מראי מקומות/סוטה/יג/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
תוספות שאנץ
שיטה מקובצת
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
קרן אורה
רש"ש
מנחה חריבה

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת
חדש על ה(מ)דף


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png סוטה TriangleArrow-Left.png יג TriangleArrow-Left.png א

אפי' סוסים ואפילו חמורים[עריכה]

המהרש"א (ח"א) מציע שאולי פירושו כמו שעושים עתה למרכבת שרים ומלכים במיתתם, להלביש הסוסים שחורים ולעשות להם כאילו גם הם בוכים.

והיעב"ץ ביאר כפשוטו שגם הם היו מייללים ובוכים.

בפירוש הריא"ף פירש שבכלל המספד שעשו שלא האכילו אותו היום הסוסים והחמורים, באופן שהיו נוהקים ומצטערים באותו היום כאילו הם מספידים.

ובטעם שספדו לו הבהמות, ביאר בעיון יעקב שגם המה הכירו בהעדרו, לפי שפסק הרעבון בבואו למצרים. ולכאורה כוונתו כמו שכתב המשך חכמה (בראשית נ י) על פי תוספתא סוטה (פ"י ה"ג) שכיון שמת יעקב חזר הרעב למקומו. ולזה אמר דגם סוסים וחמורים הרגישו במותו.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף