מראי מקומות/בבא מציעא/פז/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רש"י
תוספות
רמב"ן
רשב"א
שיטה מקובצת
מהרש"ל
מהר"ם
חי' הלכות מהרש"א
רש"ש
גליוני הש"ס

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png בבא מציעא TriangleArrow-Left.png פז TriangleArrow-Left.png א

ואקחה פת לחם[עריכה]

בעיון יעקב הקשה דלמא עיקר הסעודה נקרא על שם הלחם כדכתיב בנבוכדנצאר עבד לחם רב, והניח בצ"ע.

ובאדמת יהודה לרבי יהודה טאנוג'י זצ"ל יישב שלחם סתם כולל כל דבר מאכל כמש"כ רש"י בפרשת ויצא על הפסוק ויקרא לאחיו לאכול לחם, אך כאן כתיב 'פת לחם' ולכן משמע לחם דוקא.

ובזה יש ליישב הערת רבי רחמים פלאג'י זצ"ל ביפה תלמוד, שכתב שיש ללמוד שצדיקים אומרים מעט ועושים הרבה מדכתיב אצל יעקב 'ויזבח יעקב זבח בהר ויקרא לאחיו לאכול לחם' דהיינו שעשה הרבה כפירש"י ששחט בהמות למשתה, אך אמירתו היה 'לאכול לחם' כמו שאמר אברהם ואקחה פת לחם.

אמנם לפ"ד האדמת יהודה אין משם ראיה, כי 'לאכול לחם' משמעו סעודה ככתוב אצל נבוכדנאצר, ורק 'פת לחם' משמע לחם ממש, ולכן הביאה הגמרא ראיה מאברהם דוקא ולא מיעקב.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף