לבושי שרד/אורח חיים/סד
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
< הקודם · הבא >
טור ומפרשיו שו"ע ומפרשיו שולחן ערוך |
ט"ז סק"א דהא לחד. ודאי אם יודע שקרא פסוק ראשון בכוונה בלא טעם זה אין צריך להתחיל רק ואהבת כמ"ש בש"ע בדילג פסוק באמצע חוזר לראש אותו הפסוק ולא לראש אותו הפרשה אלא מיירי הט"ז שמסופק אם קרא פסוק ראשון בכוונה ולא ס"ל להט"ז כהמג"א סק"א אלא כמ"ש הלבוש דחזקה שקרא פסוק ראשון בכוונה שכל אדם יודע דין זה אלא דעכשיו שכח ע"ש רק דלא מוקמינין אחזקה במקום דאיכא לברורי בקל משא"כ כאן היה ראוי שיתחיל שמע לכן כתב הט"ז טעם זה משום דלי"א אית ביה איסורא מש"ה סמכינן אחזקה וק"ל:
מג"א סק"א סי' ס"ג ס"ד. כוונתו למ"ש שם במג"א סק"ו שאם נזכר לאחר שסיים שלא קרא פסוק ראשון בכוונה צריך לחזור לראש משום דאם לא יקרא רק פסוק ראשון הוי קורא למפרע וכתב שם דכן משמע סי' ס"ד והיינו מדברי הב"ח אלו משמעותן דאפי' ידע שקרא כל פ' ראשונה רק שמסופק אם אמר שמע בכוונה חוזר לראש וגו' כל הפרשה והיינו משום דחסרון כוונה בשמע הוי כלא קרא כלל והוי קורא למפרע וא"כ כ"ש כשנזכר שבודאי לא כיון וק"ל:
מג"א סק"ג עסי' נ"ט דשם מוכח דאם המטבע ארוך וקצרו לא יצא כמ"ש שם המג"א סק"א אבל בסי' קפ"ז יש ב' דעות בזה בש"ע סעיף א' במג"א סק"א:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |