שיירי קרבן/נדרים/ה/ג

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחתית הדף

תלמוד ירושלמי
דפוס וילנא


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על ההלכה הנוכחית


מפרשי הירושלמי

קרבן העדה
שיירי קרבן
פני משה
מראה הפנים
רידב"ז


שיירי קרבן TriangleArrow-Left.png נדרים TriangleArrow-Left.png ה TriangleArrow-Left.png ג

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

נשמעינה מן הדא האומר וכו'. וקשה דלמא דוקא התם שאומר בית זה אבל ביתך זה אפשר דאם מכרו לאח' אסור משום זה ואם נפל ובנאו אסור משום ביתך. וראיתי להרא"ש בפסקיו שכתב הירושלמי כפי הגירסא שלפנינו וכתב עלה ובעי' הראשונה לא איפשטא ונראה דתלוי בפלוגתא דתפוס לשון ראשון ע"כ. משמע דס"ל דתרי בעיו' הן. ועיין בב"י סימן רי"ו שהאריך בפי' שמוע' זו:

מה בין וכו'. בב"ק פ"ט הגירס' והתני בחיי אם מת יורישנו במותי אם מת יורישנו מה בין אהן דאמר חדא וכו' נראה דקשיא ליה מתני' וברייתא אהדדי מיהו מדברי הרשב"א בחי' נראה דגרסי' התם כמו הכא ע"ש:

מפני שאמר זה וכו'. בב"ק שם הגירסא אר"י תנינן בניזקין מה דלא תנינן בנדרים קונם הניית נכסיי אלו עלי בחיי ובמותי כיון שאמר אלו אסרן עליו בין בחיי' בין לאחר מיתה ע"כ ותימא הא גדולה מזו תנן בנדרים דאפילו באומר זה לחוד אסרן בין מחיי' בין לאחר מיתה. ולפי הגהתי בקונט' ניחא דאשמועי' התם בחיי ובמותי הוה כאומר אלו. אך קשה איך מדמה מתני' דהכא למתני' דהתם דהכא איסר על עצמו שכן אדם יכול לאסור' אנפשי' בין דבר שהוא שלו בין דבר שהוא של אחרים משא"כ התם שאוסר על אחרים איכא לספוקי אם יכול לאסור דבר שברשותו לכשיצא מרשותו. ועיין בבבלי דף מ"ז:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחילת הדף