מראי מקומות/יומא/ג/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
תוספות ישנים
ריטב"א
חי' הלכות מהרש"א
פני יהושע
גבורת ארי
רש"ש
שיח השדה

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png יומא TriangleArrow-Left.png ג TriangleArrow-Left.png א

רגל לעצמו[עריכה]

רש"י פירש שאין שם חג הסוכות עליו. ופירשו כוונתו התוספות בראש השנה (ד: ד"ה פז"ר) שבברכת המזון ותפילה מזכירין עצרת ולא סוכות. וכן פירש רש"י בראש השנה (שם) ובחגיגה (יז.).

התוספות (ד"ה פז"ר) כתבו בשם רש"י שרגל לעצמו פירושו שאין יושבים בסוכה. וזהו מפירושו בסוכה (מח.)

בגליוני הש"ס כתב שלולי דבריהם היה מפרש שהכוונה לענין בל תאחר. ואף שלענין קרבנות אין נפק"מ כיון שאחר ז' ימי סוכות לא יכל להביאו כיון שנכנס שמיני עצרת שהוא יום טוב, מכל מקום יש נפק"מ לענין צדקה ומעשר ולקט שכחה ופאה שיכל ליתנם בשמיני עצרת.

בספר ברכת משה העיר כיצד נדון שיהיה שם חג הסוכות עליו אחר שכבר אמרנו שמברכים עליו זמן. וביאר על פי מה שדנו הפוסקים (משנ"ב סימן תרסח סק"ב) ובשערי תשובה שם סק"א}} אם הזכיר אדם חג הסוכות במקום שמיני עצרת, אם צריך לחזור ולהתפלל. הרי שאף אם הוא זמן לעצמו עדיין יש צד שלא יצטרך לחזור ולהתפלל עם הזכיר בו חג הסוכות.

דנין פר אחד ואיל אחד[עריכה]

פירש רש"י שהם היו בעבודת מוסף של יום כיפור. וביארו התוספות הרא"ש והריטב"א שלא פירש רש"י כוונת הגמרא לפרו ואילו של אהרן לפי שכן מוכח מתשובת הגמרא שלמ"ד הוא האמור כאן הוא האמור בחומש הפקודים לא קשה, וזה לא שייך לאילו של אהרן.

ובגבורת ארי הקשה מ"מ מדוע חשיב איל אחד ופר אחד והלא יש גם את אילו של אהרן ואם כן יש ב' אלים. יעויין שרצה להציע שכוונת הגמרא לחובת היום ולא למוספין.

ואימא ראש השנה[עריכה]

הקשה המנחת חינוך (מצוה שיב אות א) מדוע לא יישבה הגמרא דנין שני שעירין משני שעירין לאפוקי ראש השנה דליכא אלא שעיר אחד. וכתב בשם ספר אחד שהוכיח מכך שלא יישבה הגמרא כן שאף בראש השנה קרבו שני שעירים, שעיר ראש השנה ושעיר ראש חודש.




שולי הגליון


< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף