ערך/ערב פסח שחל להיות בשבת

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

ערכי אוצר הספרים היהודי השיתופי TriangleArrow-Left.png ערב פסח שחל להיות בשבת

מעבר לתחילת הדף

דרשת שבת הגדול[עריכה]

בדיקת חמץ[עריכה]

מכירת חמץ[עריכה]

מי שרגיל בכל שנה להקדים ולמכור חמצו בי"ג ניסן כדי שלא יתחייב בבדיקת אותן המקומות בליל י"ד, יש לו להקדים ולמכור את החמץ בי"ב ניסן כיון שכשחל ערב פסח בשבת בודקים את החמץ לילה קודם בליל י"ג. ואחר הבדיקה מבטלו ואומר כל חמירא וכו' כמו בפעם אחרת.

ביעור חמץ[עריכה]

ביום ששי שור את החמץ גם כן בזמן שהוא שורפו בכל ערב פסח. אבל אינו צריך לומר כל חמירא, אלא בשבת לאחר האכילה מבטלו ואומר כל חמירא וכו'.

אין מבשלים לשבת זה תבשילי קמחין וגריסין שיכולין להתדבק בקדרות, ואסור להדיחן על כן יבשל רק מאכלים שאינם מתדבקים, ואחר האכילה מנער היטב את המפה ומצניע אותה עם כל כלי החמץ, בחדר שאינו רגיל ללכת שמה בפסח, ואם נשאר לו מעט פת יתננו לאינו יהודי רק יזהר מאיסור הוצאה ומכבדין את הבית על ידי אינו יהודי או בדבר המותר.

ביטול חמץ[עריכה]

בשבת לאחר האכילה מבטלו ואומר כל חמירא וכו', [עי' לעיל].

תענית בכורים[עריכה]

הבכורים מתענים ביום חמישי, ואם קשה לו להתענות עד לאחר בדיקת חמץ, יכול לטעום איזה דבר מועט קודם הבדיקה או יעשה שליח לבדוק, [קיצשו"ע סי' קטו].

עשיית מלאכה בערב שבת[עריכה]

אפיית מצות אחר חצות היום[עריכה]

הנהגת סעודות שבת[עריכה]

בבוקר מתפללין בהשכמה, שלא לאחר הזמן שמותרין באכילת חמץ, נכון לחלק סעודתו לשתים, דהיינו שיברך ברכת המזון, ומפסיק מעט בהליכה ובדברי תורה או בטיול, וחוזר ונוטל ידיו ואוכל קצת. ומברך שנית ברכת המזון, כדי לקיים מצות סעודה שלישית, [קיצשו"ע שם].

סידור הכלים לכבוד ליל הסדר[עריכה]

הדלקת נר יום טוב[עריכה]

יקנה"ז[עריכה]