יד אפרים/אורח חיים/ריא
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
< הקודם · הבא >
טור ומפרשיו שו"ע ומפרשיו שולחן ערוך |
במגן אברהם ס"ק ב' דאמרינן כל המוקד' כו' ר"ל דלהרא"ש רוצה לכאורה להביא ראיה לדעת רש"י ודעימיה דאין בפה"ע קודם לבפה"א ודלא כבה"ג המבואר בסעיף ב' מדאמרינן כל המוקדם כו' משמע דחטה קודם לגפן אע"ג דכוסס חטה הוא בפה"ע וע"ז כתב המ"א דמשמע דלרש"י א"ש והלא רש"י ס"ל כשאין הברכות שוות ואין אחד נפטר בברכת חבירו כגון צנון וזית אין קדימה כלל ע"כ דדוקא בצנון וזית כיון דצנון ליתא בקרא כלל לא שייך קדימה אבל אם שניהם מין שבעה מודה רש"י דאף כשאין הא' נפטר בברכת חבירו יש דין קדימה כשמוזכר בפסוק קודם:
ט"ז ס"ק ג' בטור כתב אפילו אם המאוחר חביב יותר כו' קשה למה יועיל כאן מוקדם כו' בפסוק משמע דמועיל אף כו' כצ"ל:
ס"ד ד' שהוא ג"כ חשובה ומבוררת וגם קודמין כו' ומטעם זה גבי שעורה קודמת לדבש כו' כצ"ל הלכך זית קודם לשעורה. לא הבנתי דאף לפי דבריו דמפרש מ"ש הטור ומבוררת קאי אתיבת ג"כ דהיינו שהוא ג"כ מבוררת ממש זה דוקא לענין ברכת בפה"ג דהוא מבורר לעצמו משא"כ זית דברכתו בפה"ע הוא ברכה כוללת לכל פרי העץ ובזה שפיר הוה במ"מ מבורר יותר. ונראה דהט"ז ס"ל להטור מצד הסברא לא חשיב ליה במ"מ מבוררת מבפה"ע רק דלכאורה ראיה ממ"ש הטור גבי יין לזה אמר דגם שם אין פירושו שמבוררת יותר:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |