מראי מקומות/שבת/קכד/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רב נסים גאון
רש"י
תוספות
רמב"ן
רשב"א
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
חתם סופר
קרן אורה
רש"ש
גליוני הש"ס
אילת השחר

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png שבת TriangleArrow-Left.png קכד TriangleArrow-Left.png ב

וטלטול גופיה לאו משום הוצאה הוא, עי' רמב"ם וראב"ד שבת כ"ד יג' מה שנחלקו בטעם איסור מוקצה, והביא הראב"ד ראיה לשיטתו מכאן, ובדעת הרמב"ם: עי' מגיד משנה וישועות יעקב ריש סימן שח', ועי' פנ"י לעיל לו. מה שהקשה.

אבל של תמרה לא, עי' רש"י שכתב הטעם משום אשוויי גומות, וקשה למה לא כתב משום שמזיז את העפר שהוא מוקצה? עי' ריטב"א ושיטה להר"ן, ועי' שעה"צ שלז' סק"ג

כל הכלים הניטלין בשבת שבריהן ניטלין עמהם, ויל"ע מה הדין כלי שמל"א וכשנשבר נשתנתה מלאכתו להיתר, איך יהיה דין טלטלו? עי' פרמ"ג שפ"א וחזו"א.

הני ליבני אסור לטלטלינהו, שרגינהו ודאי אקצינהו, וקשה הא עדיין חזי למיזגא עלייהו? עי' שו"ע הגר"ז קו"א, דכיון שאין עליהם שם כלי גמור סידורן זוהי הקצאתן, ועי' חי' הריטב"א (קוק)

חרס קטנה מותר לטלטל בחצר וכו', אפילו בכרמלית, עי' רש"י הטעם דחזי לכסות בו רוק וקשה א"כ כל אבנים וצרורות יהיו מותרין בטלטול? עי' ריטב"א דשאני הכא דבאו מכלי גמור, ורואים (כאן, ומהני ליבני), שאין השימוש לבד או ההקצאה לבד קובעין את דינו של החפץ לגבי מוקצה, אלא גם המקום ממנו הוא בא.

שקל חספא וקא מכפר ליה, והא דלא חשש שמא השליכו כאן מבעוד יום? עי' באה"ל שח' ז'.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף