לבושי שרד/אורח חיים/תרעא

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף


לבושי שרדTriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png תרעא

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף



טור ומפרשיו

ארבעה טורים
··
בית יוסף
ב"ח


שו"ע ומפרשיו

שולחן ערוך
··
אליה רבה
יד אפרים
כף החיים
מגן אברהם
מחצית השקל
משנה ברורה
שערי תשובה
גליוני תשובה מאהבה
באר הגולה
ביאור הגר"א
ט"ז
לבושי שרד




לדף זה באתר "על התורה" לסימן זה באתר "תא שמע" לדף זה באתר "שיתופתא"


הג"ה ס"ד בפמוטות של נחושת העשוין קנים קנים יוצאים סביבות בעיגול דהאי עדיף מדין הקערה כיון שהקנים מובדלים במחיצה (הקנים חלולים ומחיצת כל קנה מפסיק בינו לבין חברו) אלא שפתוחין למעלה (כי הם כחצי קנה חלול ונותנים בעיגול ורחוקים הרבה זמ"ז) לא חשיב כמדורה כ"ה בת"ה שם ולפי שהם בעיגול אין ידוע מהיכן יתחיל לכן כ' הט"ז דיתחיל מהסמוך לפתח:

ט"ז סק"א והאשכנזים כרמב"ם וכו'. ע' כנ"י (סי' י"ז):

מ"א עסק"ב כמ"ש בהג' וכו' דצריך ליתן כ"א נרותיו במקום מיוחד ועפ"כ איתא להאי דינא דהש"ע דעולה בשביל שנים לאיש א' מליל ראשון ואילך דכך הוא הפי' לדעת התוס' שהוא דעת המחבר בסעיף הקודם דאין מדליקין רק א' לכל בני הבית:

ש"ע ס"ה שאין לו פתח פתוח לר"ה וכו'. וגם אין לו פתח פתוח לחצר אלא פתוחה הוא לבית דהשתא כי מנח לה על פתח הבית לא מינכרי דמשום עליה הוא לכן מניח בחלון הסמוך לר"ה כ"ה הב"י:

בש"ע ס"ז הסמוך לפתח וכו'. דהא מניחו בפתח מבחוץ כמבואר בס"ח וא"כ אם יניח להלאה מן הפתח בחצר או ברה"ר אינו ניכר שבעה"ב הניחו שם כ"כ רש"י ולזה כ' רמ"א ומיהו בזה"ז וכו':

ט"ז סק"ה דאל"כ אפי' הסכך למטה מכ' יהיה פסול וכו'. אם אין הדפנות מגיעות לסכך אע"כ דאויר שלמטה מכ' אינו מזיק א"כ גם בלמעלה מכ' למה צריך שיגיעו דוקא לסכך הלא א"צ רק שיהיה מחיצות תלויות מהסכך עד כ' אמות מהארץ וק"ל:

מג"א סק"ז דהרואה אומר וכו'. טעם זה מועיל דאפי' למ"ד הנחה עושה מצוה פסול אכן אנן קי"ל הדלקה עושה מצוה ולכן לא ידעתי מה הוצרך היש"ש לטעם דידיה ואין הספר לפני וע' ט"ז סי' תרמ"ה סק"ב:

סק"ח מחציה לצד שמאל וכו'. ופירושו כמו לפי' הב' שהביא הט"ז שהכל תנאי א' כלומר באותו חציה אשר נק' צד שמאל של כניסה(כניסה ביאורו פתח) ובאותו חציה מניח כל מקום שירצה וק"ל:

שם משום פרסומי ניסא וכו'. עיין ח"צ סימן פ"ח:

(ס"ח) שני פתחים וכו'. עיין ח"צ סימן צ"א ובכנ"י (סי' ט') וארבעה טורי אבן סימן י"ב:

ט"ז סק"ו לפנים כניסה וכו'. פי' לצד הציר:

שם הכניסה יניחנו לצד שמאל וכו'. אל תטעה לומר דהיינו באמצע הדלת לפי שהאדם בפנים עומד דז"א דלא אמר רק שאנו משערים כאלו עומד בפנים דאז החצר דלת שלצד הציר הוא כניסה אבל כשמדליק עומד בחוץ ועליה קאמר שיניחו לצד שמאל וא"כ מניח סמוך להכותל שהדלת סובב שם כדמסיים הט"ז בסוף הס"ק ומ"ש פמ"ג לא הבנתי:

שם במג"א ומ"מ המנהג וכו'. זהו דיבור בפני עצמו נרשם בהגה במה שכת' ומכל מקום המנהג כו':

שם יניחנו בחלון וכו'. דפרסומי ניסא עדיף מסברא שיכנס בין ב' מצות:

סק"ט לזוז ממנהג וכו' עיי' כנ"י (סימן י"ז):

סק"י ודמי למדליק ברחוב וכו'. כלומר דלדינא דמדליק בחוץ דהיינו ברחוב אטו ניחא דלא ידליק אא"כ יהיה שם בני אדם בחוץ אע"כ דכשבאים אח"כ הוי ג"כ פרסומי ניסא:

ט"ז סק"ט והיינו מי שיש לו מקום סמוך לפתח ההוא וכו'. כלומר דע"כ יש סברא לתלות שאינו רוצה לילך בפתח זו כגון שיש לוימקום בבה"כ סמוך לפתח האחרת ואם יכנס בפתח זו יצטרך לעבור נגד המתפללים וכיון דאיכא סברא במה לתלות ומטעם זו רבים נכנסים בפתח האחרת הוי דבר הנעשה לרבים וליכא חשדא:

שם סמוך לפתח ההוא עובר דרך זה שאם לא נכנס בפתח זה כצ"ל:

שם דאל"כ מה מועיל לו. פי' דאי לא מיירי דאיכא סברא וטעם לרבים שהולכים דוקא בפתח האחרת מה מועיל פתח האחרת כיון שהוא עכשיו סמוך לפתח זו ואינו נכנס ודאי איכא חשדא אע"כ דיש טעם וסברא ומש"ה א"ש דתו ליכא שום חשדא וכאמור:


מעבר לתחילת הדף
< הקודם · הבא >
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.