מראי מקומות/נדרים/יא/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רשב"א
פירוש הרא"ש
ר"ן
שיטה מקובצת
חי' הלכות מהרש"א
רש"ש
שלמי נדרים
אילת השחר

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png נדרים TriangleArrow-Left.png יא TriangleArrow-Left.png א

ר"ן ד"ה טהור[עריכה]

וכל היכא שמזכיר שם שהוא מורה איסור ושייך בקדשים כגון טמא פגול נותר, ובהני לא שייכא למ"ד פתוחה בתחלתן, דאדרבה אי אמר להו בלמ"ד איכא למימר דלהתירא קמכוין וכו'.

בברכת אברהם מעיר על לשון 'איכא למימר דלהתירא' דלכאורה היה לר"ן לומר דסתם נדרים להחמיר, אלא ע"כ שלשון זו לאו דוקא וכוונת הר"ן דבע"כ להתירא מתכוון. אלא שהקשה שזה שייך דוקא בקרבן, שכשאומר בלמ"ד פירושו 'לא קרבן' אלא חולין, משא"כ כשאומר לפיגול הרי אפשר שמשמעו לא פיגול אלא קרבן שאינו פסול. וביאר הברכ"א דמכל מקום כיון שלענין התפסה לא שנא בין מתפיס בקרבן כשר לפסול, ממילא כשמתפיס בלמ"ד פתוחה פירושו שאינו רוצה כלל שיקרא קרבן, ומ"מ הניח בצ"ע.

שם[עריכה]

אי נמי טעמיה דרבי יהודה דבעי כ"ף משום דבלא כ"ף סבירא ליה דחי אימרא קאמר וכן בשארא. בקרן אורה העיר שאף שבר"ן משמע שבכל ענין שייך לומר שכוונתו בחי קרבן, מכל מקום יש אופן שאין צריך לומר בכ"ף הדמיון וליכא למיחש להכי, והוא כשאומר 'ככר זה עלי קרבן'.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף