בית מאיר/עירובין/עז/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־10:12, 24 באפריל 2023 מאת כ'וויל (שיחה | תרומות) (יצירה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
מהדורה תליתאה ורביעאה

רשב"א
ריטב"א
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
בית מאיר
קרן אורה
רש"ש

שינון הדף בר"ת


בית מאיר TriangleArrow-Left.png עירובין TriangleArrow-Left.png עז TriangleArrow-Left.png א

תוס' ד"ה הכא במאי עסקינן. נראה דוקא וכו'. אין נראה שיחלוק רב אלא מותר וכו'. לפ״ר א״י לפרש דבריהם דמה בכך דלא נראה להו שיסבור במקום שאין בו ד׳ על ד' שבין רה״י לכרמלית דחכמים עשו חיזוק לדבריהם. מ״מ איך יהא מותר לרב. הא מ״מ אסור מטעם דמצא מין את מינו וניער. וע״כ לומר דסברו דעד כאן לא משני רבא דף ט' דטעמא דרב משום דמצא מין את מינו אלא תוך הפתח דלא גבוה שלשה. ומפני שהוא בשוה לארץ להכרמלית שייך לומר מצא מין את מינו. ואף דרבא לא ס״ל החילוק דגבוה ג׳ כמו דסביר לי׳ לאביי. היינו לענין הגזירה דדלמא אתי לאחלופי. אבל לענין מצא מין את מינו שפיר ס״ל לחלק בהכי. וא״כ שפיר אזלי דברי תוס׳ דאף דהכא סובר רב דחכמים עשו חיזוק אפילו בכותל דגבוה שלשה ברשות דרבנן. אבל בין רה״י לכרמלית לא מצא את מינו לא שייך בגבוה ג׳. אך צ״ע בפוסקים.

בתוס' ד"ה כותל שבין ב׳ חצירות. וא״ת וכו׳ הא אין מטלטלין בעליונה אלא בד׳. ע"כ טעמייהו דאליבא דר״ח כיון דאין מצטרפין א״כ לא חשיבא הכותל גבוה י׳ וכיון דרחב ד׳ הוי כרמלית ואסור לטלטל על גבה אלא בד׳ אמות. וא״כ א״י מה משני דמ״מ נ״מ דחות ד׳ מיהא שרי לטלטל מן הכותל לעליונה. איך אפשר לטלטל מכרמלית לחצר העליון הא מכרמלית לחצר קמטלטל ולנענ״ד שצריך הגה״ה וצ״ל נ״מ דתוך ד׳ מיהא שרי לטלטל על הכותל ותו לא מידי. ור״ל כיון דנותנין אותה לעליונה שתשמישה בנחת תו לא הוי אלא רשות כרמלית דיחיד ושרי באמת לטלטל על גבה תוך ד' אמות לתרווייהו החצירות. משא״כ אלו לא היינו נותנים לזה שתשמישו בנחת והיה רשות ב׳ החצירות שולטות בו לא היה אפשר לזוז על גבי' אפילו כמלא נימא כטעמיה דרב באינו רחב ד׳ עיין ודו״ק.

מעבר לתחילת הדף