחמאתי שזכרו אותי. אני לא בעניין של להתחייב לזמנים. בדרך כלל לא פה אלא אם נחה עלי הרוח והקלדתי משהו ובא לי לשתף. אברהם יגל (שיחה) 21:19, 20 באפריל 2020 (UTC)
שיחת תבנית:אות סעיף
נפתח דיון בקשר לתוכן התבנית והשימוש בה. אודה לכל מי שיסור ויחווה דעה. אוצר האוצר (שיחה) 16:41, 30 באפריל 2020 (UTC)
פרויקטים מתמשכים או זנוחים
אנא ראו את הצעתו של מצולות ים בדף אוצר:פרוייקטים פתוחים, וראו גם דף השיחה שם. זה רעיון טוב מאוד וגם אני אשתדל לרשום פרויקטים שהתחלתי וזנחתי מחוסר זמן וכדומה. כך למשל יוכל מי שרוצה לתרום ממרצו וזמנו למען התורה ולומדיה, ואין לו רעיון מה אפשר לעזור, להירתם ולהשלים/לבצע רעיונות טובים שנזנחו מסיבות שונות. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 21:10, 7 במאי 2020 (UTC)
- ותודה גם לאברהם ברוכוביץ, שכתב שם. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 21:11, 7 במאי 2020 (UTC)
פרוייקט דפי עזר
כדי ליצור דפי עזר טובים צריך כמה שלבים:
- יצירת הדפים.
- הוספת הקוד הבא:
{{ניווט כללי עליון}} == שיעורים וסיכומי הדף == * {{סיני}} {{ניווט כללי תחתון}}
3. הוספת חומרים מתאימים נוספים.
- רצוי לקשר לעוד חומר נוסף מלבד הקישור לאתר 'סיני', וכן יש לעשות תצוגה מקדימה ולבדוק שהקישורים עובדים לפני ששומרים את הדף.
מאחר ואני לומד כרגע בחטיבת ביינים בלמידה וירטואלית אין לי הרבה זמן להוסיף את כל השינויים הללו. אם יש משתמש שיוכל להתחיל לבצע את השינויים אשמח. תודה רבה! ישראל קלר (שיחה) 14:35, 13 במאי 2020 (UTC)
- סידרתי את הקוד להצגה. כדאי להדגיש שרצוי לקשר לעוד חומר נוסף מלבד הקישור לאתר 'סיני', וכן שיש לעשות תצוגה מקדימה ולבדוק שהקישורים עובדים לפני ששומרים את הדף. אויצרניק (שיחה) 13:06, 17 במאי 2020 (UTC)
פרוייקט יומי-חדש!
ניתן לראות פרטים ולהוסיף רעיונות בדף אוצר:פרויקט עריכה יומי. בנוסף, נשמח אם תצטרפו שם לרשימת העורכים המשתתפים. ישראל קלר (שיחה) 13:51, 19 במאי 2020 (UTC)
שבוע טוב! ניתן לראות פרטים ולהוסיף רעיונות בדף אוצר:פרויקט עריכה יומי. בנוסף, נשמח אם תצטרפו שם לרשימת העורכים המשתתפים. ישראל קלר (שיחה) 13:51, 19 במאי 2020 (UTC)
הפרויקט החדש- צלעות הבית. פרטים נוספים כאן. כולם מוזמנים להשתתף! ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 04:30, 9 ביוני 2020 (UTC)
קטלוג כפול לקטגוריה ראשית ולקטגורית משנה
אנא הביעו את דעתכם בנושא באולם דיונים. עמיאל - שיחה 11:04, 3 ביוני 2020 (UTC)
הרמב"ם היומי
לקראת תחילת לימוד הרמב"ם היומי, כדאי להחליט על קו מסויים בההדרתו, וכן קישורים למהדורות מודפסות רלוונטיות ועוד. אני אישית אעבוד על כך ובטח יהיו עוד כמה שיצטרפו. ש"ס יידן (שיחה) 21:43, 7 ביולי 2020 (UTC)
- ש"ס יידן, תרצה שאצור תבנית לרמב"ם לפי ספר ויום? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 13:58, 8 ביולי 2020 (UTC)
- רעיון טוב! כמו הדף היומי. אולי אחר כך נשלב את זה באיזה לוח לימודים יומי קבוע. אבל זה קצת מסובך לפי דעתי, תוכל לתת דוגמה לאיך זה ייראה? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 14:09, 8 ביולי 2020 (UTC)
- יצרתי תבנית:הרמב"ם היומי ספר לפי יום. זה אמור להיראות כמו הדף היומי. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 16:43, 8 ביולי 2020 (UTC)
- יישר כח! זה אומר שיצטרכו לעדכן את זה בקביעות גם בשנים הבאות. אז אולי כדאי לקשר שם ללוח של התכנית כדי שבעתיד יוכלו גם אחרים לתחזק. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 16:55, 8 ביולי 2020 (UTC)
- אפשר. עכשיו יצרתי גם את התבנית תבנית:הרמב"ם היומי פרק לפי יום וטיוטה:הרמב"ם היומי ותבנית:הרמב"ם היומי פרק לפי יום.. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 16:57, 8 ביולי 2020 (UTC)
- מערכת, איפה אפשר ליצור דף כזה שיכיל את כל הכללים שנחליט עליהם בעניין ההדרת הרמב"ם? ש"ס יידן (שיחה) 06:14, 9 ביולי 2020 (UTC)
- אולי משהו דומה לרי"ף. ש"ס יידן (שיחה) 06:15, 9 ביולי 2020 (UTC)
- מה שיש שם הוא משהו ראשוני מאד. בטקסט עצמו אנחנו חייבים להיצמד לדפוסים הרגילים (ורשה-וילנה-ירושלים) שאין עליהם זכויות יוצרים. וכל השאר אפשר להעיר בהערות שוליים. אני מניח שתוך כדי עבודה יעלו שאלות, ונגבש דרכי פעולה. אין חכם כבעל הניסיון, ונהיה חכמים יותר אחרי שנתחיל לעסוק בכך. כשיתגבש סט כללים מיוחד לרמב"ם נוכל ליצור דף משנה משנה תורה להרמב"ם/כללי העריכה באוצר ולרכז שם את מה שיתברר כחשוב. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:46, 9 ביולי 2020 (UTC)
- אפשר. עכשיו יצרתי גם את התבנית תבנית:הרמב"ם היומי פרק לפי יום וטיוטה:הרמב"ם היומי ותבנית:הרמב"ם היומי פרק לפי יום.. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 16:57, 8 ביולי 2020 (UTC)
- יישר כח! זה אומר שיצטרכו לעדכן את זה בקביעות גם בשנים הבאות. אז אולי כדאי לקשר שם ללוח של התכנית כדי שבעתיד יוכלו גם אחרים לתחזק. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 16:55, 8 ביולי 2020 (UTC)
- יצרתי תבנית:הרמב"ם היומי ספר לפי יום. זה אמור להיראות כמו הדף היומי. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 16:43, 8 ביולי 2020 (UTC)
- רעיון טוב! כמו הדף היומי. אולי אחר כך נשלב את זה באיזה לוח לימודים יומי קבוע. אבל זה קצת מסובך לפי דעתי, תוכל לתת דוגמה לאיך זה ייראה? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 14:09, 8 ביולי 2020 (UTC)
פרסום לאוצר
שלום וברכה, כדי להביא את בשורת האוצר לעוד יהודים, יצרתי בויקיפדיה תבנית שהמשתמש עורך גם באוצר. נשמח אם כל המשתמשים יוכלו לשים בדפם את התבנית. תודה רבה! ישראל קלר2 (שיחה) 15:54, 16 ביולי 2020 (UTC)
- ישראל קלר ישראל קלר2 אני אשים. ואתה יכול לפרסם את זה גם בויקיפדיה. מגזין יהלום (שיחה) 16:10, 16 ביולי 2020 (UTC)
יש עלינו ערך בויקיפדיה!
מה דעתכם על הערך בויקיפדיה שישראל קלר ואני כתבנו? עמיאל - שיחה 15:34, 21 ביולי 2020 (UTC)
- חמוד. תודה. אם יבוא עוד לומד אחד בזכות זה, והיה זה שכר פעולתכם. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 18:16, 21 ביולי 2020 (UTC)
- שימו לב שאיכשהו הסמל בוויקיפדיה שונמך לאיכות גרועה יותר. "המכלול" העתיק את הערך, אבל שם יש לוגו ברור (כמו הגרסה הראשונה של הקובץ בוויקיפדיה). מהדורה קמא (שיחה) 08:36, 22 ביולי 2020 (UTC)
- זו באמת בעיה. המטרה של עריכת התמונה הייתה שהרקע יהיה לבן ולא שקוף, בשביל התבנית משתמש עורך באוצר הספרים היהודי השיתופי. כנראה בגלל העריכה גם האיכות ירדה... אבל לא נראה לי כזה חשוב העניין הזה, כבר אמרתי שמטרת הערך היא פרסום לאוצר, אני לא צריך יותר מזה. עמיאל - שיחה 08:46, 22 ביולי 2020 (UTC)
- שימו לב שאיכשהו הסמל בוויקיפדיה שונמך לאיכות גרועה יותר. "המכלול" העתיק את הערך, אבל שם יש לוגו ברור (כמו הגרסה הראשונה של הקובץ בוויקיפדיה). מהדורה קמא (שיחה) 08:36, 22 ביולי 2020 (UTC)
שיחת קטגוריה:רבנו מנוח
אשמח אם תביעו את דעתכם בדיון שינוי שם הספר ל"ספר המנוחה". עמיאל - שיחה 21:04, 22 ביולי 2020 (UTC)
- הגבתי שם. ספריא זו לא דוגמה טובה בהקשר הזה, המקום לבדוק הוא רמב"ם פרנקל. מהדורה קמא (שיחה) 00:48, 23 ביולי 2020 (UTC)
לקראת לימוד מסכת עירובין בדף היומי
שלום לכולם, יצרתי את הדף מסכת עירובין כדי לרכז מאמץ ולהוסיף ולשפר מפרשים למסכת עירובין, שעומדים להתחיל ללמוד בעוד שבועיים (כא אב)! אין לי רעיון מסודר, אבל כל אחד יכול לחשוב על רעיון משלו כדי לקדם את התחום הזה. רק הצעתי. אברהם ברוכוביץ (שיחה) 07:53, 27 ביולי 2020 (UTC)
- יישר כח, העלתי עכשיו המרה של הספר גפן פוריה על מסכת עירובין. צריך לפצל אותו לפי דפים במרחב טיוטה כדי שנוכל להתחיל להגיה אותו. אולי מי ממתויגים דף היומי יוכל לקחת את השלב הזה על עצמו. מי אדיר (שיחה) 08:23, 27 ביולי 2020 (UTC)
אימות דוא"ל
פועל! אתם מוזמנים לאמת את הדוא"ל שלכם במיוחד:העדפות. מתוייגים כללי ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 18:25, 29 ביולי 2020 (IDT)
- תודה על התיוג. סיני ועוקר הרים (שיחה) 22:08, 29 ביולי 2020 (IDT)
איטיות?
היום (20.08.20) בשעה 1:33 (יום רביעי בלילה) חוויתי איטיות בעת הגלישה באוצר. האם זה משהו שקרה לעוד עורכים או משהו נקודתי אצלי? מי אדיר (שיחה) 01:34, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- גם אצלי. שלמה 1 (שיחה) 01:48, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- מערכת, יש לך מושג מה זה ואם אפשר לסדר את זה? מי אדיר (שיחה) 01:55, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- לי (שלמה) אין מושג. אבל מסתבר שצריך לעיין אם היתה פעילות יתר חריגה של ריבוי משתמשים או עריכות וכדו' בדקות אלו, ואולי זו הסיבה, וכידוע שכעין זה קורה בהרבה אתרים, ולפעמים אפילו קריסות זמניות ממש בגלל עומס. שלמה 1 (שיחה) 02:03, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- לי זה גם קרה אתמול (דווקא באזור 00:30) וקורה לפעמים באתר. זה לא קורה לי באתרים אחרים (למשל וויקיפדיה ווויקיטקסט) אע"פ שיש בהם יותר גולשים. אולי השרתים שלהם יותר חזקים. עמיאל - שיחה 12:35, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- זה לא אמור לקרות, אנחנו משלמים על שרתים חזקים. ייתכן שתוזמן גיבוי או פעולה אחרת שמכבידה על השרתים לשעה הזו. אם מישהו נתקל שוב (מלבד מה שהיה אתמול) אנא ידווח כאן או בדף שיחתי או בדוא"ל המערכת, כדי שנוכל להתחקות אחרי שורש הבעיה. תודה לכולם. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 12:56, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- לי זה גם קרה אתמול (דווקא באזור 00:30) וקורה לפעמים באתר. זה לא קורה לי באתרים אחרים (למשל וויקיפדיה ווויקיטקסט) אע"פ שיש בהם יותר גולשים. אולי השרתים שלהם יותר חזקים. עמיאל - שיחה 12:35, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- לי (שלמה) אין מושג. אבל מסתבר שצריך לעיין אם היתה פעילות יתר חריגה של ריבוי משתמשים או עריכות וכדו' בדקות אלו, ואולי זו הסיבה, וכידוע שכעין זה קורה בהרבה אתרים, ולפעמים אפילו קריסות זמניות ממש בגלל עומס. שלמה 1 (שיחה) 02:03, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
- מערכת, יש לך מושג מה זה ואם אפשר לסדר את זה? מי אדיר (שיחה) 01:55, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
אוצר:תבנית/אולם דיונים
אשמח אם תהיינה תגובות לדיון שפתחתי שם בעניין התבנית תבנית:ילקרוא. עמיאל - שיחה 12:38, 20 באוגוסט 2020 (IDT)
מקום לדיווח על תקלות
למה אין (או אולי יש?) מקום שבו אפשר לדווח על תקלות במרחבי האוצר לטיפול מיידי של העורכים. לדוגמא עכשיו ניסיתי ללמוד רמב"ם יומי אבל הקישור מפנה לפרק לא נכון בהלכות תלמוד תורה, מה עושים? ש"ס יידן (שיחה) 00:08, 10 בספטמבר 2020 (IDT)
- מצטרף, אם תזכיר לי אולי אצור דף כזה בשבוע הבא. סיני ועוקר הרים (שיחה) 16:58, 9 באוקטובר 2020 (IDT)
פרוייקט עריכה שבועי - זכר למקדש
מתוייגים כללי - פרוייקט עריכה שבועי חדש - קונטרס זכר למקדש להאדר"ת ז"ל, קונטרס קצר ומעניין, ממוקד ותמציתי. עם אפשרות רחבה לההדרה. מחכה לכם. סיני ועוקר הרים (שיחה) 16:59, 9 באוקטובר 2020 (IDT)
מילון לשפת התלמוד והמדרשים
מה דעת חברי האוצר על הקמת ספר/ערך או משהו כזה, לביאורי ותרגומי מילים ומונחים בארמית, ובשפת התרגום אונקלוס, ובשאר ספרי חז"ל והזוהר וכו', (ואולי אף מילים לא מוכרים בצרפתית ובשפות שונות המוזכרים בראשונים ז"ל), ובפרט במילים והביטויים הלא שכיחים וכיו"ב. הן בתרגום מילולי, והן בתרגום התוכן. עם מקורות מוסמכים או ראיות פשוטות לביאור הנכון. מסודר לפי סדר האלף בית וכדו', אשר כולם יוכלו להוסיף ולגדלו לתועלת הציבור. שלמה 1 (שיחה) 21:03, 17 באוקטובר 2020 (IDT)