יד אפרים/אורח חיים/ג
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
< הקודם · הבא >
טור ומפרשיו שו"ע ומפרשיו שולחן ערוך |
(מגן אברהם ס"ק ז') הראש למערב יש שכתבו להגיה למזרח והוא טעות כי באמת דעת הרמ"ע שיהי' הראש למערב. אך מהר"ח בפע"ח כתב שהראש למזרח וסי' לדבר ממזרח אביא זרעך כו':
(סק"ח) בשמאל דהיינו בימין דעלמא כצ"ל:
ט"ז ס"ק ט' אלא שהבית יוסף כ' בס' מ"ג שאסור לקנח בימין כו' יש לומר כוונתו דבשלמא לפי מה שכתב כאן לא יקנח יש לומר דהוא לכתחלה לבד ולפיכך באיטר ס"ל דמקנח בשמאל של כל אדם כדי לצאת ידי הטעם הד' ואפשר דמקנח באיזה שירצה כיון דלאינך טעמים יש לו לקנח בימין כל אדם דהיינו שמאל דידיה. אבל לפמ"ש הב"י סימן מ"ג שאסור כו' דהיינו שיש איסור בדבר א"כ הו"ל לבאר איטר במה מקנח ועל איזה טעם יש לסמוך לכך צריך לומר דאף לטעם הד' שפיר הוא מקנח בימין של כל אדם דהיינו שמאל דידיה ולכך סתם הדברים שאין לקנח בימין דגם האיטר אין לו לקנח במה שהוא נקרא אצלו ימין ועיין בא"ר ועיין בדברי אא"ז הגאון בבכור שור בברכות דף ס"ב מ"ש לפרש דברי הט"ז והמשבצות הביא דבריו אלא שנחסר שם בדפוס תיבת וכצ"ל. וכתב בבכור שור שכוון למה שאמר בסי' מ"ג כו' ע"ש. והנלע"ד כתבתי בפירוש דברי הט"ז:
(ס"ק יב) ולא משמע כן באה"ע כצ"ל:
(שם) ופסק להחמיר שאין מבואר מי הוא הקרוי. כצ"ל:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |