ר"ן/חולין/סט/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־17:47, 20 ביוני 2022 מאת מכון עטרת התורה (שיחה | תרומות) (באדיבות מכון עטרת התורה בנשיאות רבי רפאל פינשטיין שליט"א)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ר"ן TriangleArrow-Left.png חולין TriangleArrow-Left.png סט TriangleArrow-Left.png ב

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבנו גרשום
רש"י
תוספות
רמב"ן
רשב"א
מאירי
ריטב"א
ר"ן
מהרש"ל
מהר"ם
חי' הלכות מהרש"א
חתם סופר
רש"ש

שינון הדף בר"ת


הא מני ר' שמעון היא דמקיש תמורה למעשר. פירש רש"י[1] ז"ל הא מני ר' שמעון היא, ולאו משום דס"ל דעובר לא מקרי בהמה אלא משום דמקיש תמורה למעשר כדתנן בפ"ק דתמורה (יג.) א"ר שמעון והלא מעשר בכלל כל הקדשים הוא ולמא יוצא לחוץ להקיש אליו ולומר לך מה מעשר קרבן יחיד אף כל קרבן יחיד יצאו קרבנות ציבור, כלומר שאין התמורה נתפסת בהם, וא"ל[2] דאי מהא היכי שמעינן ליה לר"ש דמקיש תמורה למעשר הא מהתם לא משמע אלא דמעשר איתקש לקדשים, י"ל דפשיטא לן דתמורות בקדשים אתקוש לקדשים דבין במעשר בין בשאר קדשים כתיב
שגיאות פרמטריות בתבנית:ממ

שימוש בפרמטרים מיושנים [ 2 ]
([תנ"ך/ויקרא/כז#לג) והיה הוא ותמורתו וכיון דר"ש מקיש שאר קדשים למעשר ממילא אתקוש כולהו תמורות למעשר[3].



שולי הגליון


  1. ד"ה ר"ש.
  2. וכה"ק הרמב"ן ד"ה הא, והבעה"מ דף כ"ד: מדפה"ר ד"ה והא.
  3. וכ"כ הרמב"ן שם בשם הראב"ד, אמנם הבעה"מ שם פי' דהמקור להיקש תמורה לקדשים אליבא דר"ש, היינו מדכתיב "והיה הוא ותמורתו יהי' קדש", ור"ש יליף מינה בתמורה ט. דאין ממירין אלא אחד באחד דמשו"ה כ' "הוא" דמש' לבדו וה"ק מה 'הוא' כלו' אותה בהמת קדשים שממיר ממנה זהו רק ביחיד אף תמורתו יחידה, ונמצא שהוקשה תמורה לקדשים, והיא בכלל כל הקדשים שהוקשו למעשר. ועי' חי' מהר"י שפירא בביאוה"ד.
< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף