רש"ש/בבא בתרא/כו/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבנו גרשום
רש"י
תוספות
רמב"ן
רשב"א
שיטה מקובצת
מהרש"ל
מהר"ם
חי' הלכות מהרש"א
רש"ש
אילת השחר

שינון הדף בר"ת


רש"ש TriangleArrow-Left.png בבא בתרא TriangleArrow-Left.png כו TriangleArrow-Left.png ב

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

גמרא מידי איריא כו'. כה"ג בשבת (ק"א) ע"ש:

רש"י ד"ה מידי איריא וד"ה לא נהנין. הד"א וצ"ל ולא בו':

רש"י ד"ה עשר נטיעות וד"ה יונקות. הד"א וצ"ל וכולו צריך להם:

רש"י ד"ה ואלא מדתנן. ומפוזרין כו' בשוה. הן שם מסיים וכמה יהא ביניהן רשבג"א כדי שיהא הבקר עובר בכליו. א"כ משמע דלא בעינן מפוזרין בשוה. וצריך ליישב הסוגיא דכאן. דלעולם שיעור יניקת אילן כשהוא לבדו הוא בכדי שליש ב"ס והוא באמצעו. אך כשסמוך לו אילן אחר או שתים שגוזלין זה מזה קרקע יניקתו מתפשטת יניקתן להלאה כדי שיעלה לכ"א לבדו בכדי שליש ב"ס. גם מש"כ ואם לאו כו' אלא כו' כדי צרכו דהיינו תחתיו כו'. שיעור זה לא נאמר שם אלא אם החסרון מצד האילנות עצמן דאין עושין כשיעור המפורש שם אבל אם אינן אלא שנים או אחד נראה דנותנין לכ"א שליש ב"ס וכ"כ בעצמו בסוכה (ל"ד) ועמש"כ שם ועדיין יש לעיין בזה ואכ"מ:

תד"ה עד. דאל"ה אין חזקתן מועלת. כצ"ל:

בא"ד כדמשמע התם אליבא דר"ל כו'. נראה דצ"ל כדמשני התם כו':

בא"ד היינו מכל הני וההיא דתנן אם האילן קדם ל"י. כצ"ל וכדלקמן בפירוש ר"ת. אבל עדיין אינו מיושב מה הם כל הני. וכן בפי' ר"ת מה המה הנהו דמייתי הכא:

תד"ה רבינא. וי"ל כו'. הכוונה דהתנא רוצה לאשמעינן דין דל"נ ולא מועלין בתרווייהו ר"ל בין באילן של הדיוט ובין באילן של הקדש והא כדאיתא בתוך ט"ז והא כדאיתא חוץ לט"ז. ולשונם מגומגם קצת:

תד"ה עשר. וכן נמי אם היו בב"ס יותר מע"נ אין חורשין כו'. עמש"כ בשביעית על פי' הרא"ש דשם בס"ד:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף