אוצר:אולם דיונים

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


מעבר לתחתית הדף מעבר לתחתית הדףבדף זה מתקיימים בעזרת ה' דיונים כלליים הנוגעים לעריכה באוצר


קטגוריות אישים - לחידושיו של פלוני הפזורים בספרים אחרים[עריכה]

לעתים בתוך ספר של מחבר אחד, יש קטע שמצוטט מרב אחר, והרבה פעמים הקטע הזה לא נמצא בספריו של אותו רב. אבל עדיין יכול להיות שמישהו ירצה לראות במרוכז את כל כתביו וחידושיו של רב זה, ולכן אני מציע שמלבד קטגוריה כמו קטגוריה:ספרי רבי יחזקאל סג"ל לנדא תהיה קטגוריית-על שתיקרא קטגוריה:רבי יחזקאל סג"ל לנדא (מרוכזת תחת קטגוריה:אישים או אחרונים וכדומה), ובתוכה יהיו: א. קטגוריית ספרי הרב, ב. כל הסימנים הפזורים בספרות התורנית שיש בהם משהו מחידושיו (כמובן לא במקרה שמביאים את אחד מספריו - בשביל זה יש קישורים פנימיים). מה דעתכם? טעמא (שיחה) 22:05, 19 באוקטובר 2021 (IDT)

זה נראה לי רעיון טוב, רק עכשיו שמתי לב שהנושא הועלה (ובדיוק באתי לכתוב לך שתפסיק לשים בקוד נסתר את הקטגוריות כי אם זה טוב חבל להסתיר ואם לא, אין בשביל מה להסתיר) זה נושא ראוי לדיון. אני מקווה שכל העורכים הפעילים עוקבים אחרי הדף החשוב הזה שבו נקבעים מנהגי המקום.
שורה תחתונה, אני בעד, ואם לא תהיינה התנגדויות מנומקות בימים הקרובים, תראה חופשי לעשות מה שהצעת וממך ילמדו ויעשו אחרים. כה לחי. השתתפו בעריכה והגהה! "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 20:25, 27 באוקטובר 2021 (IDT)
תוכל להודיע לי? בינתיים המשכתי עם מוסתר. טעמא (שיחה) 20:09, 28 באוקטובר 2021 (IDT)
טעמא הנה אני מודיע, אף אחד לא התנגד ואני חושב שזה רעיון מעולה, בשלב ראשון אני מציע שתסיר את ההסתרות ומכאן ואילך נתחיל לעשות את זה בצורה קבועה. אני חושב שכל אוהב תורה וחכמיה ישמח לקבל דף מרוכז עם כל החידושים של הבית הלוי למשל, כל ההסכמות שלו ועוד. אפשר להשתמש גם ברשימות 'דפים חסרים בקטגוריה' המקובלות בוויקיפדיה וכדומה, כדי לדווח לאחרים על הימצאות חידושי תורה של מישהו במקום לא ידוע, וכך אולי לעודד את הקלדתם והעלאתם לשימוש כלל משתמשי האוצר. השתתפו בעריכה והגהה! "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 19:00, 6 בנובמבר 2021 (IST)

אתר ובלכתך בדרך[עריכה]

אני רוצה לדעת אם אפשר להעתיק מהאתר "ובלכתך בדרך"? הרשיון שלהם מאפשר? Do2or (שיחה) 23:29, 10 בנובמבר 2021 (IST)

אני לא זוכר, אבל אפשר לראות ב'ספריא', כי הם באופן קבוע מביאים מאתר זה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 00:31, 11 בנובמבר 2021 (IST)
ומאתר ספריא ניתן להעתיק לדוגמא את יערות דבש? כי לדעתי התוכן זהה בשני האתרים Do2or (שיחה) 00:50, 11 בנובמבר 2021 (IST)
הם לא מציגים רישיון ולכן לא כדאי להעתיק מהם. מה שכן יש דברים שמקורם אצלם וספריא אומרים שהם ברישיון 'נחלת הכלל', ואז לכאורה אפשר לסמוך עליהם, בפרט שכנראה בדיוק לזה נועדה התבנית שלנו {{פורסם בנחלת הכלל}} שמפרטת בדיוק את הנושא הזה. מהדורה קמא (שיחה) 01:07, 11 בנובמבר 2021 (IST)

הבו עצה הלום - לקראת חגיגות 4 שנים לקיום האוצר[עריכה]

בט"ו בשבט ה'תשע"ח עלה האוצר לראשונה לאוויר. מאז עברו והתחדשו עורכים רבים ורעיונות טובים ונהדרים. חלקם בוצעו וחלקם לא. בט"ו בשבט ה'תשפ"ב ימלאו ארבע שנים מאותו יום. 4 שנים עגולות הוא זמן טוב להצעות חדשות וישנות, ולכן נבקש מכל באי הבית הגדול להעלות רעיונות בעצמם, וגם לשאול את חבריהם - גם מי שאינם מכירים את האוצר - אלו רעיונות, גדולים ככל שיהיו, הם היו רוצים לקבל באתר כמו האתר הזה. ספרים חסרים, פונקציות חשובות חסרות ושאר רעיונות (למשל, התאמה של ריף ומפרשיו, משנה ומפרשיה, עין יעקב ומפרשיו - לדפי הבבלי והטמעת קישורים אליהם בסרגל הצד של הבבלי). השתתפו בעריכה והגהה! "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 15:11, 6 בדצמבר 2021 (IST)

לדעתי כדאי לרכז פעילות המתנדבים סביב כתבי יד שעדיין לא פוענחו מעולם ולא הודפסו (כמובן כתבי יד שהם נחלת הכלל עם רשיון ללא הגבלות). Do2or (שיחה) 15:44, 6 בדצמבר 2021 (IST)
זה יכול להיות נפלא, השאלה היא כמה מתנדבים יודעים לפענח כתבי יד כאלה. 213.137.64.109 18:19, 23 בפברואר 2022 (IST)
רעיון מעולה, יש הרבה כתבי יד קלים מאד לפיענוח והקלדה. ראו קטגוריה:כתבי יד, אפשר לפתוח דף מיזם מיוחד שבו ימליצו החברים על כתבי יד כאלה כולל קישור אליהם, וכך יוכל כל מי שמרגיש שיש לו את היכולת לעשות זאת, להצטרף למלאכה. כמובן שנצטרך לגבש כללי ההדרה, מה עושים במקרים של טעות דמוכח וכדומה. השתתפו בעריכה והגהה! "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 12:38, 4 במרץ 2022 (IST)
אם מישהו מעוניין, יש בקישור הזה צילומים של עשרות כתבי יד של הרב צחק יעקב ריינס, מתוכם כתבי יד רבים בכתב ברור מאוד שלא צריך מקצועיות בשביל לפענח אותם. כך למשל הפרוש שלו על מדרש רבה. עמיאלשיחה • ג' באדר ב' ה'תשפ"ב • 22:17, 5 במרץ 2022 (IST)
לדעתי כדאי למנף את הרעיון הזה, על ידי יצירת דף מאגד שיכיל את כל המידע על כתבי היד וכו' ויוצג בסרגל הצד או בדף הראשי של האוצר, אני מאמין שאורחים רבים ימצאו טעם רב בדבר כזה. מי אדיר (שיחה) 22:39, 5 במרץ 2022 (IST)

דיסקורד[עריכה]

שלום וברכה, רציתי להציע לקהילה לפתוח חדר מועדון בדיסקורד, אתם מוזמנים לראות את דף ההסבר בויקיפדיה. אשמח לדעת מה אתם חושבים על הרעיון. נריה (שיחה) 22:22, 19 בפברואר 2022 (IST)

סביר להניח שדיסקורד חסום בפני רוב הציבור כאן, מלבד זאת שזה לא נראה לי מתאים לק"ק דאתרא קדישא הדין. 213.137.64.109 01:45, 4 במרץ 2022 (IST)

ציון לאוצר באתרים אחרים[עריכה]

נתקלתי במספר מקומות שיש להם רשימת אתרים ללמידה הורדת טקסטים וכדו', ולא ראיתי שמצויין בהם אוצר הספרים היהודי השיתופי, (לדוג' מאגרים תורניים, גמ"ח מידע בנושא מחשבים), ואם יש אפשרות לטפל בזה זה יכול להביא משתמשים רבים לאוצר. בן אבנר (שיחה) 12:07, 9 בדצמבר 2022 (IST)

בשעתו פניתי דרך 'צור קשר' לכל מיני אתרים, חלקם כבר לא פעילים, והם שמחו לצרף קישור. זה הופך את הדף שלהם ליותר אטרקטיבי למנועי חיפוש ואין סיבה שלא יעשו זאת, כנראה שלא שמעו על האוצר. נאשער (שיחה) 12:21, 9 בדצמבר 2022 (IST)
פניתי עכשיו לשניהם. נמתין ונראה. ש"ס יידן (שיחה) 12:25, 9 בדצמבר 2022 (IST)
עדכון. שני האתרים עדכנו שיעדכנו את רשימותיהם בעז"ה. אנא עדכן אם ראית/לא ראית שינוי. ש"ס יידן (שיחה) 13:07, 9 בדצמבר 2022 (IST)

למה אוצר מיזמים לא נמצא בסרגל בצד[עריכה]

לדעתי יכול לתרום ולהוסיף רבות אם אוצר:מיזמים יהיה מונגש בצורה קלה בסרגל בצד ימין (בתוך פעילות המיזם). בן אבנר (שיחה) 00:01, 24 בינואר 2023 (IST)

לא כל המיזמים פעילים. אבל זה רעיון טוב, אולי נסדר הבחנה בין מיזמים פעילים לאלה שפחות, כך עושים גם בוויקיפדיה. חמש שנים ל'אוצר הספרים' - בואו להנגיש את ארון הספרים היהודי, מוגה ומוער, לכולם. מערכת (שיחה) 01:32, 24 בינואר 2023 (IST)

5 שנים לאוצר - אוטוטו..[עריכה]

ט"ו שבט תשע"ח - תשפ"ג. (אולי זה הזמן לחזור..) משתמש:חסידבפקודיך אשיחה • 14:54, 25 בינואר 2023 (IST)

קדימה, אומר ועושה! חמש שנים ל'אוצר הספרים' - בואו להנגיש את ארון הספרים היהודי, מוגה ומוער, לכולם. מערכת (שיחה) 16:51, 25 בינואר 2023 (IST)

ספר עם הערות צנזורה רבות[עריכה]

אני עוסק כעת במסגרת מיזם דיקטה בהעלאת שו"ת בנין עולם, והנה הספר מלא בהגהות צנזורה, כל מקום שמוזכר בית דין/גרים/מלקות/מיתות בי"ד וכדו' יש הערה בתחתית הדף שאי"ז נוגע בימינו, ודינא דמלכותא דינא, ולא נכתב אלא להביא מזה ראיה למקומות וענינים אחרים וכדו'.

והסתפקתי האם יש טעם וענין להביא הערות אלו בהערות שוליים [עם ציון שמדובר בהערות הצנזורה], או שלא יזכר ולא יפקד שם הצנזורה באוצרינו.

כמובן שדברים כגון גר 'בזמן הבית' או הפקר בי"ד 'היה' הפקר אני מוחק מבלי להשאיר עקיבות. בן אבנר (שיחה) 12:18, 31 ביולי 2023 (IDT)

יש טעם להשאיר את המקור, יותר אותנטי (ויש דברים שבאמת רק בזמן הבית, תבדוק אחד אחד?) - יותר קל להוסיף הערה. חמש שנים ל'אוצר הספרים' - בואו להנגיש את ארון הספרים היהודי, מוגה ומוער, לכולם. מערכת (שיחה) 19:03, 31 ביולי 2023 (IDT)

תנ"ך לא מנוקד[עריכה]

לדעתי יש צורך באוצר בתנ"ך לא מנוקד, כיון שהיום כשאני מחפש פסוק הוא לא מביא לי אותו, ולהערכתי הוא משום שהתנ"ך מנוקד.

אינני יודע איך עושים את זה, אך אני מתאר לעצמי שהמלאכה לא אמורה להיות מאד מסובכת. בן אבנר (שיחה) 02:17, 30 באוקטובר 2023 (IST)

אכן לא נראה שזה אמור להיות מסובך. צריך להעתיק את כל התנ"ך לדפים מקבילים תנ"ך (לא מנוקד) ולעבור עם בוט מסיר ניקוד. כבר עשינו פעם דבר דומה עם ראשי תיבות בבלי. השאלה היא עד כמה הרווח שווה את הדפים הרבים הללו. זכור לי שהרעיון עלה פעם ומשום מה לא יצא לפועל. עמדשיחה • ט"ז בחשוון ה'תשפ"ד • 12:22, 31 באוקטובר 2023 (IST)
אינני יודע כמה אנשים משתמשים היום באוצר לשם לימוד בפועל, אך מי שמשתמש ללימוד סדיר לכאו' לא ימלט שהוא מחפש את מקומו של פסוק כל שהוא, ואיננו מוצא את מבוקשו כיון שהחיפוש לא יעיל בתנ"ך, ואולי נחכה שיבואו ויעידו כאן האם זה נצרך. בן אבנר (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתם
אילו היה חיפוש בתנ"ך באוצר זה היה מביא לי המון תועלת. אגב, בנוגע למשתמשים באוצר לשם לימוד, יש רבים כאלה, כמה וכמה שאני מכיר העידו בפני על כך, גם כאלה שלא ידעו בכלל שאני תורם כאן. מי אדיר (שיחה) 13:59, 1 בנובמבר 2023 (IST)
רק רציתי להוסיף שבויקיטקסט יש 4 תנכי"ם!, ללא ניקוד, מנוקד, עם ניקוד וטעמים, ועוד אחד עם סימני דקדוק שונים, אמנם בשלב זה לא צריך כא את כל ה4, אך לא יהיה מיותר שיהיה לפחות 2.בן אבנר (שיחה) 00:09, 5 בנובמבר 2023 (IST)