גליוני הש"ס/ראש השנה/ו/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

גליוני הש"ס TriangleArrow-Left.png ראש השנה TriangleArrow-Left.png ו TriangleArrow-Left.png א

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רשב"א
ריטב"א
חידושי הר"ן
חי' הלכות מהרש"א
פני יהושע
טורי אבן
בית מאיר
ערוך לנר
רש"ש
גליוני הש"ס

שינון הדף בר"ת


דף ו' ע"א

ועשית אזהרה לב"ד שיעשוך. נ"ב עניין הדרש עפ"י גמ' שבועות גמר בלבו מניין ת"ל כל נדיב לב וא"כ למה כ' כאן מוצא שפתיך תשמור ה"ל למיכתב נדבת לבך תשמור דבלא רצון הלב אם אמר בפיו לבד ולבו לדבר אחר הא לא מהני דבעי' פיו ולבו שוין ואם גמר בלבו הרי רצון הלב לבד מחייב ולמה תליי' קרא במוצא שפתים וע"כ דועשית דבתרי' הכוונה אזהרה לב"ד שיעשוך וזהו בהכרח רק בדיבור דא"א לידע מה שבלבו וע"כ הוכרח לומר ג"כ מוצא שפתיך, מס' בניין אריאל חלק בית תלמוד דל"א ע"א בתוספת נופך ואם כי דבר חכמה אמר עכ"ז גוף הערתו דמדוע כתי' מוצא שפתיך אחרי שחל גם בלב דוגמתו מצינו ג"כ בסנהדרין פ"ז א' דברי אלו החרמין הערכין וההקדישות ופירש"י דדברי היינו דיבור וע"כ נדרש אחרמין וערכין והקדישות דחלים ע"י דיבור הפה ע"ש וק' ג"כ דלמה תלינהו קרא בדיבור אחרי שגם במחשבה חלים ואילו בדיבור לבד בלא מחשבה הרי אינם חלים וצ"ל דדיבר קרא בהווה שדרך המקדיש לפרש הקדישו בדיבור פיו:

כגון דאמר הרי עלי עולה ע"מ שאיני חייב באחריותה. נ"ב ע' שו"ת מהר"ם בר ברוך סי' רכ"ט:

וצדקה מחייב עלה לאלתר. נ"ב ה"מ אם מאחרה משום צרות עין אבל אם מאחרה כדי ליתנה לעני הגון אינו עובר בבל תאחר, ס' יריאים סי' שי"ז וע"ע בסוגי' דכאן אריכות בשו"ת רדב"ז ח"ב סי' תרצ"ח:

כיון שעבר עליו רגל אחד עובר בעשה. נ"ב ע' שו"ת ח"צ סי' י"ב:

תוד"ה על כ' לא דמי למתנה עמש"ב. נ"ב ע' שו"ת הלכות קטנות ח"ב סי' רמ"ג וע' בריטב"א כאן וע' ירושלמי ב"ק פ"ט ה"ה האומר ערכי עלי ע"מ שלא לסדר מחפץ פלוני כו' זאת אומרת כו' עש"ה ובמראה הפנים שם ד"ה זאת אומרת עש"ה:

Information.svg

הגרסה הראשונית של דף זה הונגשה באמצעות ובאדיבות דיקטה

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף