מראי מקומות/שבת/קמד/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־23:08, 27 ביולי 2020 מאת ישיבישע בלאט (שיחה | תרומות) (באדיבות הרב בעל ה'ישיבישע בלאט')
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רב נסים גאון
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
רמב"ן
רשב"א
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
חתם סופר
קרן אורה
רש"ש
אילת השחר

מראי מקומות
שינון הדף בר"ת


מראי מקומות TriangleArrow-Left.png שבת TriangleArrow-Left.png קמד TriangleArrow-Left.png ב

כיון דלאו בני סחיטה נינהו אפילו לכתחילה נמי, טעם ההיתר בזה? עי' תורי"ד – שלא כדרך, (ועי' אגלי טל בפתיחה שיש שינוי המתיר לכתחילה), רשב"א וריטב"א.

ערביא אתרא הוא וכו', ומתי מנהג של מקום עחד קובע לכל העולם? עי' תוס' לעיל צב: שבעי שכל העולם אם היו באותו מצב היו עושים כן, ועי' ב"י ורמ"א שכ' לגבי פרי הנסחט במקום אחד אי נאסר לכל העולם, ועי"ש בבאור הלכה.

כיון דאחשבינהו הוה להו משקה, ואי מהני לכל הפירות או רק לתותים ורימונים? עי' רש"י ותוס' רי"ף ורא"ש, ועי' ב"י וב"ח שכ' מה שהקשו ממי תרדין במקוה ועי' באור הלכה.

אמר ר"ח מדברי רבינו נלמד חולב אדם עז לתוך הקדרה אבל לא לתוך הקערה, ובאיזה עז איירי? עי' תוס' ובשלטי גיבורים, וחיובו של חולב משום מה? עי' רש"י ורשב"א לעיל צה:, ורשב"א בשיטמ"ק כתובות ס:, והאם מוכח מכאן שיש דישה גם שלא בגידולי קרקע? עי' תוס' לעיל עג:, רשב"א לעיל צה:, רמב"ם ח' ז' מ"מ ובריש ספר שביתת השבת.

תוד"ה חולב, אי כוונתם משום דש או משום בורר? עי' מהרש"א, ועי' באור הלכה שכ' סעי' ה', וע"ע רמב"ן, ובר"ן הביא שי"א שגם בשבת מותר.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף