האלף לך שלמה/אורח חיים/שנג

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

האלף לך שלמה TriangleArrow-Left.png אורח חיים TriangleArrow-Left.png שנג

OCR Icon.png דף זה נוצר בטכנולוגיית זיהוי תווים אופטי OCR. מטבע הדברים הטקסט המקורי ישן ודרושה עדיין הגהה מלאה מול טקסט מקורי חופשי.
אתם מוזמנים לתרום ולהגיה את הדף, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי הדף מוגה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
סימן שנג

במ״ש הטו״ז בסי׳ תקס״ב ס״ק וז״ל ותו כיון דלפוסקים שלא לומר עננו וכו׳ דבריו תמוהין וסתרו דברי עצמו שכתב בסי׳ ק״ח שאין מאורע שאר הימים הפסק בתפלה א״כ ה״נ מ״ש עננו י״ל דהוי תפלה על שאר הימים שמתענין בהם להיות נענין אז וא׳׳כ הוי מזכיר מאורע שאר הימים ולמה יחשב הפסק ואינו דומה למ״ש הטור בקבלת התענית דהרי זה כבר כתב הוא עצמו בס״ק ז׳ רזה שאני שאינו אומר בלשון תפלה רק בלשון נדר אבל עננו שאומר בלשון תפלה אינו הפסק וסותר הטו״ז דברי עצמו לסי׳ ק״ח ולס״ק ז׳ גם י"ל דהתם כיון דמזכיר הריני בתענית למחר ומזכיר יום ההוא ולכך הוי הפסק אבל הכא שאומר עננו ביום צום תעניתנו וי״ל רקאי על שאר הימים שמתענין ומתפללין עתה עליהם ודאי דומה לשואל אדם צרכיו בשומע תפלה ולא הוי הפסק וכו' יז"ו״ק ועיין במג״א ם׳׳קו ב׳ מ״ש ראם אכל אינו מתפלל עננו הנה כתב זה למותר דכבר נשמע זה מהמג"א בסעיף ב׳ שכתב חתן יתפלל עננו קודם שיכנס לחופה ואז יוכל לשתות מכוס של ברכה כי אז לא יוכל להתפלל אח״כ א״כ מפורש דלאחר שטעם מידי א״י להתפלל עננו:

< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף