חשק שלמה/מכות/י/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
ריטב"א
מהרש"ל
חי' אגדות מהרש"א
גבורת ארי
מראה עינים השלם
מראה כהן
גליון הש"ס
מהר"צ חיות
פורת יוסף
רש"ש
גליוני הש"ס
חשק שלמה

מראי מקומות
חומר עזר
שינון הדף בר"ת


חשק שלמה TriangleArrow-Left.png מכות TriangleArrow-Left.png י TriangleArrow-Left.png א

בגמ' אין עושין אותן לא טירים קטנים. ונ"ב (בעירוכין) [בערכין] שם הגירסא לא כפרים קטנים:

שם. ואין מפשילין בתוכה חבלים. ונ"ב בתוספתא בפ"ב דמכילתין מסיים בה נמי ואין עושין בתוכה כלי זכוכית כדי שלא תהא רגל גואל הדם מצוי שם וכו':

עוד שם בגמ'. כי הא דרב חסדא וכו'. ונ"ב צ"ע דטפי הו"ל להביא מדוד המלך בשבת דף ל ע"ב דאמרינן שקם מלאך המות קמיה ולא יכיל ליה דלא הוי פסק פומיה מגירסא וכו':

ברש"י ד"ה וערי מבצר כרכים גדולים וכו'. ונ"ב עי' במ"ל בפ"ח מהל' רוצח שתמה דאטו לא משכחת ערי מבצר בינונים וכתב דלולא פירש"י יש לפרש דעיקר הקושיא הוא מדכתיב ערי מבצר דמשמע דהיו מוקפות חומה ואילו ערי מקלט אסורים לעשות אותם מוקפות חומה וכמו דמשמע בערכין ע"ש ולענ"ד נראה דרש"י ז"ל סובר דודאי לאו בחומה תליא מילתא רק בגדלות העיר תליא מילתא וכמו שכ' רש"י בד"ה כרכים גדולים שהכל נקבצים שם תמיד ויהא רגל גואל הדם מצויה שם והא דאמרינן בערכין דערי מקלט אסורין לעשות אותן מוקפות חומה היינו משום דסתם מוקפות חומה הם כרכים גדולים דאין דרך לעשות עיירות קטנות ערי מבצר ובזה א"ש הכל בעז"ה ויתיישב בזה ג"כ מה שעמד המ"ל שם על דקדוק לשון הברייתא והרמב"ם ע"ש ודו"ק:

מעבר לתחילת הדף