שיחת משתמש:שבח המצוות/ארכיון 1

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ברוכים הבאים[עריכה]

שלום רב, ברוך הבא בשם ה'. תוכל לקרוא על אופן העריכה באוצר כאן. הדרכה מפורטת יותר תוכל למצוא כאן.
הכלל הראשון שכדאי לך לדעת כשאתה מתחיל לערוך באוצר, הוא - שאין לך ממה לחשוש, פשוט תתחיל לערוך! אתה לא יכול להרוס אלא רק לבנות ולהוסיף עוד נדבכים לבנין המפואר. העורכים שכבר נמצאים באוצר ישמח לסייע לך ולכוון אותך בתרומותיך באוצר, בהצלחה! אני זמין לכל שאלה, כאן או בדף השיחה שלי. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:47, 20 במאי 2020 (UTC):לכבוד הרב הגאון סיני ועוקר הרים שליט"א, אני חדש יחסית כאן בפרט ובעולם המחשב בכלל אך אפשר לומר שבס"ד עשיתי כברת דרך ארוכה ואני כבר מתחיל לקלוט את רזי המחשב. עיקר הסיבה שבגללה נכנסתי לעניין הוא בשביל חזון רחוק שמפעם בתוכי זה כ-6 שנים ואני משתדל ומתאמץ מאוד להביאו בס"ד לידי קיום, הרעיון כפי ששם המשתמש שלי מעיד הוא, להנגיש לכל אחד [ובפרט לעצמי...] את כל ענייני תרי"ג המצוות בכל חלקי פרד"ס התורה באופן בהיר וברור, וכמו כן בכוונתי לייסד איזשהו מפעל שיעודד ויעזור לכל יהודי החפץ בכך לקיים כמה שיותר מצוות מן המעט שנותרו בידינו לאחר חורבן המקדש, והכוונה בעיקר כמובן למצוות הנדירות שאין יד אדם מן השורה משגת לקיימם [פדיון פטר חמור ראשית הגז, תרו"מ לקט ש' ופאה, פרט עוללות וכו' והכל באופן של ברב עם הדרת מלך ובאופן של הבנה והכנה למהות המצוה ע"י לימוד, וכן לקיים הסברה רחבה [ואולי מצגות והמחשות] וגם ובעיקר בשאר המצוות שבמהרה בקרוב יבנה המקדש ונזכה לקיימם, כרגע כל זה בגדר חלום רחוק אך אם לא יושנים אפשר בס"ד לראות בהתגשמותו וקיבלתי המלצות מרבנים ידועים על הפרוייקט.:לצורך כל זה אני מקים בס"ד בימים אלו אתר שייקרא 'שבח המצוות' ואקווה בס"ד שבקרוב כולנו נשמע עליו...:ממש התרגשתי לראות את הקהילה הנפלאה המתגבשת כאן וחשבתי שיחד נוכל בס"ד להגיע לתוצאות נפלאות גם בתחום הזה.:אז ככה, הרעיון הוא לעשות בערך את מה שכבר נעשה כאן בקשר ל'מצוות ציצית' אך יחד עם זאת גם לערוך את כל התוכן הנפלא באופן הנפלא עוד יותר של 'ערכי האוצר' קרי- קישורים.:אז אשמח מאוד לקבל מכבוד מעלתו את האופן שאתה רואה את הרעיון ואיך נוכל לעשות זאת בצורה הטובה ביותר ואני מוכן בס"ד לצאת לדרך:ושוב, תודה על הקבלת פנים החמה ממש מרגיש אצלכם בבית! כל הכבוד תמשיכו ככה!. שבח המצוות (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה::שוב שלום לך, ר' שבח. אפשר לומר שהרצון הפנימי הזה לקיום תרי"ג מצוות בשלימות מפעם בליבו של כל יהודי באשר הוא. אך אכן מעטים הם העושים מעשה ולוקחים את שאיפתם זו צעד אחד קדימה, כפי שמעיד מר על רצונו. אנו (ומדבר אני בשם שאר העורכים באוצר כפי שניכר מפועלם כאן) נשמח לסייע לך ככל שנדרש, אם על ידי הקמת פורטלים למצוות השונות בדומה למה שנעשה בציצית, ואם בשאר דרכים (ערכי האוצר, הקלדת ועריכת ספרים העוסקים בנושא ועוד). בשבועות האחרונים עלו לאוצר ספרים רבים העוסקים במנין המצוות והם מצטרפים לספרים אחרים שכבר קיימים משכבר הימים באוצר. כיון שהחזון הוא כללי ביותר, נצטרך כמובן להתחיל לרדת לפרטים. באיזה מצוות אתה עוסק כיום? אלו חומרים יש לך/אתה רוצה שיהיו נגישים ללומדים וכן על זו הדרך. בברכת התורה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 21:41, 24 במאי 2020 (UTC)

תודה על המשוב. אז ככה: א] אני מעוניין ליצור פורטל ראשי בשם 'תריג מצוות- שבח המצוות' [אם לא איכפת לכם הסיומת] ותחתיו לעשות את כל המצוות לפי כל השיטות [יש לי קונטרס בשם ספר המצוות הערוך הקצר שמסדר זאת יפה] ואולי לסדר כמה מפתחות: א- לפי סהמ להרמבם, ב- החינוך, וכן שאר המונים. וכמובן קישור בכל אחד אל החומר השייך לו: סוגיות השס ומפ', הרמבם ומפ', שוע ומפ', ספרי הכללים מערכות דרוש הלכה אגדה חסידות מוסר וכו'. ב] לעשות מפתח נוסף שבכל מצוה יוכלו לכתוב חקירות וחידושים של המשתמשים ויוכלו לציין קישורים השייכים לזה [כמו במפתח הערכים המעולה של 'אוצר'] ובעניין זה יש בידי בסד חומר רב כיון שלפני שקניתי מחשב קניתי כ650 מחברות ומיספרתי אותם לפי סדר המצוות [זה תפס לי חצי עמודון] והתחלתי למלאות מחברות בחקירות וחידושים, אז ככה שנשאר לי רק להעתיק מהמחברות על כ250 מצוות שהתחלתי ג] בנוסף לזה יצרתי בסד מאגר הורדות והעתקות על סדר המצוות ממאגרים שונים [בר אילן, ספריא, רבותינו, ויקיטקסט, היבובוקס, אוצהח, אוצרות התורה ועוד.] שאינם מסודרים עדיין כראוי בתוך המאגר, והם ליקוטים על המצוות שצריך לעורכם לפי סדר מסויים [כרונולוגי- ענייני]. שאלתי היא: האם אוכל לעשות זאת באתר זה? והאם אפשר לקבל גם זכויות יוצרים לכל הפחות על מה שאני יוצר? [-כגון אם ארצה אחכ להוציא לאור בספרים את העבודה] ואיך אוכל ליצור [אם אכן] גם בעמוד הראשי כניסה לפורטל זה? שאלה נוספת האם אוכל ליצור קשר איתך? ייתכן שאנו גרים אפילו רחוב סמוך, ואם אוכל ליצור קשר אולי יהיה אפשרי לקבל מרב פעלים כמוך תועלת רבה גם בנוגע למיזם זה וגם בנוגע לאתר שלי שכרגע אינני מסתדר כל כך איתו ואולי תסכימו לשתף אותי מי בנה עבורכם את האתר הנפלא הזה וכמה כל זה עלה, והאם יש לו נכונות לעשות זאת גם בקשר אלי לתועלת הכלל ולזיכוי הרבים ללא מטרות רווח. תודה רבה והצלחה! שבח המצוות
סליחה על ההתערבות.

תודה שבח המצוות

ובעניין זה יש בידי בסד חומר רב כיון שלפני שקניתי מחשב קניתי כ650 מחברות ומיספרתי אותם לפי סדר המצוות [זה תפס לי חצי עמודון] והתחלתי למלאות מחברות בחקירות וחידושים, אז ככה שנשאר לי רק להעתיק מהמחברות על כ250 מצוות שהתחלתי ג] בנוסף לזה יצרתי בסד מאגר הורדות והעתקות על סדר המצוות ממאגרים שונים [בר אילן, ספריא, רבותינו, ויקיטקסט, היבובוקס, אוצהח, אוצרות התורה ועוד.] שאינם מסודרים עדיין כראוי בתוך המאגר, והם ליקוטים על המצוות שצריך לעורכם לפי סדר מסויים [כרונולוגי- ענייני]. שאלתי היא: האם אוכל לעשות זאת באתר זה? והאם אפשר לקבל גם זכויות יוצרים לכל הפחות על מה שאני יוצר? [-כגון אם ארצה אחכ להוציא לאור בספרים את העבודה] ואיך אוכל ליצור [אם אכן] גם בעמוד הראשי כניסה לפורטל זה? שאלה נוספת האם אוכל ליצור קשר איתך? ייתכן שאנו גרים אפילו רחוב סמוך, ואם אוכל ליצור קשר אולי יהיה אפשרי לקבל מרב פעלים כמוך תועלת רבה גם בנוגע למיזם זה וגם בנוגע לאתר שלי שכרגע אינני מסתדר כל כך איתו ואולי תסכימו לשתף אותי מי בנה עבורכם את האתר הנפלא הזה וכמה כל זה עלה, והאם יש לו נכונות לעשות זאת גם בקשר אלי לתועלת הכלל ולזיכוי הרבים ללא מטרות רווח. תודה רבה והצלחה! שבח המצוות

סליחה על ההתערבות.
א. אין כל מניעה ליצור פורטל:תרי"ג מצוות או (אם הכוונה היא לסדר שם את שיטות מוני המצוות) פורטל:מנין המצוות. הסיומת שבח המצוות לא מתאימה.
ב. מפתחות לפי מוני המצוות: מעולה! ומבורך! זה מתאים כדף משנה של פורטל תרי"ג מצוות, או כדפי משנה של פורטלי המשנה, כמו פורטל:ציצית. צריך להכין תכנית איך זה ייראה בסוף, כי זה ידרוש עבודה רבה. וחבל שתטרח לריק.


ב. חקירות: אז ככה, ציונים ומפתחות לספרי האחרונים ולמעלה בקודש, מתאימים למפתח הערכים של ערכי האוצר (במבנה: ערך:שם המצוה). חקירות של המשתמשים עצמם: רק בדפי השיחה, או בדפי אוצר:בית מדרש/שם המצוה, שם יוכלו אנשים אחרים להגיב ולהתפלפל.
ג. העתקות ממאגרים שונים: בל ייראה ובל יימצא באתרנו. חלק גדול מהטקסטים עם זכויות יוצרים וזה בעייתי מאוד.
ג. זכויות יוצרים: אתה (כמו כל תורם אחר) לא מאבד את זכויות היוצרים על העבודה שלך, אלא משתף את הציבור. זה אומר שאת מה שהכנסת לאתר אין כל בעיה שתקח אחר כך בחזרה ותדפיס. אבל ייתכן שאם תשולב בדפי המשנה עבודה של אחרים, תהיה גם להם חלק בזכות היוצרים של המוצר המוגמר, כך שתצטרך את רשותם להשתמש במה שהם עשו. לשיקולך.
אתה יכול לשלוח לכתובת הדוא"ל של האוצר (בעמוד הראשי) פירוט של מצב הפרויקט שלך, כמו: כמה אחוזים ממנו מוקלדים, ודוגמאות מהחומר, ואם נראה שמדובר בפרויקט בשלבים מתקדמים שיכול להעשיר את הלומדים והעורכים באתר, ייתכן שננסה לגייס מתנדבים שיעזרו לך לבנות את הפורטל ואת דפי המשנה שלו.
קישור מהעמוד הראשי ייבחן כשיהיה פורטל מושלם, שכולל את רוב החומר הרלוונטי בנושאים המדוברים, ולזה: עוד חזון למועד.
נ.ב. אני מעביר דפים שיצרת בצורה שאינה מושלמת, או בצורה שאינה אמורה להופיע במרחב הראשי, למרחב המשתמש שלך, ובתום ההכנה שלהם, נחזיר אותם למקומם הראוי. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 14:12, 25 במאי 2020 (UTC)
הגעתי אחרי דבריו של מערכת. אנו נשמח מאד לשתף פעולה בהבאת הפרוייקט הזה לאור עולם תוך כדי התאמתו לאוצר הספרים. הדפים שהעביר מערכת נמצאים כעת במרחב המשתמש שלך (משתמש:שבח המצות/שם הדף) תוכל למצוא אותם שם. במרחב הראשי אנחנו מעלים רק דפים שכבר מתאימים גם במצבם העכשווי לעלות על שולחן מלכים, מאן מלכי רבנן, דפים אלו שיצרת מכילים רק תוכנית עתידית לגבי תוכנם ואינם מכילים בשלב זה תוכן ממשי ולכם הם הועברו למרחב המשתמש שלך. אשמח אם תשלח את המייל שלך למייל המערכת שמופיע בעמוד הראשי עם בקשה שיעבירו אותו אלי, כך נוכל לעמוד בקשר רציף ואולי אכן נגלה שאנו שכנים (לא רק רחוב ליד ;). סיני ועוקר הרים (שיחה) 15:41, 25 במאי 2020 (UTC)

