תשובה מיראה/ביאת מקדש/ט
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
יד[עריכה]
מי שעבר ועשה בית חוץ למקדש להקריב קרבנות לשם וכו' לא ישמש במקדש לעולם וכו' ויראה לי שאם עבד כהן ששימש שם במקדש לא פסל. הכ"מ כתב דכיון שהוא קנסא דרבנן ודאי אם עבד לא חילל, ולכאורה מ"ט תלי ביראה לי, מהיכי תיתי נימא דחולל הלא לא מצינו בכל מי שיחלל העבודה רק פסולי דאורייתא, וכדחשב שם הט"ו שאח"ז [וביותר כתב רבינו ז"ל פ"ג מאיסורי מזבח דכל הפסולים במוקרבים שאינם מפורשים בהדיא בתורה דינם שאני מהמפורשים וכ"ש הכא] ואין לומר דיש לנו לפוסלו מעבודתו גם דיעבד בהא דאמר רבא בזבחים ע"ג א', הואיל ואמר רבא לא לירצו אי עביד לא מרצי, דזה אינו רק בעבודה שאינו בעלי חיים, אבל בע"ח הרי קיי"ל בעלי חיים אינן נדחין כלל וכמש"ש וכ"ש אדם, וא"כ מן התורה יחלל עבודתו.
ומיהו נראה ודאי, ממשכ"ש באותה ההלכה וכן כלים שנשתמשו בהם שם לא ישמשו בהם במקדש אלא יגנוזו, די"ל בזה דאם נשתמש בהם פסול העבודה דאינו מרצה כדרבא, אך מסופקני אם נמצא כהאי גוונא שתפסל העבודה בשביל הכלים אף בדיעבד:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |