מלמד להועיל/א/קי
מלמד להועיל א קי
< הקודם · הבא > |
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
העתק תשובת הג' חיים יעקב בן ר' נפתלי זילבערבערג רב דק"ק ווארשוי להרב ד"ר משה אויערבאך נ"י בדבר שאלתו האיך ינהג ביו"ט שני (של פסח): ידע כבודו כי דינו הוא בספיקא דדינא אם הוא כעת כבני א"י או בני חו"ל לכן צריך בכל דבר ודבר לצאת ידי הספק לכאן ולכאן. ואבאר לו בזה הסדר הנהגה ואי"ה עוד חזון למועד.
א. ליל (יום) ב' של פסח.
א. בתפלת ערבית יכול לומר ופרוס עלינו וכו' הפורס סכת שלו' ויתפלל שמ"ע של חול ויאמר אתה חוננתנו ויעלה ויבא.
ב. יעשה הסדר ויאכל מצה ומרור וארבע כוסות וספור יציאת מצרים הכל כמו בני חו"ל רק הברכות לא יברך בעצמו רק חבירו יוציאנו היינו (א) קידוש ושהחיינו, (ב) ברכת אשר גאלנו, (ג) על אכילת מצה, (ד) על אכילת מרור, (ה) ברכה של אחר ההלל היינו ברכת ישתבח ויכול לומר בעצמו גם ישתבח עד מעתה ועד עולם ומן ברוך אתה וכו' יוציאנו חבירו.
שחרית ותפלין:
ג. תפלת שחרית יתפלל כמו בחוה"מ, היינו שמ"ע של חול ויעלה ויבא וקודם ישתבח יאמר נשמת כמו בי"ט, וגם המזמורים של שבת שבפסוקי דזמרה קודם יהי כבוד כמנהג, וע"ד תפלין תלוי בזה אם מנהג מקומו בפתח תקוה שלא להניח תפלין בחוה"מ, לא יניח גם היום, ואם מנהג מקומו להניח תפלין בחוה"מ יניח תפלין בביתו בלא ברכה ויתפלל שחרית (בק"ש ושמ"ע) בתפלין ביחידות.
הלל והקריאה ומוסף:
ד. צריך לגמור את ההלל. בקריאת התורה נכון שלא יקראוהו היום לחמישי ומפטיר. במוסף יתחיל ובחדש הראשון כמו ביום א' כדי שלא לשנות במקום שאין צורך.
מנחה ומעריב והבדלה:
ה. במנחה יאמר אשרי ובא לציון ומתפלל ש"ע של חול ויאמר יעלה ויבא. במעריב של חוה"מ יאמר אתה חוננתנו ויעלה ויבא, הבדלה ישמע מאחר אך מפני שבשנה זו חל ג' של פסח בשבת אין נ"מ בזה.
חוה"מ.
ו. בחוה"מ אם המנהג במקומו בפתח תקוה שלא להניח תפלין בחו"ה ובברעסלויא המנהג להניח יתפלל שחרית בביתו בלא תפלין ביחידות עד הלל.
ב. אחרון של פסח.
ערבית:
א. בתפלת ערבית יכול לומר הפורס סכת שלו' ויתפלל שמ"ע של חול ויאמר אתה חוננתנו ויאמר יעלה ויבא רק יזהר מאד שלא לומר תיבת הזה ביום חג המצות הזה רק ביום חג המצות, זכרנו וכו', ואם שכח ואמר מלת הזה אז אם נזכר קודם שאמר השם מברכת המחזיר וכו' יחזור ויתחיל מרצה כו' אך אם לא נזכר עד אחר שאמר השם לא יחזור.
ב. קידוש ישמע מאחר.
ג. בברכת המזון יאמר יעלה ויבא ולא יאמר הזה כנ"ל, ואם אמר הזה ונזכר קודם שאמר השם מבונה ירושלים יחזור לרחם נא כו' ויעלה ויבא בלא מלת הזה. ואם נזכר אחר שאמר השם לא יחזור.
שחרית ותפלין.
ד. בשחרית יניח תפלין בלא ברכה ויתפלל בביתו ביחידות ויאמר למנצח ונשמת ויתפלל שמ"ע של חול ויאמר יעלה ויבא ולא יאמר הזה כנ"ל.
הלל קה"ת ומוסף:
ה. אחר כך ילך לביהכ"נ ויאמר הלל בלא ברכה ויוכל לשמוע הברכות מאחר, בקה"ת נכון שלא יקראוהו לעלות לתורה היום. מוסף לא יתפלל, רק יכוין לצאת בתפלת הש"ץ, ויאמר להש"ץ שיכוין להוציאו. בשעת הדוכן לא יאמר התפלות הנדפסים בסוף כל פסוק, ומכש"כ שלא לומר הפסוקים הנדפסים אצל כל תיבה.
מנחה:
ו. בתפלת מנחה יאמר אשרי ובא לציון ויתפלל ש"ע של חול ויאמר יעלה ויבא ולא יאמר הזה כנ"ל.
מעריב והבדלה:
ז. במעריב של חול יאמר אתה חוננתנו והבדלה ישמע מאחר.
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |