שיחת משתמש:עמד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
שורה 45: שורה 45:
:ניסיתי להתחיל לעשות את זה ועברתי עם זה על כל [[כד הקמח]] כפי שאתה יכול לראות שם בדפי ההיסטוריה. הבעיה היא שלכל ספר ולכל עורך יש צורה אחרת אחרת בה כתובים מראי המקומות, וקשה לקבוע בזה מסמרות וביטויים רגולריים. גם בכד הקמח עצמו פספסתי חלק ממראי המקומות, ובויקיטקסט אני עושה את זה על ספר ספציפי מאד ועובר לפני ואחרי על כל הדפים בספר. אבל אני לא בטוח שיהיה לי זמן לזה בבין הזמנים הזה, יש לי דברים רבים שאני רוצה/צריך לעשות. בקיצור, זה רעיון טוב ואפשרי, אבל תדרש הכנה רבה לפניו, ואני לא בטוח שיש לי זמן לזה. אעדכן אותך אם יהיו התפתחויות בעניין. [[משתמש:עמד|עמיאל]] - [[שיחת משתמש:עמד|שיחה]] 13:56, 5 באוגוסט 2020 (IDT)
:ניסיתי להתחיל לעשות את זה ועברתי עם זה על כל [[כד הקמח]] כפי שאתה יכול לראות שם בדפי ההיסטוריה. הבעיה היא שלכל ספר ולכל עורך יש צורה אחרת אחרת בה כתובים מראי המקומות, וקשה לקבוע בזה מסמרות וביטויים רגולריים. גם בכד הקמח עצמו פספסתי חלק ממראי המקומות, ובויקיטקסט אני עושה את זה על ספר ספציפי מאד ועובר לפני ואחרי על כל הדפים בספר. אבל אני לא בטוח שיהיה לי זמן לזה בבין הזמנים הזה, יש לי דברים רבים שאני רוצה/צריך לעשות. בקיצור, זה רעיון טוב ואפשרי, אבל תדרש הכנה רבה לפניו, ואני לא בטוח שיש לי זמן לזה. אעדכן אותך אם יהיו התפתחויות בעניין. [[משתמש:עמד|עמיאל]] - [[שיחת משתמש:עמד|שיחה]] 13:56, 5 באוגוסט 2020 (IDT)
::כמובן עדיף חלק מהקישורים מאשר כלום. אני רוצה לעשות את זה על הצורה הרגילה של מקור בסוגריים (ואולי אני אשאל את מהדו"ק על צורות נוספות). תוכל לכתוב לי ביטוי רגולרי אחד לדוגמא כדי שאני אבין איך זה עובד?  [[אוצר: פרויקט עריכה יומי|ישר כח!]] [[משתמש: ישראל קלר|ישראל קלר]] [[שיחת משתמש: ישראל קלר|(שיחה)]]  14:10, 5 באוגוסט 2020 (IDT)
::כמובן עדיף חלק מהקישורים מאשר כלום. אני רוצה לעשות את זה על הצורה הרגילה של מקור בסוגריים (ואולי אני אשאל את מהדו"ק על צורות נוספות). תוכל לכתוב לי ביטוי רגולרי אחד לדוגמא כדי שאני אבין איך זה עובד?  [[אוצר: פרויקט עריכה יומי|ישר כח!]] [[משתמש: ישראל קלר|ישראל קלר]] [[שיחת משתמש: ישראל קלר|(שיחה)]]  14:10, 5 באוגוסט 2020 (IDT)
:::אני אסביר לך את הביטוי הרגלורי שכתבתי בראש הדף: "(.)(.*?) ". הנקודה שבין הסוגריים הראשונות מבטאת תו אחד, שיכול להיות אות, מספר, סימן, וגם רווח. הסוגריים מגדירות אותו בתור קבוצה אחת, שבהמשך נקרא לה $1 ($ זה סימון הקבוצה, ו1 כי זה הקבוצה הראשונה בביטוי). הנקודה השניה גם מבטאת תו כלשהו, אבל ה* אומרת שמדובר במספר כלשהו של תוים, שיכול להיות 0, ויכול להיות הרבה תוים (כל התוים בשורה, עד האנטר שכבר לא נחשב תו). בשביל זה מגיע הסימן שאלה בסוף הקבוצה הזאת, ומלמד שהקבוצה נגמרת בפעם הראשונה שמופיע התו שאחרי הסוגריים - רווח. כך ברגע שהמחשב מגיע לרווח הראשון בעמוד, הוא מתחיל לספור תוים מחדש. בעצם הגדרתי שתי קבוצות: $1 היא האות הראשונה בכל מילה (אחרי הרווח). ו$2 זה שאר המילה. עכשיו מה שנשאר זה להורות למחשב להחליף את הביטוי שכתבתי, ב"<nowiki>$1{{רת|$2}}</nowiki> ". כך התבנית תופיע אחרי האות הראשונה במילה, ותסתיים לפני הרווח.
:::דוגמא נוספת בה השתמשתי בכד הקמח: החלפתי את הביטוי \(בראשית (.*?)\), בביטוי <nowiki>{{ממ|[[תנ"ך/בראשית/$1|בראשית $1]]}}</nowiki>. כמו שאמרת זה מאד פשוט, הקבוצה (.*?) מבטאת את שם הפרק, והיא נסגרת בסימן הסוגר ההפוך ")". הדבר היחיד שצריך להסביר הוא, ששמתי את הסלש ההפוך (\, נמצא במקלדת מעל האנטר) לפני הסוגרים, כדי ללמד את המחשב לא לפרש את הסימן שאחריו כביטוי רגולרי (כלומר פתיחת קבוצה חדשה), אלא להתייחס לזה כסימן רגיל. הסיבה שהפעלתי ביטוי כזה רק על כד הקמח ולא על כל האוצר, היא משום שיש ספרים שבהם יהיה כתוב למשל (בראשית א ב), ואז התוצאה תהיה {{ממ|[[תנ"ך/בראשית/א ב|בראשית א ב]]}}. יש גם ספרים שבהם יש גרשיים בשם הפרק - בראשית א', ובראשית כ"א. צריך לעשות ביטויים רגולריים רבים ותנאים לביטויים (if, אחת האפשרויות בהחלפות המתקדמות של AWB).
:::בקיצור זה ככה: נקודה מבטאת תו, והכוכבית מכפילה את התו הזה פעמים נוספות. סימן שאלה מורה לעצור את הריבוי מיד כשמגיע התו הבא בפעם הראשונה. סוגריים שומרים בתוכם קבוצה שנקראת $1 או $2 וכן הלאה. הסימן |, שעוד לא השתמשתי בו מבטא "או, כך שאם תכתוב (א|ב|ג|ד|ה) ותעשה החלף ב: ($1), כל האותיות א, ב, ג, ד, וה' שבדף, ייסגרו בסוגריים. אם אתה רוצה לכתוב את אחד מהסימנים כאן בתור תו רגיל ולא ביטוי רגולרי, אתה צריך לשים לפניו סימן \, וכן לפני הסימנים { ו-} (שלא לגמרי הבנתי את פשרם, אבל הבנתי שאפשר להגדיר בתוכם את מספר הפעמים שיופיע תו מסויים. וכן לפני הסימנים [ ו-], שאני לא זוכר את פשרם.
:::יצא ארוך... <sub>(ואתה בטח תרצה לעשות מזה דף עזרה כלשהו.)</sub> אם אתה צריך עוד עזרה אני תמיד כאן. [[משתמש:עמד|עמיאל]] - [[שיחת משתמש:עמד|שיחה]] 14:48, 5 באוגוסט 2020 (IDT)

גרסה מ־14:48, 5 באוגוסט 2020

סקריפט רשימת המעקב

היי. ייבאתי לכאן את הסקריפט המשופר של קיפודנחש. הוא ממוספר כסקריפט 89. אין צורך להעתיק אותו, די בלטעון אותו מדף הסקריפטים. נסה ותיהנה. דגש חזק - שיחה 11:43, 23 ביולי 2020 (UTC)

דגש חזק, עדיין יש איתו בעיות. הוספתי אותו בדף משתמש:עמד/common.js, ועדיין הכוכב נצמד לראש הדף יותר מדי, וכשלוחצים עליו לא קורה כלום, בניגוד לסקריפט המקורי בויקיפדיה שפותח חלון קטן עם רשימת המעקב... בכל מקרה תודה רבה על כל מה שאתה עושה! עמיאל - שיחה 12:38, 23 ביולי 2020 (UTC)
אמרתי לך 89. דגש חזק - שיחה 12:41, 23 ביולי 2020 (UTC)
תודה, עכשיו אני מבין מה זה "המשופר". אבל הכוכב עדיין נצמד למעלה יותר מדי. אבל לא משנה, זה לא כזה מפריע. עמיאל - שיחה 12:42, 23 ביולי 2020 (UTC)

תוכנית להמשך בין הזמנים

יש לך תוכנית מה לערוך באוצר כשתגמור עם הקטגוריות? -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 06:07, 27 ביולי 2020 (UTC)

כעת אני כותב את דפי ההדרכה על AWB, ובדף המשתמש שלי יש רשימה של ספרים שאני צריך לעשות להם המרת OCR ולהגיה אותם. (אני עוסק בעיקר בנאד של דמעות). בימים האחרונים גם חזרתי קצת לפעילות בויקיטקסט, אתה יכול לראות את התרומות האחרונות שלי שם. עמיאל - שיחה 06:50, 27 ביולי 2020 (UTC)

ישר כח

על JWB. תוכל לראות שכבר השתמשתי. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 16:59, 27 ביולי 2020 (UTC)

ישראל קלר, זה יותר נוח לך או שסתם רצית לבדוק את העניין? עמיאל - שיחה 17:12, 27 ביולי 2020 (UTC)
אני עדיין לא יודע. יש שם תקלות. היתרון הוא שאפשר לעבוד במקביל... -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:53, 27 ביולי 2020 (UTC)

ראשי תיבות

איך הצלחת? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 14:46, 29 ביולי 2020 (IDT)

בעיקרון עשיתי החלפה של הביטוי הרגולרי "(.)(.*?) ", בביטוי "$1{{צבע גופן|לבן|$2}} ". אבל זה עדיין נסיוני וצריך שיפורים, תראה כאן. עמיאל - שיחה 14:50, 29 ביולי 2020 (IDT)
אז ברגע שתדע בדיוק איך עושים את זה אני אשמח אם תודיע לי. כשתדע בדיוק, אני אוכל לייבא דפים על עוד מסכתות. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 15:32, 29 ביולי 2020 (IDT)
בודאי, אני עובד על הקוד הזה ממש עכשיו. עמיאל - שיחה 15:34, 29 ביולי 2020 (IDT
בינתיים ביקשתי הרשאת עורך ממשק. ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:14, 29 ביולי 2020 (IDT)
נשאר לי רק לנסות לעשות ביטוי רגולריי שיתקן את המילה האחרונה בגירסה הזאת ונראה לי סיימתי. עמיאל - שיחה 17:17, 29 ביולי 2020 (IDT)
וואו! תודה רבה! -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:31, 29 ביולי 2020 (IDT)
לא הבנתי למה אתה צריך עורך ממשק ולא יכול לבקש ממישהו אחר לייבא. בכל מקרה נראה לי זה יהיה מוכן רק אחרי תשעה באב, ויהיה לי זמן להריץ את זה אולי רק במוצ"ש. עמיאל - שיחה 17:58, 29 ביולי 2020 (IDT)
יותר נוח לי לייבא בעצמי. -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:59, 29 ביולי 2020 (IDT)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

אתה רוצה לעשות בעצמך את ההחלפות או שאני אעשה חלק? -- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 17:37, 30 ביולי 2020 (IDT)

אני מעדיף לעשות זאת בעצמי כיוון שאחרי כל התיקונים מדובר ברשימת החלפות ארוכה. אם אני אראה שזה הולך טוב וקשה לי לעשות הכל בעצמי אולי אני אשלח לך את הקובץ ותעבוד גם אתה. לפחות את ההתחלה אני אעשה. עמיאל - שיחה 18:29, 30 ביולי 2020 (IDT)
בסדר גמור. אם תרצה, אתה יכול לשלוח לי במייל את ההחלפות (לאו דווקא בקובץ) ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 09:48, 2 באוגוסט 2020 (IDT)

מרגניתא טבא על עריכותיך!

CZ brilliant.jpg ישר כח על פרויקט הראשי תיבות!-- ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 11:11, 5 באוגוסט 2020 (IDT)

פרויקט לבין הזמנים

מה דעתך בתור פרויקט לבין הזמנים לעשות הטמעת קישורים לתלמוד בבלי ולתנ"ך (ראיתי שרצית לעשות משהו דומה בויקיטקסט). זה אמור להיות משהו יחסית פשוט בביטויים רגולריים (משהו כמו (ברכות $.) וכו'. מה דעתך? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 13:51, 5 באוגוסט 2020 (IDT)

ניסיתי להתחיל לעשות את זה ועברתי עם זה על כל כד הקמח כפי שאתה יכול לראות שם בדפי ההיסטוריה. הבעיה היא שלכל ספר ולכל עורך יש צורה אחרת אחרת בה כתובים מראי המקומות, וקשה לקבוע בזה מסמרות וביטויים רגולריים. גם בכד הקמח עצמו פספסתי חלק ממראי המקומות, ובויקיטקסט אני עושה את זה על ספר ספציפי מאד ועובר לפני ואחרי על כל הדפים בספר. אבל אני לא בטוח שיהיה לי זמן לזה בבין הזמנים הזה, יש לי דברים רבים שאני רוצה/צריך לעשות. בקיצור, זה רעיון טוב ואפשרי, אבל תדרש הכנה רבה לפניו, ואני לא בטוח שיש לי זמן לזה. אעדכן אותך אם יהיו התפתחויות בעניין. עמיאל - שיחה 13:56, 5 באוגוסט 2020 (IDT)
כמובן עדיף חלק מהקישורים מאשר כלום. אני רוצה לעשות את זה על הצורה הרגילה של מקור בסוגריים (ואולי אני אשאל את מהדו"ק על צורות נוספות). תוכל לכתוב לי ביטוי רגולרי אחד לדוגמא כדי שאני אבין איך זה עובד? ישר כח! ישראל קלר (שיחה) 14:10, 5 באוגוסט 2020 (IDT)
אני אסביר לך את הביטוי הרגלורי שכתבתי בראש הדף: "(.)(.*?) ". הנקודה שבין הסוגריים הראשונות מבטאת תו אחד, שיכול להיות אות, מספר, סימן, וגם רווח. הסוגריים מגדירות אותו בתור קבוצה אחת, שבהמשך נקרא לה $1 ($ זה סימון הקבוצה, ו1 כי זה הקבוצה הראשונה בביטוי). הנקודה השניה גם מבטאת תו כלשהו, אבל ה* אומרת שמדובר במספר כלשהו של תוים, שיכול להיות 0, ויכול להיות הרבה תוים (כל התוים בשורה, עד האנטר שכבר לא נחשב תו). בשביל זה מגיע הסימן שאלה בסוף הקבוצה הזאת, ומלמד שהקבוצה נגמרת בפעם הראשונה שמופיע התו שאחרי הסוגריים - רווח. כך ברגע שהמחשב מגיע לרווח הראשון בעמוד, הוא מתחיל לספור תוים מחדש. בעצם הגדרתי שתי קבוצות: $1 היא האות הראשונה בכל מילה (אחרי הרווח). ו$2 זה שאר המילה. עכשיו מה שנשאר זה להורות למחשב להחליף את הביטוי שכתבתי, ב"$1{{רת|$2}} ". כך התבנית תופיע אחרי האות הראשונה במילה, ותסתיים לפני הרווח.
דוגמא נוספת בה השתמשתי בכד הקמח: החלפתי את הביטוי \(בראשית (.*?)\), בביטוי {{ממ|[[תנ"ך/בראשית/$1|בראשית $1]]}}. כמו שאמרת זה מאד פשוט, הקבוצה (.*?) מבטאת את שם הפרק, והיא נסגרת בסימן הסוגר ההפוך ")". הדבר היחיד שצריך להסביר הוא, ששמתי את הסלש ההפוך (\, נמצא במקלדת מעל האנטר) לפני הסוגרים, כדי ללמד את המחשב לא לפרש את הסימן שאחריו כביטוי רגולרי (כלומר פתיחת קבוצה חדשה), אלא להתייחס לזה כסימן רגיל. הסיבה שהפעלתי ביטוי כזה רק על כד הקמח ולא על כל האוצר, היא משום שיש ספרים שבהם יהיה כתוב למשל (בראשית א ב), ואז התוצאה תהיה שגיאה בתבנית:ממ: אין פרק א ב בספר בראשית(בראשית א ב). יש גם ספרים שבהם יש גרשיים בשם הפרק - בראשית א', ובראשית כ"א. צריך לעשות ביטויים רגולריים רבים ותנאים לביטויים (if, אחת האפשרויות בהחלפות המתקדמות של AWB).
בקיצור זה ככה: נקודה מבטאת תו, והכוכבית מכפילה את התו הזה פעמים נוספות. סימן שאלה מורה לעצור את הריבוי מיד כשמגיע התו הבא בפעם הראשונה. סוגריים שומרים בתוכם קבוצה שנקראת $1 או $2 וכן הלאה. הסימן |, שעוד לא השתמשתי בו מבטא "או, כך שאם תכתוב (א|ב|ג|ד|ה) ותעשה החלף ב: ($1), כל האותיות א, ב, ג, ד, וה' שבדף, ייסגרו בסוגריים. אם אתה רוצה לכתוב את אחד מהסימנים כאן בתור תו רגיל ולא ביטוי רגולרי, אתה צריך לשים לפניו סימן \, וכן לפני הסימנים { ו-} (שלא לגמרי הבנתי את פשרם, אבל הבנתי שאפשר להגדיר בתוכם את מספר הפעמים שיופיע תו מסויים. וכן לפני הסימנים [ ו-], שאני לא זוכר את פשרם.
יצא ארוך... (ואתה בטח תרצה לעשות מזה דף עזרה כלשהו.) אם אתה צריך עוד עזרה אני תמיד כאן. עמיאל - שיחה 14:48, 5 באוגוסט 2020 (IDT)