אליה רבה/אורח חיים/סד

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אליה רבהTriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png סד

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


טור ומפרשיו

ארבעה טורים
··
בית יוסף
ב"ח


שו"ע ומפרשיו

שולחן ערוך
··
אליה רבה
כף החיים
מגן אברהם
מחצית השקל
משנה ברורה
שערי תשובה
באר הגולה
ביאור הגר"א
ט"ז
לבושי שרד



מראי מקומות


לדף זה באתר "על התורה" לסימן זה באתר "תא שמע" לדף זה באתר "שיתופתא"


דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

א[עריכה]

[א] חוזר וכו'. כתב הנחלת צבי זה לשונו כתב הב"ח ולבוש דודאי פסוק ראשון יודע שבכוונה קרא אותן דאם אינו יודע אם קרא אותו בכוונה פשיטא דחוזר לתחילת קריאת שמע, עד כאן. ודבריו תמוהין דמלבוש מבואר דאף שאינו יודע אם קרא בכוונה חוזר לואהבת דאוקמינן פסוק ראשון על חזקתיה, ובאמת הב"ח פסק דמספק נמי חוזר לתחילת קריאת שמע דלא כלבוש, וכן לחם חמודות דף י"ד האריך בזה וכתב מנין לבדות מלבנו לאוקמי אחזקה עיין שם. ולעניות דעתי סבירא ליה ללבוש דדמי למשיב הרוח לקמן סוף סימן קי"ד דאם מסופק אמרינן אוקמיה אחזקה במה שהורגל ודאי אמרו עיין שם, גם הא קיימא לן מלקין על החזקות ושורפין על החזקות. שוב נדפס ספר ט"ז וראיתי שפסק נמי הכי מטעם דהא לחד פירוש הוי איסור באומר הפרשה וכפלה ודבריו תמוהין דהא אפשר לקרות בלחש או להמתין מעט כמו שכתב בסימן ס"א ס"ק י"ג וכמו שכתב הוא גופיה שם ובסוף סימן ס"ג, ודוחק לומר דבספק אם כיוון לא סמכינן על זה:

ב[עריכה]

[ב] חוזר לראש וכו'. כלומר דלא סגי כקורא מה שדילג דאם כן הוי כקורא למפרע:

ג[עריכה]

[ג] אותו הפסוק וכו'. או תיבה. כתב מלבושי יום טוב זה לשונו אין לשון הרא"ש ולא של הטור וכן נראה שלעולם יחזור לתחילת פסוק, ובכסף משנה מצאתי דמשמע קצת כדברי לבוש עד כאן לשונו. מיהו מתוס' [ברכות] דף ט"ז ואגודה וסמ"ק ואבודרהם משמע דאף שדילג תיבה מתחיל לתחילת הפסוק:

ד[עריכה]

[ד] [לבוש] טעה וכתבתם וכו'. דאילו בוקשרתם דקדים לא הזכיר בו שיטעה דמשונים הם זה מזה בטעמם ובנקודם, והט"ז כתב שאין דרך לטעות באמצעה דיוכל להרגיש לפי הזמן שהתחיל:

ה[עריכה]

[ה] התחיל למען וכו'. כתב הפרישה זה לשונו כתב הרשב"א דהוא הדין בטעה בין פרשה לפרשה והתחיל ויאמר חזקה שאמר כל מה שלפניו, ולא נקט למען ירבו אלא משום רבותא דהוה אמינא דכיון דלמען ירבו אחר וכתבתם הוא דכתיב בקל יש לטעות, ושמא אחר וכתבתם הראשון אמרו קא משמע לן דאפילו הכי אמרינן סירכא נקט ואתא וכל מה שעד הנה כבר אמר עד כאן לשונו. ואף שדברי הרשב"א הובא בבית יוסף מכל מקום כתבתי דברי הפרישה להורות דקיימא לן כרשב"א כי הביא כסתם, ובבית יוסף מביא נמי דעת רש"י החולקת, ועוד דבבית יוסף לא נזכר אלא בפרק עצמו והוא כתבו גם בטועה בין פרק לפרק, וכן משמע לי בחידושי רשב"א גופיה פרק היה קורא:

מעבר לתחילת הדף
< הקודם · הבא >
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.