מראה הפנים/כתובות/א/ג

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחתית הדף

תלמוד ירושלמי
דפוס וילנא


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על ההלכה הנוכחית


מפרשי הירושלמי

קרבן העדה
שיירי קרבן
פני משה
מראה הפנים
רידב"ז
חתם סופר


מראה הפנים TriangleArrow-Left.png כתובות TriangleArrow-Left.png א TriangleArrow-Left.png ג

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

אבל אין בו וכו'. משמע מהכא דבלא השרת בתולין מיירי וסתם קטן אינו משיר קאמר דאין בו כח וכן כתבו התוס' דף י"א ד"ה ושמואל דאי בהשיר למה יש לה להיות פחותה ממוכת עץ וכן דעת הרא"ש ז"ל והרמב"ם פרק י"א שם הלכה ג' סתם דבריו וכתב דאין ביאתו ביאה ולא חילק כלום ושמא דדעתו ז"ל כדאמר הכא דסתם ביאת קטן בלא השרת בתולים הויא:

מה עבד לה רבי חגיי עד שלא יחזור בו. כדפרישית בפנים בלשון הב' והוא עיקר וא"צ להגיה אלא רבי יוסי במקום רב יוסף וכן נראה. ושדה יהושע פי' בכאן דברים תמוהים ונדחקים הרבה ולדעתו מה עבד לה אקרא קאי וכן פתר לה בהעריי' אקרא דבבתוליה הוא ולפיכך נדחק שם בהארכת דברים ללא צורך והקשה מהבבלי שם דמסקי' העראה לחייבי לאוין דכהונה ופילפל שם אי ס"ל האי תלמודא הקושיא דהתם או לא ולא ראה דבהדיא מסיק הכא ביבמות שם הלכה ב' העראה לח"ל דכהונה בלי שום חולק וכן פי' שם על קושיא מרב יוסף דלמה רב יוסף המתרגם לא תרגם אותו בהערייה וזה מקרא בלי תרגום הוא:

הערייה בזכור מהו וכו'. ובבבלי ריש פ' הבא על יבמתו פשיט לה העראה בזכור וכן בבהמה. בין כדרכה בין שלא כדרכה כמבואר בהרמב"ם ז"ל פ"א מהלכות א"ב:

לא על הדא הוה רבי אמי מקשי. כדפרישית דבהעראה משיר בתולים הוא וכן מבואר בתוס' שם דף נ"ט דלמאי דקי"ל העראה זו הכנסת העטרה ובזה הוא משיר בתוליה:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחילת הדף