מיני תרגומא/בראשית/כו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{ניווט כללי עליון}} ==כח== '''שם''' סימן כ"ו פסוק כ"ח תהי נא אלה '''בֵּינוֹתֵינוּ''' בינינו ובינך...")
 
אין תקציר עריכה
 
שורה 1: שורה 1:
{{ניווט כללי עליון}}
{{ניווט כללי עליון}}
==כח==
==כח==
'''שם''' סימן כ"ו פסוק כ"ח תהי נא אלה '''בֵּינוֹתֵינוּ''' בינינו ובינך תרגם אונקלוס '''דְהַוָה בֵּין אַבְהָתָנָא''' הוספה זו על העברי מבוארת על פי מ"ש הרמב"ן בראש הפרשה וילך יצחק אל אבימלך מלך פלשתים גררה בזה הלשון לא נודע אם היה זה אבימלך אשר היה בימי אברהם או שכל מלך פלשתים בעת ההיא יקרא אבימלך כי גם בימי דוד יקרא אבימלך ודעת אונקלוס שהיה בנו עכ"ל. כוונת הרמב"ן על מה דאמר התרגום דהוה בין אבהתנא. אבל דעת רש"י בזה ראה ראינו ראה באביך ראינו בך משמע דהיה אותו אבימלך בעצמו שהיה בימי אברהם ועיין שפתי חכמים:
'''שם''' [[תנ"ך/בראשית/כו#כח|סימן כ"ו פסוק כ"ח]]. תהי נא אלה '''בֵּינוֹתֵינוּ''' בינינו ובינך. תרגם [[אונקלוס/בראשית/כו#כח|אונקלוס]] '''דְהַוָה בֵּין אַבְהָתָנָא'''. הוספה זו על העברי מבוארת על פי מה שכתב הרמב"ן בראש הפרשה 'וילך יצחק אל אבימלך מלך פלשתים גררה', בזה הלשון: לא נודע אם היה זה אבימלך אשר היה בימי אברהם או שכל מלך פלשתים בעת ההיא יקרא אבימלך, כי גם בימי דוד יקרא אבימלך. ודעת אונקלוס שהיה בנו, עכ"ל. כוונת הרמב"ן על מה דאמר התרגום 'דהוה בין אבהתנא'. אבל דעת רש"י בזה, 'ראה ראינו' ראה באביך ראינו בך, משמע דהיה אותו אבימלך בעצמו שהיה בימי אברהם, ועיין שפתי חכמים:
{{ניווט כללי תחתון}}
{{ניווט כללי תחתון}}

גרסה אחרונה מ־00:05, 23 באוגוסט 2023

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


תנ"ך


תרגום אונקלוס


רש"י
רמב"ן
דעת זקנים
בכור שור
הטור הארוך
חזקוני
ספורנו
רבנו בחיי
רד"ק
ריב"א
רלב"ג


אברבנאל
אלשיך
הכתב והקבלה
העמק דבר
הרחב דבר
טעמא דקרא
יריעות שלמה
מזרחי
מיני תרגומא
מנחת שי
משאת המלך
משך חכמה
עמר נקא
צרור המור
תולדות יצחק
תורה תמימה



פרק זה עם מפרשים ואפשרויות רבות במהדורה הדיגיטלית של 'תנ"ך הכתר' (כולל צילום באיכות גבוהה של כתר ארם צובא בפרקים שבהם הוא זמין)לפרק זה במקראות גדולות שבאתר "על התורה"לפרק זה באתר "תא שמע"


דפים מקושרים

מיני תרגומא TriangleArrow-Left.png בראשית TriangleArrow-Left.png כו

כח[עריכה]

שם סימן כ"ו פסוק כ"ח. תהי נא אלה בֵּינוֹתֵינוּ בינינו ובינך. תרגם אונקלוס דְהַוָה בֵּין אַבְהָתָנָא. הוספה זו על העברי מבוארת על פי מה שכתב הרמב"ן בראש הפרשה 'וילך יצחק אל אבימלך מלך פלשתים גררה', בזה הלשון: לא נודע אם היה זה אבימלך אשר היה בימי אברהם או שכל מלך פלשתים בעת ההיא יקרא אבימלך, כי גם בימי דוד יקרא אבימלך. ודעת אונקלוס שהיה בנו, עכ"ל. כוונת הרמב"ן על מה דאמר התרגום 'דהוה בין אבהתנא'. אבל דעת רש"י בזה, 'ראה ראינו' ראה באביך ראינו בך, משמע דהיה אותו אבימלך בעצמו שהיה בימי אברהם, ועיין שפתי חכמים:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף