מעשה רקח/תשובה/ט
< הקודם · הבא > משנה תורה להרמב"ם נושאי כלים מפרשי הרמב"ם בני בנימין |
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
א[עריכה]
מאחר שנודע וכו'. תמצא בפ' זה כפל עניינים במילות שונות ואין בזה קפידא כיון שהוא דרך ויכוח בדבר עיקרי ושורש גדול והאריכות בו אינו מזיק:
וישפיע לנו כל הטובות המחזיקות את ידינו לעשות התורה. מבואר דרבינו סבירא ליה שכל הטובות שיעדה התורה לעושים רצונו ב"ה אינם אלא הכנות כדי שיוכלו לעסוק בה בישוב מבלי עיכוב דשכר מצות בהאי עלמא ליכא אמנם יש מן המפרשים דסבירא להו שזה לא נאמר אלא לעיקר השכר ויעודי הטובות הם הפירות שאוכלים משכרם בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא יעוין עליו:
ומביא עליהם כל הרעות וכו' כדי שיאבדו וכו'. מתוך הלשון משמע שהם נידונים ביסורין בעולם הזה ובעולם הבא ואין להקשות דקי"ל אין אדם נידון בשתי מיתות ובזמן שיש דין למטה אין דין למעלה דיש לומר דרבינו סבירא ליה דהכל לפי חומר העבירה שיש עבירה שהדין נותן ליסרו בעולם הזה לחוד ויש בעולם הזה ובעולם הבא ויש בעולם הבא ולא בעולם הזה כמו שכתב בפרק ששי הלכה א' עיי"ש:
הוא שכתב בתורה ועבדת את אויביך אשר ישלחנו ה' בך תחת אשר לא עבדת את ה' וגו'. אף דקרא דתחת הוא כתוב קודם ועבדת בפרשת כי תבא רצה לפתוח במאי דסליק כיון דאין שום נפקותא בזה להקדים או לאחר שהכל אחד ודו"ק:
ואם עזבתם את ה' ושגיתם במאכל ומשתה וזנות וכו'. כי על ידי אלו נמשכים שאר כל העבירות דכתיב זנות יין ותירוש יקח לב:
ב[עריכה]
וסוף כל השכר וכו'. עיין בפירוש שנדפס בכ"מ שהאריך הרבה בזה:
אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות. עיין מה שכתבתי בזה בפרק הקודם:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |