מהרש"א - חידושי אגדות/קידושין/נז/א
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
< עמוד קודם · עמוד הבא > מעבר לתחילת הדף
שולי הגליון
מהרש"א - חידושי אגדות קידושין נז א
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
דריש כל אתין שבתורה וכו'. שזהו ודאי כבוד התורה שאין בה שום אות שלא לצורך ולזה קאמר כשם שקבלתי שכר על הדרישה מפני כבוד התורה כן אקבל שכר על הפרישה שזו כבוד שמים היא שאין להשוות לו שום דבר לרבות ורע"ק לא היה חש בזה מלרבות ת"ח שגם זה בכלל כבוד שמים ותורתו שהם לומדים אותה וק"ל[1]:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |
- ↑ כעין זה כתב רבינו בבבא קמא (מא:). ובביאור רי"פ פערלא על ספר המצוות לרס"ג (עשין א) שיישב ע"פ דברי רבינו את דעת הרס"ג שלא מנה מפסוק ד'את ה' אלקיך תירא' אלא רק מצוות מורא שמים אך לא את המצווה לירא מן החכמים, וביאר ע"פ דברי רבינו שכיון שהמצווה לירא מן החכמים היא בכלל כבוד שמים, לכך לא מנאה הרס"ג כמצווה בפני עצמה לפי שהיא בכלל המצווה דמורא שמים. וכ"כ ר"א בן הרמב"ם בשו"ת מעשה ניסים (סימן א) ז"ל שם: וראוי אז כי כל מצוה אשר נלמדה באחת מהמדות והיתה גוף מצוה נמנה אותה מפני שנאמרה למשה בסיני, אך אם היתה חלק מצוה אין ראוי למנותה, כמו מורא חכמים אשר נסמך על מאמר את ה' אלקיך תירא והוא חלק יראת ה', כי הוא ראוי עם היראה לכבודו יתברך לירא את הלבבות אשר הוא שוכן בתוכם כאשר יירא מכסא המלך לכבוד המלך.