ליקוטי מוהר"ן/מו

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ליקוטי מוהר"ן TriangleArrow-Left.png מו

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

הגעתם לליקוטי מוהר"ן תורה מו. אם התכוונתם להגות בליקוטי מוהר"ן תניינא תורה מו, אנא ראו: ליקוטי מוהר"ן/ב/מו

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

א[עריכה]

לשון רבנו זכרונו לברכה מחאת כף בשעת התפלה, זה בחינות נתינת המטה בין צפון לדרום. כי מטה, הינו בחינות זווג, בחינות תפלה (תיקון י' ועיין תיקון נח). וצפון ודרום, זה בחינות ידים.

וזה שהתפלל אבא בנימין (ברכות ה:), שיהא תפלתו סמוך למטתו, הינו שלא יהיה הפרש בין התפלה לזווג:

ב[עריכה]

גם על־ידי מחאת כף נמתקים הדינים. כי יש שלש הויות, שהם בחינת שלש ידים: יד הגדולה, יד החזקה, יד הרמה. ויד ימין זה יד הגדולה. ויד שמאל, זה יד החזקה. ובשעת הכאה שנתחברים יחד, זה בחינת יד רמה. והדבורים היוצאים, הם יוצאים מהגרון, גימטריא שלש פעמים אלקים, והם נמתקים על־ידי שלש הויות.

וזה פרוש (תהילים קיט קט): נפשי בכפי תמיד וכו', נפש, זה בחינות דבור. כמו שכתוב(שיר השירים ה ו): נפשי יצאה בדברו; הינו בחינות תפלה, כמו שכתוב (איוב יח ד): טורף נפשו באפו. בכפי – הינו בחינות מחאת הכף. על־ידי־זה, ותורתך לא שכחתי – ראשי־תבות שלו, גימטריא שלש הויות ושלש אלקים, הינו המתקת הדינים.

גם עקר השכחה הוא ממחין דקטנות, מבחינות אלקים, וכשממתיק את אלקים בכפיו, על־ ידי־זה: ותורתך לא שכחתי:

וזה פרוש (תהילים צא יד): כי בי חשק ואפלטהו. כי בי גימטריא מ"ב (הקדמת התיקונים דף ז:), הינו שלש פעמים יד גימטריא מ"ב, שנתגלה החשק שבלב בידים, וזה בחינות מחאת כפים. על־ידי־זה: ואפלטהו – בחינות המתקת הדינים:

ג[עריכה]

גם על־ידי מחאת כף מבטל המחלקת, כי כל המחלקת נמשכים מבחינת קרח על אהרן, שהם בחינת שמאלא וימינא, ועל־ידי מחאת כף נכללים שמאל בימין וימין בשמאל, ונעשים אחדות.

וזה פרוש, (תהילים צז ד): האירו ברקיו תבל ראתה. תבל, זה בחינות מחאת כפים, כי ימין זה ע"ב, ושמאל זה רי"ו. ועל־ ידי שנכללים זה בזה, נעשה שני פעמים רי"ו, גימטריא תבל. כי גם ע"ב, שהוא ימין, יש בו שלש פעמים ע"ב, גימטריא רי"ו. ושלשה פעמים ע"ב, זה בחינת כהן גדול וכהן הדיוט וסגן הכהן.

ועל־ידי שנתראה תבל, הינו מחאת הכפים, על־ידי־זה האירו ברקיו – נתתקן המחלקת הנקרא ברק, כמו שכתוב (זכריה ט יד): ויצא כברק חצו; וחץ לשון מחלקת, כמו שכתוב (בראשית מט כג): וישטמוהו בעלי חצים; ותרגומו: בעלי פלגותא.

וזה פרוש, (תהילים מז ב): כל העמים תקעו כף, לשון התחברות, כי שני פעמים ע"ב רי"ו, גימטריא תקעו:

ד[עריכה]

להיות קדם שהעתקתי תורה זאת מכתיבת ידו הקדוש, כתבתי מתחלה קצת מענין זה בעצמי, כפי מה ששמעתיו. ולהיות קצת דברים מבארים שם קצת יותר, על כן העתקתיו גם כן, ושניהם כאחד טובים. וזהו:

ענין הכאת כף אל כף בעת התפלה: כתוב ב"פרי־עץ־חיים" (בשער חזרת עמידה פ"ז בסופו): שלו הייתי ויפרפרני (איוב טז יב), של"ו בגימטריא ג' הויות וג' אלהים. וראשי־תבות של: ו'ישם ל'ך ש'לום, גימטריא של"ו. דהינו שג' פעמים הויה ממתיק ג' אלקים.

כי יש ג' ידים: יד הגדולה, ויד החזקה, ויד הרמה. והן: יד ימין הוא יד הגדולה; יד השמאל – יד החזקה; ועל־ידי חבוקת הידים נעשה יד הרמה.

ועל כן כשמכה כף אל כף ומחבר הידים בתפלה, נמתקין הדינין, כי יד הוא בחינת הויה, יוד אותיות וד' אותיות. ועל־ידי ג' הידים, שהוא ג' הויות, נמתקין הג' אלקים, שהם הדינין היוצאין מהגרון, שהוא בגימטריא ג' אלקים.

והוא סגלה לזכרון, כמו שכתוב (תהילים קיט קט): נפשי בכפי תמיד.

נפשי, הינו בחינת תפלה, כמו שכתוב (שיר השירים ה ו): נפשי יצאה בדברו.

בכפי תמיד, הינו כשמכה כף אל כף בשעת התפלה, על ידי זה:

ותורתך לא שכחתי, כי השכחה הוא מחין דקטנות, בחינת אלקים,

וכשממתיק הדינים כנ"ל, אזי הוא במחין דגדלות, ואין לו שכחה. ועל כן ותורתך לא שכחתי – ראשי־תבות של"ו, דהינו על־ידי שממתיק ג' אלקים בג' הויות כנ"ל, אין לו שכחה. וזה דיקא בשעת התפלה, כי אז יודע אם הוא במחין דקטנות או דגדלות, כי הדבור הוא התגלות המחין, כמו שכתוב (משלי ב ו): מפיו דעת ותבונה:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף