שיחה:ערך/כיסוי הראש

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כיסוי הראש באיש[עריכה]

לכאו' יש לשנות את שם הערך. שמעתתא (שיחה) 22:22, 23 באוגוסט 2021 (IDT)

אין צריך. הערך צריך לעסוק בכל הסוגים. מה שכן אין דין כיסוי ראש באשה לכאורה, באשה צריך לכסות כל גופה וכל שערה וכיסוי הראש מכלל דין זה. לכן המושג 'כיסוי הראש' מתייחס בד"כ (לא בלשון ההמון) להא דכסי רישיך כי היכי דתיהוו עלך אימתא דשמיא. ערכי עלי (שיחה) 22:31, 23 באוגוסט 2021 (IDT)
אכן, אך ישנם כ"כ הרבה פרטים בכיסוי ראש האשה, שהוא צריך ערך בפני עצמו. (מקורו: כתובות (??) חיובו: מדאו', מופרע את ראש האשה. אמנם לזה סגי בסבכה, או רק ברה"ר (שם). כיסוי בשער עצמה וחברתה ... אי כיסוי הראש הוא חיוב גם אם אין בו שער, או שהחיוב הוא כיסוי השער... וכו' וכו'... שמעתתא (שיחה) 09:09, 24 באוגוסט 2021 (IDT)
הייתי מציע חלוקה בין כיסוי הראש - שמתייחס בדרך כלל לגבר, ובין כיסוי ראש - שמתייחס לאשה. כלומר בגבר יש דין לכסות את הראש, ואילו באשה יש פרטי דין הנוגעים לכיסוי ראשה, לחפץ ולא לדין. מי אדיר (שיחה) 09:10, 24 באוגוסט 2021 (IDT)
מסכים עם ערכי עלי וגם עם שמעתתא, לדעתי יש מקום בערך עצמו, וכשהוא יגדל מדי נפצל את זה לכיסוי הראש (איש) וכיסוי הראש (אישה), החילוק הלשוני שהצעת, מי אדיר, הוא דק מדי עבור חיפוש מהיר של ערך. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 09:50, 25 באוגוסט 2021 (IDT)
אשמח אם מישהו יסדר את הערך כך שיתאים לאיש ולאשה. שמעתתא (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתמ/ה
שמעתתא, בוצע בוצע תורה לשמה (שיחה) 23:54, 26 באוגוסט 2021 (IDT)

בזמן הזה[עריכה]

כהיום (שכל שומרי תורה ומצוות אינם הולכים בגילוי הראש, ולעומתם רבו בעוה"ר המשומדים ההולכים בגילוי הראש), יש לעיין אם נחשב ליכנס (כדין מצוה קלה או לחילופין כדין מנהג טוב שנהגו ישראל) בדין ערקתא דמסאנא. נועם (שיחה | תרומות | דפי משנה) לא חתם.