אילת השחר/נדרים/לז/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רשב"א
פירוש הרא"ש
ר"ן
שיטה מקובצת
חי' הלכות מהרש"א
קרן אורה
רש"ש
שלמי נדרים
גליוני הש"ס
אילת השחר

שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


אילת השחר TriangleArrow-Left.png נדרים TriangleArrow-Left.png לז TriangleArrow-Left.png ב

דף ל"ז ע"ב

ואם הי' שכיר שבת שכיר חודש וכו'. עי' מש"כ באילת השחר ב"מ (דף נ"ח) דאע"ג דישנה לשכירות מתחילה ועד סוף מ"מ זה מקרי בהבלעה, והנה שומר שכר מבואר בש"ך (סי' שמ"ו סק"ו) דאינו חייב אא"כ השכר הוא פרוטה, והנה למ"ד ישנה לשכירות מתחילה ועד סוף, ומבואר ברשב"א קידושין (דף מ"ח) דבכל משהו חל חיוב, א"כ הא כל משהו שומר מקבל ע"ז רק פחות משו"פ ואיך יהי' שומר שכר, והא חזינן דבשכרו לימים דאז אינו משלם עבור שבת אע"פ שנתן לו לשמור גם על שבת, מ"מ כיון דעל שמירתו לשבת אינו חייב אז לא הוי שומר שכר ביום השבת, ולא אמרינן דמ"מ סך הכל הוא קיבל זה לשמור עבור שכר, אלא דבעד זמן שאינו משלם אז אינו שומר, א"כ מה שהוא שומר שכר הוא משום דעל השמירה כעת הוא מקבל שכר, וא"כ יצטרך להיות חייב בגניבה ואבידה רק אם כל משהו של זמן שמירתו שו"פ, ופשוט הוא דאי"צ דעל כל משהו ששומר יהי' שכרו פרוטה ולמה חייב, וע"כ דלגבי זה מצרפינן כל זמן שמירתו, כיון שכל רגע ורגע משתתף בקבלת שכרו הפרוטה מקרי שומר שכר, משא"כ בשכרו לימים דאז בשבת אינו מצטרף כלל לחיובו לקבל שכר, לכן אינו חייב באחריות על מה שיקרה ביום השבת, וצ"ל דלפי"ז דגם אם לא ישמור בשבת כלל לא יוגרע שכרו על ימי החול.

אלא דמ"מ צריך טעם לחלק דבהגיע לכיפה שמעמידין בה ע"ז, מבואר במס' ע"ז (דף י"ט ב') דלמ"ד ישנה לשכירות מתחילה ועד סוף מותר ליהנות משום דמכוש אחרון אין בו שו"פ, ולא אמרינן כיון דהוא גורם להיות חלק מכל השכר שלכן יהי' נאסר זה בהנאה, ולמה לגבי דין שומר שכר אמרינן דכיון שהוא יצטרף מקרי שומר שכר כל רגע על שו"פ.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף
Information.svg

ספרי אילת השחר מונגשים לציבור במסגרת 'אוצר הספרים היהודי השיתופי' לשימוש אישי לעילוי נשמתו הטהורה של רבנו אהרן יהודה ליב ב"ר נח צבי. הזכויות שמורות לבני רבנו יבלחט"א