שיחת משתמש:נועם

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ברוכים הבאים[עריכה]

שלום רב, ברוך הבא בשם ה'. תוכל לקרוא על אופן העריכה באוצר כאן. הדרכה מפורטת יותר תוכל למצוא כאן.
הכלל הראשון שכדאי לך לדעת כשאתה מתחיל לערוך באוצר, הוא - שאין לך ממה לחשוש, פשוט תתחיל לערוך! אתה לא יכול להרוס אלא רק לבנות ולהוסיף עוד נדבכים לבנין המפואר. העורכים שכבר נמצאים באוצר ישמח לסייע לך ולכוון אותך בתרומותיך באוצר, בהצלחה! אני זמין לכל שאלה, כאן או בדף השיחה שלי. סיני ועוקר הרים (שיחה) 23:47, 7 בינואר 2021 (IST)

עבודה נפלאה[עריכה]

יישר כח, עבודת קודש בעקביות ויסודיות. האם גם את הדף שולחן ערוך/יורה דעה/ע אתה יצרת? הוא נראה כמוקלד אבל הוקלד על ידי אנונימי והתוכן שלו מכיל את הבית יוסף בחטיבה אחת עם הטור. לא ברור גם מהיכן הוקלד הטקסט. מי אדיר (שיחה) 01:59, 14 בינואר 2021 (IST)

מי אדיר, אתה מתכוין לטור/יורה דעה/ע אולי? לא אני הקלדתי את זה. נועם (שיחה) 15:25, 14 בינואר 2021 (IST)
היה דף גם על שולחן ערוך, אבל בסוף ראיתי שזה רק העתקה של הטור והבית יוסף אז מחקתי את הדף. כשראיתי שזה סתם כפל הבנתי מיד שזה לא אתה... תודה רבה על העריכות המשובחות שלך, פיסוק זה אחד הדברים המועילים וגם הגהה מול מהדורות ישנות (אגב, אתה לא צריך למחוק את הדף, כי הטקסט שנמצא הוא טקסט ברשיון נחלת הכלל, אתה יכול פשוט להשוות ואם יש שינויים לציין אליהם בהערת שוליים). מי אדיר (שיחה) 14:05, 17 בינואר 2021 (IST)
לא ויתרת... יפה מאד. בשקט וביסודיות. נפלא מאד מאד. מי אדיר (שיחה) 09:58, 19 בינואר 2021 (IST)
מצטרף לברכות הישר כח, רק אעיר שתי הערות טכניות: א. התבנית {{שולי הגליון}} צריכה להיות ממוקמת לפני {{ניווט כללי תחתון}}. ב. לדפי המשנה באוצר יש צורת דף קבועה, לפיה משנה חדשה לא יוצרת כותרת חדשה, אלא מוסמנת ע"י התבנית {{עוגןמ}}, בצורה הזו: {{עוגןמ|א}} --> (א). ההקלדה, הפיסוק וההגהה שלך מעולים, אבל בבקשה אל תשנה את צורת הדף, ובדפים שכבר שינית (משנה/כתובות/ד וכו') יש להחזיר. בברכה, עמיאל - שיחה 11:35, 19 בינואר 2021 (IST)
עשיתי את זה ע"פ משנה/ברכות/א. אם תוכל לעצב שם את ברירת המחדל הראויה, ע"פ זה אתקן. כמו"כ הסתמכתי על עיצוב הטושו"ע באורח חיים סימן א. נועם (שיחה) 11:45, 19 בינואר 2021 (IST)
בקשר למשנה/ברכות/א, אני רואה בגרסאות הקודמות שמשתמש:מצולות ים שינה את העיצוב שם לפני חצי שנה, וכדאי שהוא יגיב פה ויסביר האם כוונתו הייתה לשנות את העיצוב שקבע משתמש:Davidnead לכל דפי המשנה, לפני שאני משחזר אותו. העיצוב בטור אורח חיים סימן א' הוא ודאי טעות, וצריך מתישהו להעביר בוט שיעביר את התבנית ניווט כללי תחתון למקומה הנכון בסוף הדף. ישר כח! עמיאל - שיחה 11:53, 19 בינואר 2021 (IST)
נועם, תודה על הכל, מעורר השתאות ממש. עמיאל, את סידור סדר התבניות אולי כדאי שנכניס לבוט ההחלפות הקבוע, נכון? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 12:25, 19 בינואר 2021 (IST)
מערכת, קודם כדאי שהוא יהיה קיים, בינתיים אני רק אוסף שינויים בדף אוצר:בוט/רשימת החלפות נוכחית. הוספתי את זה שם. דרך אגב, היה על זה דיון בעבר אבל אני לא זוכר מה הייתה המסקנה הסופית: מה קודם למה - פורסם בנחלת הכלל או ניווט כללי תחתון? עמיאל - שיחה 14:06, 19 בינואר 2021 (IST)
עמד, כנראה שהיה נראה לי שזה עיצוב יותר יפה כמו בשולחן ערוך, אבל מה שאתה חושב. מצולות ים (שיחה) 01:41, 21 בינואר 2021 (IST)

הקלדת המשנה מחדש[עריכה]

לדעתי כדאי שכמה יותר לפתוח את ראשי התיבות ולא לסגור אותם, לתועלת הלומדים, אבל מעריכותיך נראה שאתה לא חושב כך. תוכל להסביר למה? עמיאלשיחה • ד' באייר ה'תשפ"א • 19:28, 15 באפריל 2021 (IDT)

אתה צודק, זו התכנית, אבל קודם כל אעתיק את המקור במדויק, ואח"כ אפתח ראשי תיבות וכדו', כדי שלא יהיו שגיאות. נועם (שיחה) 19:32, 15 באפריל 2021 (IDT)
אה, מעולה! ישר כח על עבודתך ותודה על ההסבר! עמיאלשיחה • ד' באייר ה'תשפ"א • 19:33, 15 באפריל 2021 (IDT)

"קבצי pdf של צילומי מהדורות ישנות"[עריכה]

אם מדובר בקבצים שלא קיימים בשום מקום ברשת, יש מקום לשקול להעלות אותם כאן. על אלו קבצים אתה מדבר? מהדורה קמא (שיחה) 17:41, 16 באפריל 2021 (IDT)

רבי אלעזר משה הורוויץ[עריכה]

שלום, יש לו על כל המסכתות ששמת שם? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 17:53, 22 באפריל 2021 (IDT)

מסתמא לא, התיכנון הוא למחוק מה שלא, רק שרציתי קודם "שוונג" של העתק הדבק לכולם. נועם (שיחה) 17:56, 22 באפריל 2021 (IDT)
אז תעתיק ממפרש ש'מכסה' כמה שיותר, למשל רש"ש. ותעשה החלפה על שם הספר בלבד. לא כך עדיף? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 18:09, 22 באפריל 2021 (IDT)

דפים במרחב המשתמש[עריכה]

סליחה שאני חופר. אבל תוכל "לחשוף" לשם מה ריבוי הדפים במרחב המשתמש שלך, אני רואה שיש שם בעיקר ציטטות. עובר אורח (שיחה) 18:15, 26 באפריל 2021 (IDT)

אני מנסה ללמוד לעיין ולסדר לעצמי את הלכות שביעית (ותוספת שביעית) ממקורן. חומש, משנה, גמרא, ואח"כ גם ראשונים ואחרונים ופוסקים. ואולי כך נזכה בס"ד לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא (ולא נהפך צינורות הסוגיות ללמוד מהסוף להתחלה), כך אולי נצליח לבנות ערכים אמיתיים ב"אוצרנו" לתועלת כולנו. נועם (שיחה) 18:30, 26 באפריל 2021 (IDT)

שחזור עריכות משתמש וחידושי תורה במרחב הערכים[עריכה]

משתמש עורך תורני צדק במה שעשה. באופן כללי, אם אתה סבור שעורך טעה בשיקול דעתו ראוי לשאול לפני שאתה מחזיר את הדברים למקומם ובכך למעשה משחזר את עריכתו. כדי לשמור על אמינות ורמה גבוהה של התוכן, בגוף הערכים וכן בשולי הגליון של הספרים השונים, נכתבים רק דברים בעלי מקור ספרותי, בעיקר קדום או חשוב. חידושי תורה מבני זמננו וכמובן חידושי תורה אישיים - מקומם אך ורק בדפי השיחה ובדפי בית המדרש. מי אדיר (שיחה) 00:35, 2 במאי 2021 (IDT)

סגירת ראשי תיבות[עריכה]

בדף משנה/שביעית/ה סגרת "בית שמאי" לב"ש וכדומה, לשם מה? סיני ועוקר הרים (שיחה) 18:30, 3 במאי 2021 (IDT)

עי' למעלה ד"ה הקלדת המשנה מחדש. נועם (שיחה) 18:45, 3 במאי 2021 (IDT)

חדש על המדף[עריכה]

כיון שמדובר במיזם בו כל אחד כותב נושא שלם, במידה ויש לך תוספות יש להוסיף אותם בדף השיחה ולא בתוך הטקסט. שייע עושה תיקוני טעויות מוכחות, ותודה לו על כך, אבל הוספת מראי מקומות ותכנים נוספים, יש להוסיפם בדף השיחה ובמידה והכותב (במקרה הזה, אני) יראה את הדברים כמועילים הוא יכניסם אל תוך הטקסט. תודה רבה. מי אדיר (שיחה) 14:36, 4 במאי 2021 (IDT)

ערכים[עריכה]

הי, סליחה שאני מגיע ומעיר הערות, אני באמת לא נמצא פה הרבה אבל פעם הייתי, ותרשה לי להעלות תהייה אם זה כדאי לפתוח המון ערכים שאין בהם כמעט מידע / מראי מקום בשלב הראשוני. אולי כדאי לקבוע מינימום של תוכן כדי שיצדיק ערך? אפשר לרכז חומר בדף אחד ראשי שלתוכו יוסיפו את כל הדברים וכשפסקה מסוימת גודלת לכדי ערך שיש להתכבד בו, ייצרו ערך ויעבירו לשם. מה דעתך? למצער צריך להוסיף איזו הפניה למקור שמרחיב על הנושא של הערך, חוברת שלמה או ספר שלם, או סימן בספר סיכומי כלשהו, משהו כלשהו. בברכה ובהערכה. אוצר האוצר (שיחה) 18:35, 5 במאי 2021 (IDT)

גם אני חושב ככה. האם אתה מכיר את הדף ערך/מפתח ערכים? שם מעלים מקורות או פרטים קטנים שיש בנוגע לנושא מסויים, וכשמצטבר חומר אפשר להעביר לערך חדש. גם כשיש ערכים חדשים באוצר עם מעט תוכן זה כשמדובר בתוכן ממשי ולא רק גמרא העוסקת בעניין וכדומה. אולי יש יוצאים מהכלל אבל ודאי לא פתיחה מסיבית של ערכים ברמה זו. אין בזה כדי להמעיט בערך עבודתך החשובה באוצר, אלא רק כמחשבה שיש לצרפה למעשה. מצולות ים (שיחה) 00:01, 6 במאי 2021 (IDT)
זה "משתמש:נועם/טיוטה/מפתח ערכים" טוב? נועם (שיחה) 19:08, 6 במאי 2021 (IDT)
למה לא להשאר בדף הקודם, תוכל להוסיף באחד הטורים הקיימים "תוכן" ושם תכתוב את הנ"ל. צריך לזכור שגם שם אין ענין בציטוטים אלא רק בתוכן אנציקלופדי. אגב, עשית שם משהו בעייתי בהוספת כל מיני דפים עם התחילת "ערך", זה מיותר. מצולות ים (שיחה) 20:39, 6 במאי 2021 (IDT)
תיקנתי. נועם (שיחה) 20:42, 6 במאי 2021 (IDT)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

המצב שם לא טוב עכשיו. היתה חלוקה יפה לפי מקורות וכעת היא איננה. מקורות חז"ליים אפשר להכניס בתוך אחד הריבועים ואין צורך בהפיכת כל המקורות למקורות חז"ליים ומחיקת המקורות שהיו בתחילה. בפעולותיך בדף מחקת גם קישורים רבים ומידע רב כפי שתוכל לראות בגירסאות הקודמות. אבקשך לסדר זאת כדי למנוע את הצורך בשחזור כל העריכות. מי אדיר (שיחה) 14:44, 7 במאי 2021 (IDT)

כוונתי לשם שמים, כי בערכים שיש היום באוצר המצב עגום מאוד, ומלאים בטעויות ודברים לא נכונים (בלשון עדינה). וכשהתבוננתי בזה, ראיתי שזה נובע בד"כ מזה שהופכים התורה ולומדים את הסוגיות מהסוף להתחלה (וזה במצב טוב, שעוד "מגיעים" להתחלה, יש כאלו שלא בודקים במקורות חז"ל בכלל). אי לכך שיניתי מה שאני יכול, ובתקוה שה' יתברך ירחם עלינו ועל כל הדור הזה, ולא תשתכח תורה מישראל. נועם (שיחה) 14:53, 7 במאי 2021 (IDT)
ר' נועם, אני חושב שלא כדאי ליצור דפים שאין בהם תוכן אלא רק כותרות. אם יש תוכן ראוי להכניסו אם לא נמתין לכשיהיה. יש המוני ערכים נצרכים וכרגע אינם, ולומד שיחפש באוצר לא ישמח בלשון המעטה לראות דפים רקים. מצולות ים (שיחה) 19:55, 11 במאי 2021 (IDT)

ראשי תיבות[עריכה]

ערב שבת שלום. האם נחשפת לדף ראשי תיבות וקיצורים? נראה לי שהוא מייתר את הדף שיצרת. ובלאו הכי זה לא ערך אלא יותר דף עזר. עובר אורח (שיחה) 10:49, 7 במאי 2021 (IDT)

הדף "ראשי תיבות וקיצורים" כולל הכל, ואני לא יצרתי כעת אלא דף הכולל את ראשי התיבות המצויים בגמרא בלבד (הבדל ענק, למשל ראשי תיבות ד"ה). [ואולי גם בעתיד יוכלו להשתמש בזה איכשהו לדפי הגמרא שבאוצר, שכשיניחו את הסמן על הראשי תיבות בגמרא "יצוף" הפיענוח]. מ"מ העברתי את זה לדף המשתמש שלי, ועכשיו מחקוהו. נועם (שיחה) 11:05, 7 במאי 2021 (IDT)
נועם, זה רעיון מעולה (חלונית הציפה) - החלוקה שבין הר"ת המצויים בגמרא היא מעניינת, מעניין מה יאמרו על כך מערכת, אויצרניק ועמד. אולי כדאי להעביר לדף עזר לעריכה תורנית תחת אוצר:עריכה תורנית או תחת אוצר:עזרה. מי אדיר (שיחה) 11:35, 7 במאי 2021 (IDT)
אם רוצים להשתמש במשהו למשהו אוטומטי צריך לוודא שזו הצורה היחידה של ראשי התיבות הללו בטווח הדפים הרלוונטי, למשל ר"י בבבלי מתפענח בהמון צורות ואילו ת"ש כנראה בצורה אחת בלבד.
אני חושב להכניס לשימוש בבבלי (ובשאר ספרים שמשום מה יוחלט לא לפתוח בהם את ראשי התיבות) לשימוש תבנית מבוססת {{מונחון}} שבתוכה נכניס ידנית (או באמצעות בוט, אבל אחד אחד) את פיענוח ראשי התיבות. כמובן שזה 'יציק' בעין בטקסט הרציף ולכן יש למעט את השימוש בדבר כזה ולהגביל אותו דוקא לראשית תיבות שאין פתרונן גלוי לכל (למשל: ת"ש מוכר לכולם, אבל ר"י - אם לא הוזכר קודם בגמרא פתוח, חשוב ללומד לדעת אם זה רבי יוחנן, רבי יוסי, רבי יהודה או רבי יהושע, רבי ישמעאל ועוד ועוד). האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 12:10, 7 במאי 2021 (IDT)

קישורים[עריכה]

כשאתה מקשר לדף יש לכתוב את האופן בו אתה רוצה שהוא יוצג. לדוגמא: [[בבלי/ברכות/כג/א]] יביא לתוצאה הלא-יפה: בבלי/ברכות/כג/א, לכן נכתוב [[בבלי/ברכות/כג/א|ברכות כג.]] והתוצאה תהיה: ברכות כג. שים לב לתקן בהתאם לכך את העריכות בדף ערך/מפתח ערכים. שבת שלום. מי אדיר (שיחה) 14:39, 7 במאי 2021 (IDT)

באתי להעיר ואני רואה שכבר הקדימוני. כך נהגת גם בדפי המראי מקומות. נא שוב ותקן, אי אפשר להשאירם בצורה זו. תודה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 23:24, 9 במאי 2021 (IDT)

שחזור עריכה - ערך לא תעמוד[עריכה]

לצערי נאלצתי לשחזר את העריכה שלך. בערך הובאה ברייתא מתו"כ, בשל מה מחקת אותה? גם אם יש מקור בבבלי, שהוא כמובן חשוב ונצרך אך הוא מאוחר מהתו"כ ואין שום טעם למחוק את התו"כ. אפשר לכתוב את הבבלי ולהוריד את התו"כ להערת שוליים או לשאיר את שניהם. אנא חזור וערוך את התוספות החשובות שהוספת. מי אדיר (שיחה) 22:43, 18 במאי 2021 (IDT)

מחקתי, כי הבבלי חולק (על הסיפא). נועם (שיחה) 22:44, 18 במאי 2021 (IDT)
ועכשיו פתחתי את התורת כהנים, והסתכלתי במקור, וראיתי שאין כזה ספרא בכלל (הסיפא). נועם (שיחה) 22:55, 18 במאי 2021 (IDT)
ראה עכשיו, הוספתי מקורות. וראה כמה צריך להיזהר כשמוחקים עבודה של מישהו אחר. בכל אופן תוכל להוסיף גם את דבריך כנ"ל. בהצלחה. מי אדיר (שיחה) 23:47, 18 במאי 2021 (IDT)
ראה כאן, אולי יש נוסחאות שונות. מי אדיר (שיחה) 23:58, 18 במאי 2021 (IDT)
אתה רציני? אני מסתכל בספרא של המלבי"ם ז"ל, ואתה מוחק בגלל ספרא בויקיטקסט? נועם (שיחה) 00:00, 19 במאי 2021 (IDT)
ושל היראים... תוכל לציין בהערה שבספרא נוסח המלבי"ם לא מופיע חלקה השני של הברייתא. מי אדיר (שיחה) 00:01, 19 במאי 2021 (IDT)

תבנית בעבודה[עריכה]

בגלל שאתה עוסק בפתיחת והרחבת ערכים, רציתי להכיר לך את התבנית "בעבודה". תוכל להוסיף אותה בתחילת הערך בזמן שאתה עובד עליו, ככה יהיה ניכר שהערך באמצע עבודה ואינו תוצר מוגמר וגם לא תתנגש בעריכה מקבילה עם עורכים אחרים. רושמים בתחילת הדף {{בעבודה}}. בהצלחה. מי אדיר (שיחה) 23:49, 18 במאי 2021 (IDT)

אולי כדאי לארגן תבנית כמו {{בעבודה מתמשכת}} שמעידה שהדף באמצע עבודה ומצד שני לא דורשת מאחרים שלא להשלים אותו במקביל. מתייג את מערכת. מהדורה קמא (שיחה) 00:16, 19 במאי 2021 (IDT)
בעד. נועם (שיחה) 00:19, 19 במאי 2021 (IDT)
בוצע בוצע תודה לכולם. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 11:28, 19 במאי 2021 (IDT)

ערך אברהם אבינו[עריכה]

כפול עם ערך/אברהם. מצולות ים (שיחה) 15:00, 21 במאי 2021 (IDT)

הערך שאתה מדבר עליו נקרא בטעות "אברהם", וצריך להיקרא "אברהם (שם)". נועם (שיחה) 15:05, 21 במאי 2021 (IDT)
לא, אין משמעות לאברהם כשם, כל הרעיון זה שזה שמו של "אברהם אבינו" ויש איסור לקרוא בשמו. אני מבין את סברתך ואם נכתוב לדוגמה דיון על איך כותבים אברהם בגט - נכתוב זאת בערך "אברהם (שם)", בכל אופן כל הדברים על אברהם אבינו ראויים להיכתב בערך "אברהם". מתוייגים כללי מה דעתכם? מצולות ים (שיחה) 15:21, 21 במאי 2021 (IDT)
דעתי, השם הראשון "אברהם" לחוד, מספיק. סיני ועוקר הרים (שיחה) 16:08, 23 במאי 2021 (IDT)
בכל ספרי הערכים שאני מכיר, מה שמתיחס לאברהם אבינו נקרא 'ערך/אברהם אבינו'. אברהם סתם זה כללי. אוצר האוצר (שיחה) 10:50, 24 במאי 2021 (IDT)

הפניות לספרי התנ"ך[עריכה]

אין צורך ביצירת דפים שאין בהם דבר מאשר מה שכבר קיים בדף תנ"ך. מי אדיר (שיחה) 14:55, 24 במאי 2021 (IDT)

אז צריך לסדר את הדף תנ"ך ולחלקו בצורה שיוכלו לעשות הפניות ספציפיות (עם סולמית), לא יתכן שיגרע דף זה משאר דפים כלליים כהאי גוונא. נועם (שיחה) 14:57, 24 במאי 2021 (IDT)

תודה על כל התודות[עריכה]

זה ממש חשוב לי, מחמם את הלב שמישהו רואה מה אני עושה. שים לב גם לעוגנים של הד"ה, מוודא שאין כפולים וכו'. אויצרניק (שיחה) 11:38, 27 במאי 2021 (IDT)

בשמחה רבה! וכאן המקום להודות גם למשתמש "מהדורה קמא" על פועליו המרובים! אני מחכה כבר מתי יסיים את עיקר מלאכתו, ויהפוך ל"מהדורה בתרא", לעשות כמו שאתה עושה, כי בסופו של דבר אנו רוצים אוצר מוגה ומתוקן. ומכל מקום גם ההעלאות הלא מבוקרת שלו עושים פירות מרובים, כי באים משתמשי האוצר ועוברים על זה, וגם הוא עצמו עובר שוב על הרבה דברים שהוא עצמו העלה כבר! אשריכם תלמידי חכמים (המוזכרים כאן, והלא מוזכרים כאן ...) שדברי תורה חביבין עליכם ביותר! בודאי ישלם ד' פעלכם! נועם (שיחה) 13:17, 27 במאי 2021 (IDT)

בבלי מפוסק[עריכה]

סליחה שאני מעיר, אבל בדיוק הייתי כאן וראיתי בשינויים אחרונים - אני מניח שסוכם שעושים דבר כזה, אבל למה בצורה כזו? למה לא לעבוד דף דף (ואז יוכלו להציע את זה בסרגל אולי), אלה שלומדים מפוסק לומדים את זה לפי המשנה? לא הבנתי את זה. נאשער (שיחה) 18:52, 28 במאי 2021 (IDT)

צודק, אבל בינתיים זה רק סוג של ניסיון וטיוטה, ובהמשך כנראה יעשו את זה מסודר יותר. עם העבודה, נחכים. נועם (שיחה) 18:54, 28 במאי 2021 (IDT)
נאשער צודק, זה קצת נראה צורם בעין. גם כתיבת הקישורים בצורה כזאת שרואים בתצוגה את הסלאשים / - לא יפה במיוחד. אם אתה רוצה ליצור במהירות אינדקס ל"בבלי מפוסק/ברכות" למשל, תכנס לדף "בבלי/ברכות" תעתיק את כל התוכן לדף "בבלי מפוסק/ברכות" ואז תבחר באופציית "חיפוש והחלפה" בלשונית "מתקדם" בצד שמאל למטה - ותחליף את כל ה"בבלי" ב"בבלי מפוסק", והנה לך אינדקס מושלם. בהצלחה! מי אדיר (שיחה) 22:39, 30 במאי 2021 (IDT)
עוד מעט אשתדל לנסות את זה. נועם (שיחה) 22:41, 30 במאי 2021 (IDT)

ליקוט ברייתות[עריכה]

אני לא מבין את הרעיון בליקוט ברייתות אקראי, וודאי וודאי שלא לקשר אל הליקוט הזה מדפי הבבלי, הן הרגילים והן המפוסקים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 21:36, 31 במאי 2021 (IDT)

זה עירבוב (זמני) של 2 רעיונות שחשבתי עליהם. 1, שבבבלי המפוסק יהיה הדגשה מחולקת וקלה למעיין, בין ציטוטים מדברי התנאים במשניות ובברייתות לדברי האמוראים עצמם. 2, שיהיה קישור לברייתות, ולא רק למשניות. כלומר, שאם ברייתא אחת מצוטטת כמה פעמים בש"ס, יוכלו לראות מיד היכן עוד היא מובאת.
ואדרבה, אם יש, אשמח לשמוע על דרכים ורעיונות לשיכלול הענין בצורה יותר טובה. נועם (שיחה) 21:45, 31 במאי 2021 (IDT)
הדרך המקובלת לזהות ברייתות שנמצאות בכמה מקומות בש"ס, היא לא ליקוט של הברייתות לעוד דף, אלא קישור בסגנון מסורת הש"ס בהערת שוליים.
לגבי פיסוק - מקובל שלא לשים פסיק לפני ו' החיבור, מלבד אולי במקרים נדירים. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 21:51, 31 במאי 2021 (IDT)
לגבי פיסוק - אתה יכול לתת דוגמא ממשהו שעשיתי, כדי שאבין בדיוק את מה אתה שולל? נועם (שיחה) 21:58, 31 במאי 2021 (IDT)

ערך/קטורת[עריכה]

בהערות השוליים יש מספר הייגינע תיירעס' (תורות עצמיות) שמקומם בדף השיחה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 23:28, 3 ביוני 2021 (IDT)

לא יודע מה בדיוק כוונתך, אבל כל עוד אתה לא מוחק את זה אלא רק מעביר לדף השיחה לא משנה לי, תעביר מה שנראה לך, ואני אחתום. פשוט התעייפתי כבר להיום... נועם (שיחה) 23:50, 3 ביוני 2021 (IDT)

שו"ת הרשב"ש[עריכה]

אתה מתכוון לעשות עם זה משהו? שער בסיסי? תוכן עניינים? האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 15:13, 15 ביוני 2021 (IDT)

לא. יבוא מי שיבוא וישלים. נועם (שיחה) 08:38, 2 ביולי 2021 (IDT)
מישהו כבר עשה את זה... אבל לא ראוי להשאיר דפים שנראים "לא טוב" באוצר, לפעמים הנזק רב על התועלת. מי אדיר (שיחה) 10:46, 2 ביולי 2021 (IDT)
עיין לעיל (ד"ה ברוכים הבאים) סתירה לדבריך, הכלל הראשון וכו'. נועם (שיחה) 05:02, 7 ביולי 2021 (IDT)
יש ליישב בפשיטות. ברוכים הבאים נכתב לעורך מתחיל שעדיין לא נהירין לו שבילי האוצר, מעורך ותיק יותר מצופה שלא ישאיר 'בלאגן' אחריו. מי אדיר (שיחה) 05:14, 7 ביולי 2021 (IDT)
אולי אם לעורך הותיק יהיה יותר זכויות והרשאות וכדו', יש מה לתבוע ממנו. אך אם הוא שווה בהרשאותיו לעורך מתחיל, למה לו להרגיש מחויבות יתר. נועם (שיחה) 18:42, 7 ביולי 2021 (IDT)
הרשאות אינן 'פרס', אנשים משקיעים פה שעות עבודה רבות, כמה מהעורכים הקבועים הם אנשים שמשתכרים מאות שקלים בשעה ובכל זאת מגיעים להשקיע. ההתנדבות באוצר הספרים, כמו גם הקמת האתר כולו מתחילה מתחושת מחויבות יתר לארון הספרים היהודי. כולנו רוצים להביא אותו למצב של ההדרה אופטימלית. זו נקודת ההתחלה.
אף אחד לא 'תובע' כלום מרעהו, ואנחנו מעריכים מאוד כל עריכה שלך ולא משנה מה גודלה, מה שכן חשוב זה לחשוב על הגולשים/לומדים התמימים - האם הדף מוסיף להם משהו? אם התשובה חיובית, אז העריכה רצויה, אם התשובה: כן, אבל... אז כדאי לדאוג לבטל את ה'אבל'. זו כל התורה על רגל אחת.
לגבי 'מעמד' - מעמדם של העורכים וחשיבותם נגזרת מתוכן עבודתם, אני יכול להצביע לך למשל על המשתמש המכנה עצמו 'יהושע', שאין לו שום הרשאות ובכל זאת הוא אחד מבעלי הדעה החשובים כאן, הערותיו מלאות התוכן והטעם יוצרות את מעמדו בבית המדרש דנן. ההרשאות נועדו כדי לאפשר לכמה שהתנדבו לכך, להיות 'מסדרי הספסלים' של האוצר - לרווחת 'מלכי רבנן', כן, אלו ש'סתם' לומדים - גאוותנו האמיתית. האוצר בהרצה. "ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת". מערכת (שיחה) 19:32, 7 ביולי 2021 (IDT)

ביהמ"ק השלישי בידי אדם או בידי שמים.[עריכה]

עיין ויקיפדיה ערך:ביהמ"ק השלישי:אופן בנייתו, ועיין תוספות/שבועות/טו/ב בד"ה הראשון בעמוד ובהגהות וציונים שם בהוצאת עוז והדר. פלוני (שיחה) 12:09, 12 בדצמבר 2023 (IST)

כמדומני שגם בחדש על הדף כתב בזה, איני זוכר את המקום המדוייק, אולי מי אדיר יחכימנו. אגב, מה ראה כת"ר להעלות את הדיון בשיחת המשתמש של 'נועם', הוא עסק בעניין זה? סיני ועוקר הרים (שיחה) 17:35, 12 בדצמבר 2023 (IST)

כמדומני שבבית המדרש הוא עסק בנושא זה פלוני (שיחה) 22:41, 12 בדצמבר 2023 (IST)

אכן. ראו אוצר:בית המדרש/כללי#בניית נשים את ביהמ"ק ואוצר:מיזמים/חדש על ה(מ)דף/סוכה/מא. בברכת חנוכה שמח, יהושע (שיחה) 04:53, 13 בדצמבר 2023 (IST)