מיני תרגומא/בראשית/לח: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(בראשית לח)
 
אין תקציר עריכה
 
שורה 4: שורה 4:


==יח==
==יח==
'''שם''' פסוק י"ח '''וּפְתִילֶךָ''' תרגם אונקלוס '''וְשׁוּשִׁיפָךְ'''. רש"י פי' שמלתך שאתה מתכסה בה וכתב הרמב"ן ואיננו נכון שיתן שמלתו וילך ערום ממנה. ואיך תקרא השמלה פתיל וכו' ואולי היה בידו סודר קטן אשר יעטוף בו קצת הראש לפעמים ויקרא פתיל בעבור שהוא קצר כפתיל. והוא שתרגם אונקלוס שושיפא ולא תמצא לאונקלוס בכל שמלה שבתורה שיתרגם אותה שושיפא אבל ל' כסות ומלבוש תרגם בכולן מלבד '''וּפָרְשׂוּ הַשִׂמְלָה''' [תצא סי' י"ב פסוק י"ז] שאומר '''וְיִפְרְשׂוּן שׁוּשִׁיפָא''' לפי שהוא סודר הידוע בתלמוד שידעו בו הבתולים וכו' ע"ש. הנה מ"ש הרמב"ן הידוע בתלמוד וכו' כוונתו אהא דאיתא בכתובות דף מ"ו. לדעת ר' אליעזר בן יעקב דאמר דברים ככתבן ופירש שמלה שמלה ממש אבל רבנן פליגי עליה ומפרשים מלמד שבאים עדים של זה ועדים של זה ובוררין את הדבר כשמלה חדשה. והנה האונקלוס יראה שפסק כרבי אליעזר בן יעקב אבל רש"י כתב ופרשו השמלה הרי זה משל מחוורין את הדבר כשמלה. נראה שהוא כתב אליבא דרבנן. והנה הרמב"ן כתב שם דהלכה כר"א בן יעקב וכן פסק הרמב"ם {{ממ|[[רמב"ם/נערה בתולה/יג#ו|פרק י"ג מהלכות נערה דין ו']]}} שמשנת רבי אליעזר בן יעקב קב ונקי ע"ש כסף משנה ואין כאן מקום להאריך:
'''שם''' פסוק י"ח '''וּפְתִילֶךָ''' תרגם אונקלוס '''וְשׁוּשִׁיפָךְ'''. רש"י פי' שמלתך שאתה מתכסה בה וכתב הרמב"ן ואיננו נכון שיתן שמלתו וילך ערום ממנה. ואיך תקרא השמלה פתיל וכו' ואולי היה בידו סודר קטן אשר יעטוף בו קצת הראש לפעמים ויקרא פתיל בעבור שהוא קצר כפתיל. והוא שתרגם אונקלוס שושיפא ולא תמצא לאונקלוס בכל שמלה שבתורה שיתרגם אותה שושיפא אבל ל' כסות ומלבוש תרגם בכולן מלבד '''וּפָרְשׂוּ הַשִׂמְלָה''' [תצא סי' י"ב פסוק י"ז] שאומר '''וְיִפְרְשׂוּן שׁוּשִׁיפָא''' לפי שהוא סודר הידוע בתלמוד שידעו בו הבתולים וכו' ע"ש. הנה מ"ש הרמב"ן הידוע בתלמוד וכו' כוונתו אהא דאיתא בכתובות {{ממ|[[בבלי/כתובות/מו/א|דף מ"ו.]]}} לדעת ר' אליעזר בן יעקב דאמר דברים ככתבן ופירש שמלה שמלה ממש אבל רבנן פליגי עליה ומפרשים מלמד שבאים עדים של זה ועדים של זה ובוררין את הדבר כשמלה חדשה. והנה האונקלוס יראה שפסק כרבי אליעזר בן יעקב אבל רש"י כתב ופרשו השמלה הרי זה משל מחוורין את הדבר כשמלה. נראה שהוא כתב אליבא דרבנן. והנה הרמב"ן כתב שם דהלכה כר"א בן יעקב וכן פסק הרמב"ם {{ממ|[[רמב"ם/נערה בתולה/יג#ו|פרק י"ג מהלכות נערה דין ו']]}} שמשנת רבי אליעזר בן יעקב קב ונקי ע"ש כסף משנה ואין כאן מקום להאריך:


