פתח עינים/ברכות/סג/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־21:31, 26 ביולי 2022 מאת עכ"פ (שיחה | תרומות) (הועלה אוטומטית מספריא)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רב נסים גאון
רש"י
ריטב"א
שיטה מקובצת
חי' הלכות מהרש"א
חי' אגדות מהרש"א
צל"ח
פתח עינים
רש"ש
בית נתן
בן יהוידע
בניהו

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


פתח עינים TriangleArrow-Left.png ברכות TriangleArrow-Left.png סג TriangleArrow-Left.png ב

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

אלא הוא מטמא וכו' והתניא חכם שאסר וכו' פירוש ודאי שהיה סברא לטהר דאם היה טמא ודאי לא היו מטהרין אלא דיש סברות לטהר ומשו"ה לא פריך אלא מכח חכם שאסר. ועמ"ש מהרש"א בס' לחם סתרים בקונטריס אחרון דף קי"ו ע"ב. [ובמקום אחר כתבתי בעניותי דהגם דהיו צדדין לטהר ודאי כמ"ש. לא קי"ל כוותייהו דסוף סוף היה להם לעמוד על מיצוי הדין ולא יתירו ולא יטהרו. ולא משום דלא נגררו בתריה יעשו בנפשם של ישראל שקר להתיר להם האיסורים והטומאות. והכי דייק לשון התלמוד קסברי כי היכי דלא נגררו בתריה והול"ל כי היכי דלא נגררו בתריה לחוד ולא יאמר קסברי, ומדקאמר קסברי מוכח דלית הלכתא כוותייהו, וכיוצא בזה כתבתי אני השפל בספרי הקטן שער יוסף דף ק"ה דמדאמר התם קסבר מוכח דאינה הלכה:
ואביטה נפלאות מתורה מכהן גדול הרב ההסיד הרמ"ך ביד"ו המלאה יד מלאכי אשר באות תקמ"ח בשפלנו זכר לנו כי מטא לפתח"א אייתי בידי"ה הכלל הנז' ומרום שבתו אל ארץ הביט וסייען מדברי גדולי המורים ובפרט מהסמ"ג סוף עשין קל"ג וכן כתב בספר התרומה הלכות ארץ ישראל ועיין למהרש"ל בים של שלמה יבמות דף נ"א ע"ד ע"ש.
ובהא דקאמר הש"ס בשלמא הוא מטהר והם מטמאים לחומרא עיין מה שהקשה ותירץ הרב ברך יצחק סדר קרח דף פ"ז ע"א עיין בדבריו ז"ל ודוק הטב]:

בכבוד אכסניא כתבו תוס' ישנים כ"י לפי שהיו מתאספים התלמידים שם ודברו על לב בעלי בתים כדי לקרבם ולפרוש כפיהם:
כתוב בסוף פירוש רש"י ראיתי כתוב בספר זה מה שלא כת[ו]ב בשאר ספרים. סכותה לראשי ביום נשק א"ר יוחנן אלו יומי ניסן ויומי תשרי שנושקים זה את זה ונ"ל פי' שהתלמידים נושקים זה את זה שהולכים כל אחד למקומו בניסן לאסוף תבואה ובתשרי לאסוף יין ושמן כדא"ל רבא לרבנן לא תיתו קמאי ביומי ניסן ותשרי וכו' ולפי שמהלכים בדרכי' צריכי' שמיר' ורבינו יעקב הגיה ולא היא שנושקים לילות וימים ששוים הם. עכ"ל תוס' ישנים כ"י ועוד האריכו בזה והביאו דרשת ירושלמי פ' האשה שלום שהקציר נושק חורף עש"ב. ונראין הדברים שבגמרא של רש"י היה כתוב דרשה זו הכא והיינו דפירשה על התלמידים דבר הלמד מענינו דאי כפי' ר"ת מאי בעי הש"ס הכא בדרשא זו:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

מעבר לתחילת הדף