דרכי תשובה[עריכה]

מלבד הנ"ל. לגבי דרכי תשובה, רשמת בדף הספר "כאן תוכלו למצוא את ספר דרכי תשובה כשהוא מקושר אוטומטית לכל הספרים המובאים בו" - האם הטקסט של דרכי תשובה זמין בידיך? האם הוא זמין עם קישורים? אנא הסבר את כוונתך ביצירת הדף הזה: האם כוונתך שאתה מעוניין שאחרים יקלידו את הספר וייצרו קישורים פנימיים לספרים שהוא מביא? זו גם אפשרות קיימת, אבל חשוב שכוונתך תהיה ברורה. המשך ערב נהדר. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 14:18, 25 במאי 2020 (UTC)

אני מחכה לתשובתך בעניין הזה. אנא ואנא ענני. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 08:26, 27 במאי 2020 (UTC)
יש משהו היינו פיענוח או סי אר מהיברובוקס והא בהגהה, לדעתי זהו רעיון אדיר יש כבר כזה דבר של קישורים לפתחי תשובה בבר אילן. סליחה שהתעכבתי עד הנה פשוט לא מצאתי כ"כ את הזמן, ימים עמוסים קצת... יש לי שאלה: למה כל פעם כמעט כשאני מנסה לשמור את השינויים כגון עכשיו הוא אומר לי יצאת מהחשבון וכל מה שכתבתי נמחק ועלי לכתוב שוב? שבח המצוות (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה
בהחלט רעיון אדיר, ואני חושב שהגעת למקום הנכון מבחינת הביצוע שלו, אני אישית אשמח להשתתף בפרוייקט שכזה. בענין שמירת השינויים, זו אכן בעיה מטרידה שמערכת שובר את הראש לפותרה, בשלב הזה הכי פשוט זה לעשות תצוגה מקדימה, אם השם שלך מופיע למעלה אז בדרך כלל השמירה תועיל, ובמקרה הצורך אתה יכול להעתיק את התוכן לדף אחר (מסמך טקסט פשוט), לצאת, להתחבר ולהדביק, זה בהחלט קצת מסורבל, הלוואי ויימצא פתרון מהיר. מי אדיר (שיחה) 22:55, 3 ביוני 2020 (UTC)
ראיתי מה שהעלת, חילקתי לכמה דפים, להלן פירוט:
תוכל להמשיך ליצור לפי סגנון זה את הדפים הבאים, אם תרצה נוכל כבר להעביר את מה שעשית למרחב הראשי עם ההתאמות הנדרשות. סיני ועוקר הרים (שיחה) 00:46, 5 ביוני 2020 (UTC)

דבריך בדף שיחת אוצר:אודות[עריכה]

כדאי להעביר את הדברים לדף אוצר:בית המדרש, שם יש יותר סיכוי שיראו את זה ויתבסמו מהדברים. יישר כח על הדברים. מי אדיר (שיחה) 11:37, 26 במאי 2020 (UTC)

חתימה[עריכה]

כשאתה כותב משהו בדפי שיחה או בדפי בית המדרש, יש להוסיף אחרי כל הדברים 4 סימני טילדה כזה: ~~~~, זה גורם למערכת לחתום עבורך באופן אוטומטי את השם שלך ואת התאריך והשעה שבהם השארת את ההודעה, כדאי להקפיד על זה, זה מועיל מאד לסדר התקין של המערכת. תודה רבה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 12:35, 26 במאי 2020 (UTC)

תודה על ההארות! יש לי מספר שאלות [ואני מתנצל על הבורות שלי באתר פשוט אין לי כח לקרוא את כל המדריכים כי הם מקושרים אחד על השני ומבלבלים אותי, לכן פשוט קפצתי למים והתחלתי לערוך דפים חדשים בלי לדעת היכן הם נכנסים]
א] היכן זה מרחב המשתמש שלי שהעבירו לשם את הדפים החדשים שהתחלתי? בחיפוש לא מצאתי אותם.
ב] איך אני עושה קישור למקום מסויים. שבח המצוות (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה
שלום, לא קראתי את כל הדיון, אבל ראיתי את עריכתך האחרונה, ואנסה לסייע בינתיים:
א. בדף מיוחד:דפים המתחילים ב/משתמש:שבח המצוות תוכל לראות את כל מה שבמרחב המשתמש שלך.
ב. קישור למקום מסויים? כמו מה? קישור לדף באתר, כמו בשורה הקודמת, תוכל לקרוא יותר בדף ההדרכה הזה.
כפי שראית כדי שיראו שירדת שורה, צריך כאן לעשות שני אנטרים ולא להסתפק באחד.
כמו כן כדי שהמשתתפים בדיון יוכלו לתקשר בקלות ולהבין מי כתב כל משפט, נהוג לחתום בדפי שיחה באמצעות הקלדת ~~~~ (ארבעה סימני ~) שהופכים לחתימה עם שמירת הדף. לחלופין, ניתן להשתמש בכפתור חתימה: חתימה.
נוסף על כך, נהוג להזיח תגובה באמצעות נקודתיים (הסימן :) בתחילת התגובה. כך נשמר הסדר בשיחה. אם כבר יש נקודתיים בתגובה הקודמת – נהוג להוסיף זוג אחד נוסף. באופן זה, נשמר הסדר בדיון ויודעים אילו דברים נכתבו כתגובה לדברים שהופיעו קודם. אוצר האוצר (שיחה) 17:25, 26 במאי 2020 (UTC)
הי, ראשית אני כל כך שמח על מה שכתבת "פשוט קפצתי למים והתחלתי לערוך", זה הדבר הכי נהדר שיכול לקרות במיזם התנדבותי כמו האוצר, כמו שגם כתבתי לך בברכת ה"ברוך הבא" שלי - אתה לא יכול להרוס, וככה לומדים. שנית, אין לי הרבה מה להוסיף על אוצר האוצר. אם משהו עדיין לא ברור, תכתוב ואני אענה לך. אל תחשוש מלשאול, כולנו היינו פעם טירונים. סיני ועוקר הרים (שיחה) 19:49, 26 במאי 2020 (UTC)

פורטל תריג מצות[עריכה]

שלו', העברתי שוב כמה דפים כמעט ריקים שיצרת למרחב המשתמש שלך.


אני מאד רוצה לעזור לך עם הפורטל של תרי"ג מצוות, אז בוא נתכנן אותו ואז אבצע ואדריך אותך כיצד להשלים/להוסיף.

- מה אנחנו רוצים שיופיע בדף הפורטל?

א. אפשר ליצור חלונית שבה יופיעו ציטוטים חשובים של האחרונים וכדומה בדבר חשיבות לימוד תרי"ג מצוות, או אפילו לגרום שבכל יום יוצג ציטוט אחר.

ב. אפשר ליצור רשימה של כל תרי"ג המצוות, עם הפניות לערכים עתידיים שייכתבו בערכי האוצר, אבל אז צריך להיצמד לשיטה כלשהי.

ג. אפשר גם לעשות הפניה לדף שבו תהיה טבלה שמסכמת את השיטות, אם ישנה לך כזו טבלה.

ד. אפשר לשים רשימה של ספרי מצוות ורשימה של ספרי אחרונים שעוסקים בנושא זה כמו ספרו של ר"י אייבשיץ ועוד.

רעיונות אחרים שחשבת עליהם? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 23:37, 3 ביוני 2020 (UTC)

תודה רבה על העידוד, גם אני מאוד מעוניין לקדם את העניין. ניסיתי כמה פעמים לכתוב כאן בדף תגובות והם היו ארוכות והכל נמחק כידוע לך בשל הבעיה הזמנית, [אולי כבר עשית את זה אך אם לא אולי כדאי לשאול את אתרי ויקי אחרים כגון ויקי סוגיה וכדו' מה עושים שזה לא יקרה] על כל פנים לעניות דעתי עלינו להיצמד לשיטת החינוך שהיא הרווחת והקלה יחסית למציאה וחיפוש אך עם זאת עלינו לתת אופציה ולעשות אינדקס של קישורים גם לשיטת הרמב"ם והיראים והסמ"ג ואולי עוד.
בעניין החלונית על חשיבות הלימוד גם אני חשבתי על הרעיון והכנתי ליקוט של מאמרים בנושא. בנוגע לעצם העריכה אני קצת מהסס אני צריך כנראה בכל זאת לעבור על דפי העזרה ולנסות להבין את השפה ולא להתבלבל מכל הקישורים החוזרים על עצמם וגורמים לי קצת להסתובב סביב עצמי... ואני מקוה שאוכל בקרוב להכנס חזק לעניינים. שבח המצוות (שיחה) 20:49, 4 ביוני 2020 (UTC)
לקרוא את הדפים זה בהחלט יעזור לך, אבל להסס לא כדאי, אם יש לך כמות של חומר פשוט תכתוב אותו בדף הזה משתמש:שבח המצוות/טיוטה 1 - אחרי זה נוכל לעזור לך להעביר את זה למקום המתאים. פשוט בשלב הזה עדיין אין לנו מושג במה מדובר ולכן קשה לנו לסייע. מי אדיר (שיחה) 21:11, 4 ביוני 2020 (UTC)
התחלתי לערוך כהצעתך, ותוך כדי העריכה מישהו ערך לי אולי אתה? גם ברוך יהיה ונעשה התנגשות עריכה
ראיתי דבר מעניין שמה שהוא עשה שינוי נהיה בשניה עבור כל החומר רווחים בין השורות האם זה אומר שלא צריך להתרגש ממה שרואים אחרי 'העריכה נשמרה' שכל החומר מעורבב יחד בשורות צפופות על אף שבמקור הדף בוורד שממנו העתקתי הוא כן מחולק יפה עם כותרות המקורות והחומר מתחתיו?
עוד שאלה איך עושים שיהיה כותרות ? שבח המצוות (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה
אשיב על ראשון ראשון, אכן זה היה אני, סליחה לא שמתי לב שהשינוי היה ממש לפני כן, הייתי צריך לחשוב על זה שאתה עדיין באמצע, אני מקווה שהסתדרת עם התנגשות העריכה (צריך להעתיק את התוספת, לצאת מהדף ולהדביק אחר כך במקום המתאים). ההבדל בין וורד לאוצר הוא שבוורד מספיק לחיצה אחת על "אנטר" כדי לעשות שורה חדשה ואילו כאן צריך 2 "אנטרים" בשביל אותה תוצאה, הסיבה שזה נעשה בשניה היא שהעתקתי את כל הדף לוורד ועשיתי החלפה של אנטר אחד ב2 אנטרים ואחר כך החזרתי לכאן. כותרות - אתה רושם = לפני ואחרי הכותרת, אם עשית = אחד זה עושה כותרת ברמה 1 אם תעשה שני = זה יהיה כותרת ברמה 2 וכן הלאה. מי אדיר (שיחה) 22:04, 4 ביוני 2020 (UTC)
ובד"כ עושים כותרות רק מרמה 2 והלאה. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 04:49, 5 ביוני 2020 (UTC)


דפים ארוכים[עריכה]

דפים ארוכים הם מאד כבדים למערכת, ולכן כשתבוא אחר כך לערוך יהיה קשה לך. הפתרון הוא לפצל את הדפים (בשלב הזה שהם רק נסיוניים): למשל, דף פורטל:תרי"ג מצוות/1 - פורטל:תרי"ג מצוות/2 וכן הלאה. בהצלחה. מי אדיר (שיחה) 20:27, 7 ביוני 2020 (UTC)

אכן תוך כדי העריכה שמתי לב לזה והתחלתי לעשות את המפתחות לפי מוני המצוות בדפים נפרדים ואולם עדיין יש לי דף אחד שמתחיל בסדר לדעת הרמב"ם אך ממשיך בדעת החינוך והיראים האם אפשר לפצל זאת לדפים חדשים בלי להכנס לערוך שמור וכו' וכן רציתי לשאול האם בכל עריכה עלי לצאת מהעריכה בשביל לשמור או שיש דרך לשמור מבלי לצאת ממצב עריכה הנפק"מ היא היות שקורה שאני מקבל הודעה יצאת מהחשבון ואז הוא זוכר רק את עריכתי האחרונה שבמצב העתק אודה לך אם תוכל להשיבני בהקדם. שבח המצוות (שיחה) 20:42, 7 ביוני 2020 (UTC)
לא כל כך הבנתי איזה דף צריך לפצל, תכתוב לי מה צריך לפצל ואני אעשה את זה. כשאתה מתחבר לחשבון תבחר את "זכור אותי" - זה מועיל משהו, אגב אם העתקת כמה דברים ההעתקה הלפני-קודמת בדרך כלל עדיין קיימת, תחלץ על חלונות+ה (חלונות נמצא בצד שמאל למטה הריבוע עם הלוגו של מייקרוסופ - 4 ריבועים) תקפוץ לך חלונית עם כמה העתקות אחרונות שלך. מקווה שעזרתי. מי אדיר (שיחה) 21:35, 7 ביוני 2020 (UTC)