הגהות הריצ"ד/מכות/ג/ב
בד"ה איכא דאמרי אמר רב יהודה אמר שמואל וכו'. מימרא זו וכן המימרא לקמן האומר לחברו ע"מ שלא תשמטני שביעית וכו' הובאה לא"י בשם רב וגם לשון המימרא הראשונה נתחלף בלשון זה המלוה את חבירו ע"מ שלא לתובעו שביעית וכו' וגם השקלא וטריא כאן על המימרא ראשונה הובאה לא"י בחלוף ששם נאמרה על המימרא השנייה.
ועיין מ"ש בירושלמי על משנתנו בד"ה על מנת שלא לתובעו שביעית משמטתו.
בד"ה ה"ג על מנת שלא תשמטיני בשביעית וכו'. וודאי סוגייתנו מפרש מילתא דשמואל באופן אחר מפירוש הסוגיא דב"מ דאין ספק שכוונת סוגייתנו כמו שפירש רשב"ם בד"ה ע"מ שאין בו אונאה וסוגיא דב"מ היתה לרש"י גם כאן לעינים.
בד"ה דכתיב קרבה שנת השבע וכו'. גם בירושלמי על משנתנו הובא דרוש מן קרא זה לסייע להא דתניא המלוה את חברו סתם וכו' אבל שם נאמר דין זה בשם שמואל והדרוש בשם רב יהודה והדרוש שם משונה בכל וכל מן הדרוש שבכאן.
ועיין מ"ש שם בד"ה ע"מ שלא לתובעו שביעית משמטתו.
בד"ה הפותח בית הצואר וכו'. מימרא זו וכן מימרא שלאחריה נעתקה כאן משום דרב כהנא ורבא שקלו וטרו בה כמו בהמימרות דלעיל שנשנו אגב דין דמשנתנו.
בד"ה ואמר רב יהודה אמר רב וכו'. ממימרא זו דרב שמעינן דכבר בימי רב היו חילופי גרסאות במשנה דלקמן ובא רב לאשמועינן דהגירסא חסר קורטוב משבשתא היא דאל"כ מאי אתא לאשמועינן הלא משנה ערוכה היא.