אוצר:האוצר צעד אחר צעד/1

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רעיון השיתופיות שעליו מושתת ה'אוצר' פירושו שכל אחד יכול לערוך ולכתוב כל דף באוצר. השינויים שתבצעו ישנו את הדפים בצורה מיידית לכלל המשתמשים.
נתחיל בהסבר על האפשרות החשובה באוצר: עריכת דף.
עריכת דף כוללת תיקוני טעויות, פיסוק, הוספת מראי מקומות, הערות שוליים וקישורים. בעזרת ה' בהמשך המדריך נלמד כיצד לבצע את כל האפשרויות הללו. כעת נתמקד ברמה הבסיסית ביותר:
אם אתם מוצאים טעות באחד הדפים, תוכלו לתקנה בצורה הבאה:

VisualEditor edit tab-he.png
בכל דף באוצר יש לשונית "עריכה" שנמצאת למעלה ומאפשרת עריכה של הדף שבו אתם צופים. לחצו על לשונית העריכה שנמצאת למעלה כדי לערוך את כל הדף.
VisualEditor - Section edit links-he.png
בנוסף, בדפים בהם יש כותרות (בדף זה, אין כותרות) יש קישור "עריכה" לצד כל כותרת המאפשר עריכה של הפסקה המצויה תחת הכותרת.
WikiEditC.png
עריכה חזותית
אחר שלחצתם על עריכה גללו בתיבת העריכה ומצאו את הטקסט שרציתם לערוך. כתבו את התיקון או את העריכה שלכם. (אך שימו לב, לא למחוק מילים או סימנים אשר אינכם מכירים ולא ראיתם אותם קודם שלחצתם על כפתור עריכה. סימנים אלו משמשים את המערכת לצורכי עיצוב, על חלק מהם נלמד בהמשך המדריך.)
WikiEditD.png

בסיום העריכה לחצו על שמירת השינויים לשמירת השינויים ולפרסומם. לפני השמירה ספקו בתיבת התקציר הסבר קצר למהות העריכה שביצעתם - למשל טעות הקלדה או תיקון טעות או כל פרט אחר שיוכל להסביר את מהות עריכתכם. לאחר מכן לחצו על כפתור השמירה.

חשוב לשים לב! אם שיניתם יותר מפסיק או מילה, לחצו קודם על כפתור "תצוגה מקדימה" כדי לבדוק שהתוצאה היא אכן כפי שרציתם. כל כותב עלול לשגות, ובעזרת אפשרות התצוגה המקדימה ניתן להימנע מטעויות מיותרות.

כעת מומלץ לתרגל את הנושא ולצבור מעט ניסיון. גשו לדף אוצר:ארגז חול, עדיף בחלון חדש, ונסו לערוך אותו, למשל להוסיף בו ברכת שלום.