{{ניווט כללי תחתון}}
{{ניווט כללי תחתון}}

גרסה אחרונה מ־12:07, 22 ביוני 2020

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


תנ"ך


תרגום אונקלוס


רש"י
רמב"ן
דעת זקנים
בכור שור
פירוש הרא"ש
הטור הארוך
חזקוני
ספורנו
רבנו בחיי
רד"ק
ריב"א
רלב"ג
רלב"ג - ביאור המילות


אבי עזר (על אבן עזרא)
אברבנאל
אלשיך
הכתב והקבלה
העמק דבר
הרחב דבר
טעמא דקרא
יריעות שלמה
מזרחי
מיני תרגומא
מנחת שי
משאת המלך
משך חכמה
נחל קדומים
עמר נקא
צרור המור
תולדות יצחק
תורה תמימה


מראי מקומות


פרק זה עם מפרשים ואפשרויות רבות במהדורה הדיגיטלית של 'תנ"ך הכתר' (כולל צילום באיכות גבוהה של כתר ארם צובא בפרקים שבהם הוא זמין)לפרק זה במקראות גדולות שבאתר "על התורה"לפרק זה באתר "תא שמע"


דפים מקושרים

מיני תרגומא TriangleArrow-Left.png בראשית TriangleArrow-Left.png לח

ב[עריכה]

שם סימן ל"ח פסוק ב' ז"ל הרמב"ן בַּת אִישׁ כְּנַעֲנִי אמר אונקלוס תַּגְּרָא כלומר איש סוחר שבא לגור בארץ בסחורתו ודעתו לומר כי בני יעקב ישתמרו מלישא כנעניות כאשר צוה אביהם יצחק גם אברהם וכן הזכירו במסכת פסחים (דף נ'.) והיו נשיהם מצריות עמוניות מואביות ומיחוסי בני ישמעאל וכו' ע"ש שהאריך:

יח[עריכה]

שם פסוק י"ח וּפְתִילֶךָ תרגם אונקלוס וְשׁוּשִׁיפָךְ. רש"י פי' שמלתך שאתה מתכסה בה וכתב הרמב"ן ואיננו נכון שיתן שמלתו וילך ערום ממנה. ואיך תקרא השמלה פתיל וכו' ואולי היה בידו סודר קטן אשר יעטוף בו קצת הראש לפעמים ויקרא פתיל בעבור שהוא קצר כפתיל. והוא שתרגם אונקלוס שושיפא ולא תמצא לאונקלוס בכל שמלה שבתורה שיתרגם אותה שושיפא אבל ל' כסות ומלבוש תרגם בכולן מלבד וּפָרְשׂוּ הַשִׂמְלָה [תצא סי' י"ב פסוק י"ז] שאומר וְיִפְרְשׂוּן שׁוּשִׁיפָא לפי שהוא סודר הידוע בתלמוד שידעו בו הבתולים וכו' ע"ש. הנה מ"ש הרמב"ן הידוע בתלמוד וכו' כוונתו אהא דאיתא בכתובות (דף מ"ו.) לדעת ר' אליעזר בן יעקב דאמר דברים ככתבן ופירש שמלה שמלה ממש אבל רבנן פליגי עליה ומפרשים מלמד שבאים עדים של זה ועדים של זה ובוררין את הדבר כשמלה חדשה. והנה האונקלוס יראה שפסק כרבי אליעזר בן יעקב אבל רש"י כתב ופרשו השמלה הרי זה משל מחוורין את הדבר כשמלה. נראה שהוא כתב אליבא דרבנן. והנה הרמב"ן כתב שם דהלכה כר"א בן יעקב וכן פסק הרמב"ם (פרק י"ג מהלכות נערה דין ו') שמשנת רבי אליעזר בן יעקב קב ונקי ע"ש כסף משנה ואין כאן מקום להאריך:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף