מראי מקומות/פסחים/ו/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
ריטב"א
מהר"ם חלאווה
מהרש"ל
מהר"ם
חי' הלכות מהרש"א
פני יהושע
בית מאיר
חתם סופר
רש"ש
גליוני הש"ס
שיח השדה

ילקוט אוצר הספרים
מראי מקומות
חומר עזר
שינון הדף בר"ת
שאלות חזרה


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png פסחים TriangleArrow-Left.png ו TriangleArrow-Left.png ב

אי נימא משום פירורין הא לא חשיבי[עריכה]

בחידושי רבינו דוד הקשה מדוע הוצרכה הגמרא לדחות שאין הפירורין חשובים, הלא בלאו הכי אינו צריך לבטלם כיון שאין בהם כזית ואינו עובר עליהם בבל יראה ובבל ימצא. וביאר שאה"נ יכלה הגמרא לומר כן אלא שדחתה הגמרא שאף אם ננקוט שיש בהם איסור כחצי שיעור מ"מ אינו עובר עליהם כיון שאינם חשובים.

ובעיקר הענין אם אמרינן חצי שיעור אסור מן התורה באיסור דבל יראה ובל ימצא, נחלקו בכך האחרונים, דעת החכם צבי (סימן פו) שאין איסור חצי שיעור באיסור זה, וכ"כ השאגת אריה (סימן פא) וכן מבואר בשו"ת הרדב"ז (ח"א סימן קלה), וכ"כ בפתיחה כוללת לפמ"ג (חלק א) ובדגול מרבבה (סימן תמב) ובשו"ת בנין עולם (או"ח סימן יט).

ואילו רע"א בהגהותיו לשו"ע (סימן תמד) הביא דעה הסוברת שאף באיסור זה אמרינן חצי שיעור אסור מן התורה, ועיין ביאורה בפרי מגדים (פתיחה להל' פסח פ"א אות ח).


< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף