הון עשיר/שקלים/ד
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
< הקודם · הבא > מפרשי הפרק רע"ב מפרשי המשנה פירוש המשנה לרמב"ם |
א[עריכה]
העומר ושתי הלחם ולחם הפנים. עיין מ"ש במשנה ד' פ"ז דפסחים, ועוד יש טעם אחר בכאן להקדים העומר, לסמכו לתמידין ולמוספין שיש בו למזבח כמותם, משא"כ שתי הלחם ולחם הפנים:
ב[עריכה]
פרה ושעיר המשתלח. אין בהם לא למזבח ולא לכהנים, משום הכי תני להו באנפי נפשייהו:
ושעיר המשתלח. אע"ג דתדיר מפרה הוא שנאו אחריה, משום דהוי לא זו אף זו, דהא אפילו חטאת לא מקרי, והאי דכתיב (ויקרא טז, ה) ומאת עדת בני ישראל יקח שני שעירי עזים לחטאת. אאשר יעלה עליו הגורל לשם לבד קאי, מדלא כתיב לחטאות:
ולשון של זהורית. אע"ג דלפי פי' הרב אפרה קאי, לא סמכו אליה שלא להפסיק בין הבעלי חיים:
ג[עריכה]
וסלתות. שנאם בסוף שלא כסדר הכתוב, לסמכם לשמנים שהם למנחות כמותם:
ולא בשל עניים. כתב הר"ב, דילמא מתרמי עני וליכא למיתב ליה. אבל בירושלמי (ה"ב יז.) איתא הלכה למעשה, דאי בעי דיהיה פסידא דידיה ואגרא דתרויהון שרי. ומלשונה נראה דה"ה להקדש, וצ"ל דחולק עם הבבלי:
ו[עריכה]
אמר לו בן עזאי וכו'. דס"ל דאין הקדש מתחלל על המלאכה, כ"כ הרב. ופירושו הוא הקדש הראוי למזבח:
ט[עריכה]
ואינו מקבל מעותיו. פי' הר"ב, כלומר אינם נחשבים שלו אע"פי שקבלם. ונראה דרמז לנו התנא בלשון זה, דטוב וישר הוא שלא יקבל החנווני המעות עד שיהיה המזבח מרצה, שמא יתליע הסלת או יחמיץ היין ויצטרך להחזירם ולא יהיו מצויים בידו:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |