בבלי מוגה/זבחים/קיח/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
נוסח מוגה מכתבי־יד ועוד
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
חי' אגדות מהרש"א
קרן אורה
רש"ש

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


בבלי מוגה TriangleArrow-Left.png זבחים TriangleArrow-Left.png קיח TriangleArrow-Left.png ב

Gnome-colors-emblem-development.svg דף זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הדף פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הדף.

ולו תאנת שילה[1] מקום שכל הרואה אותו מתאנח עליו על אכילת קדשים שלו רבי אבהו אמר אמר קרא בן פרת יוסף בן פרת עלי עין עין שלא רצתה לזון וליהנות מדבר שאינו שלו תזכה ותאכל כמלא עיניה רבי יוסי ברבי חנינא אמר ורצון שוכני סנה עין שלא רצתה ליהנות מדבר שאינו שלו תזכה ותאכל בין השנואין תנא רואה שאמרו רואה כולו ולא המפסיק בינו לבינו אמר ליה רבי שמעון בן אליקום לר' אלעזר אסברא לך כגון בי כנישתא דמעון אמר רב פפא רואה שאמרו לא רואה כולו אלא אפילו[2] מקצתו[3] בעי רב פפא עומד ורואה יושב ואינו רואה[4] מאי תיקו[5] בעי ר' ירמיה עומד על שפת הנחל ורואה[6] בתוך הנחל ואינו רואה מאי תיקו כי אתא רב דימי אמר[7] בשלשה מקומות שרתה להן[8] שכינה לישראל[9] בשילה ונוב וגבעון ובית עולמים[10] ובכולן[11] לא שרתה אלא בחלקו של בנימין[12] כי אזיל אביי אמרה קמיה דרב יוסף אמר חד ברא הוה ליה לכייליל ולא מיתקן והכתיב ויטש (את) משכן שילה וכתיב וימאס באהל יוסף ובשבט אפרים לא בחר אמר רב אדא מאי קא קשיא ליה דלמא שכינה בחלק בנימין וסנהדרי גדולה בחלק יוסף מדמצינו בבית עולמים דשכינה בחלקו של בנימין וסנהדרין בחלק יהודה אמר ליה הכי השתא התם מיקרבן נחלות גבי הדדי הכא מי מקרבן הכא נמי מקרבן כדאמר רבי חמא בר' חנינא רצועה היתה יוצאת מחלקו של יהודה ונכנסת לחלקו של בנימין ובה היה מזבח בנוי והיה בנימין הצדיק מצטער עליה לבלעה ה"נ רצועה היתה יוצאת מחלקו של יוסף לחלקו של בנימין והיינו דכתיב תאנת שילה כתנאי חופף עליו זה מקדש ראשון כל היום זה מקדש שני ובין כתיפיו שכן אלו ימות המשיח רבי אומר חופף עליו זה העולם הזה כל היום אלו ימות המשיח ובין כתיפיו שכן זה העולם הבא ת"ר ימי אהל מועד שבמדבר ארבעים שנה חסר אחת ימי אהל מועד שבגלגל ארבע עשרה ז' שכבשו וז' שחלקו ימי אהל מועד שבנוב וגבעון חמשים ושבע נשתיירו לשילה ג' מאות ושבעים חסר אחת ימי אהל מועד שבמדבר ארבעים חסר אחת מנלן דאמר מר שנה ראשונה עשה משה את המשכן שניה הוקם המשכן ושלח משה מרגלים שבגלגל ארבע עשרה שבע שכבשו ושבע שחלקו מנלן דקאמר כלב בן ארבעים שנה אנכי בשלוח משה עבד ה' אותי מקדש ברנע לרגל את הארץ ואשיב אותו דבר כאשר עם לבבי וכתיב ועתה הנה אנכי היום בן חמש ושמונים שנה כי עבריה לירדן בר כמה הוי בר שבעין ותמני וקאמר בן חמש ושמונים שנה הרי שבע שכבשו ושבע שחלקו מנלן איבעית אימא מדשבע שכבשו שבע נמי שחלקו ואיבעית אימא מדלא משכחת לה בארבע עשרה שנה אחר אשר הוכתה העיר: אהל מועד שבנוב וגבעון חמשים ושבע מנ"ל דכתיב ויהי כהזכירו את ארון האלהים ותנא כשמת עלי הכהן חרבה שילה ובאו לנוב כשמת שמואל הרמתי חרבה נוב ובאו לגבעון וכתיב ויהי מיום שבת הארון בקרית יערים וירבו הימים ויהיו עשרים שנה וינהו כל בית ישראל אחרי ה' הי נינהו[13] עשרים שנה עשר דשמואל עצמו ואחת דשמואל ושאול ושתים דשאול[14] ושבע שמלך דוד בחברון[15]




שולי הגליון


  1. ההפניה נוספה לפי רש"י כאן בד"ה ולו תאנת שילה, ולפי המובא להלן כאן בגמ'.
  2. כי"מ ובולוגנה. בכי"צ ור"ב אלא אפילו רואה, ובנד' אלא רואה.
  3. בכי"צ במקצתו.
  4. בפנים כי"צ ורואה, ותוקן כבפנים.
  5. כי"מ ובולוגנה. בכי"צ נד' ור"ב ליתא.
  6. בכי"צ ונד' עומד על גבי הנחל ורואה יושב בתוך הנחל כו'. ובהגו"צ ציינו לפנים מאירות ואדרת אליהו המבארין גי' זו. ולגי' שבפנים ציינו לחק נתן וזבחי אפרים.
  7. כי"מ ור"ב. בכי"צ נד' ובולוגנה אמר רבי.
  8. בכי"צ ונד' ליתא (בכי"צ שרת).
  9. בכי"צ ונד' על ישראל (בבולוגנה ליתא כלל).
  10. בכי"צ בשילו ובנוב וגבעון ובבית עולמים (ומדוייק יותר הלשון "שלשה").
  11. נד' וכי"מ. בר"ב ובולוגנה ובכולם. ובכי"צ וכולן.
  12. בנד' וכ"י גניזה בחלק בנימין. ובכי"צ ונד' נוסף שנאמר חופף עליו כל היום [ובין כתפיו שכן, כי"צ] כל חפיפות [שאתה חופף, כי"צ] לא יהו אלא בחלקו של בנימין (וכ"ה בכי"ג ושם מ"היום" חסר).
  13. כ"י בולוגנה (במ' והי נינהו, ובר"ב הי ניהו). בכי"צ ונד' הני.
  14. כיר"ב ובולוגנה (בר"ב "עשרים" בטעות וגורס ושתים שמלך שאול לעצמו. בכ"י בולוגנה הוגה בגליון עשר שנים שמלך שמואל), וכ"כ רש"י דצ"ל, עיי"ש. בכי"מ אחת עשרה דשמואל עצמו ושתים דשמואל ושאול, וכ"ה "ושתים דשמואל ושאול" בכי"ג (לפנ"ז חסר). ובכי"צ ונד' (ד"ו) אחת עשרה שנה שמלך שמואל בעצמו ושתים (בכי"צ שתים) שמלך שאול [ושמואל, כי"צ], והיא היא, ורש"י בא לאפוקי מגירסאות אלו. ובדפו"א ע"פ הבה"ז שהגיה ע"פ רש"י עשר שנה שמלך שמואל בעצמו ושנה שמלך שמואל ושאול ושתים שמלך שאול.
  15. בכי"צ ונד' ושבע דדוד.