אוצר:בית המדרש/מועדים/פסח: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 10: שורה 10:
== ווארטים ורעיונות על ענייני דיומא והגדה של פסח ==
== ווארטים ורעיונות על ענייני דיומא והגדה של פסח ==
{{תיוג כללי}}, תחת אשכול זה נאסוף את כל הווארטים לקראת הוצאת הגליון המורחב לפסח.  
{{תיוג כללי}}, תחת אשכול זה נאסוף את כל הווארטים לקראת הוצאת הגליון המורחב לפסח.  
=== פיוט ואמרתם זבח פסח ===
;זועמו סדומים ולוהטו באש בפסח, חולץ לוט מהם ומצות אפה בקץ פסח.
וכן פירש רש"י {{ממ|[[רש"י/בראשית/יט#ג|בראשית יט ג]]}} על הפסוק "ומצות אפה להם ויאכלו" ממדרש שכל טוב, שהיה זה בפסח. ובאגרא דכלה לר"צ מדינוב הביא שבמסורת מכוונים שני הפסוקים "ומצות על מרורים" ו"ומצות אפה להם ויאכלו", להורות על ענין זה שכמו שמצות על מרורים היינו בפסח גם ומצות אפה להם ויאכלו היה בפסח. [[משתמש:עורך תורני|עורך תורני]] ([[שיחת משתמש:עורך תורני|שיחה]]) 14:34, 14 במרץ 2021 (IST)




[[קטגוריה:אוצר - בית המדרש - מועדים]]
[[קטגוריה:אוצר - בית המדרש - מועדים]]

גרסה מ־14:34, 14 במרץ 2021

בדיקת חמץ בבית מצוחצח

לכאורה יש להבין מה המשמעות של בדיקת חמץ בבית שנקי לחלוטין בעקבות הנקיון היסודי שעשתה עקרת הבית. והן אמת שיש הנוהגים להחביא 10 פתיתים, אך אותם שאין נוהגים כן מה יאמרו. שואלין ודורשין (שיחה) 14:31, 5 באפריל 2019 (UTC)

בדיקת חמץ במקום שעומד למכור לנכרי

ידוע הדין שאף מקום שעומד למכור לנכרי יש לבודקו מחמץ אם לא מכרו במכירת י"ג. ויש לתמוה מה המשמעות של בדיקת חמץ במקום כזה הרי גם אם ימצא הוא לא עומד לבערו אלא למוכרו, וביותר שלפעמים מדובר בחמץ בעין ומה מועיל כאן בדיקה. שואלין ודורשין (שיחה) 14:33, 5 באפריל 2019 (UTC)

חיוב בדיקה כשאין לו בית

אנו מוצאים בכמה מקומות במסכת פסחים (לדוגמא, לענין שוכר ומשכיר וחזקת שאינו בדוק) שדין הבדיקה הוא דין בבית. ויש לדון באדם שאין לו בית האם יש לו חיוב בדיקה בעגלת הקניות שהוא נושא עמו לכל מקום, וכן האם יכול לברך על בדיקה זו. שואלין ודורשין (שיחה) 14:34, 5 באפריל 2019 (UTC)

ווארטים ורעיונות על ענייני דיומא והגדה של פסח

מתוייגים כללי, תחת אשכול זה נאסוף את כל הווארטים לקראת הוצאת הגליון המורחב לפסח.

פיוט ואמרתם זבח פסח

זועמו סדומים ולוהטו באש בפסח, חולץ לוט מהם ומצות אפה בקץ פסח.

וכן פירש רש"י (בראשית יט ג) על הפסוק "ומצות אפה להם ויאכלו" ממדרש שכל טוב, שהיה זה בפסח. ובאגרא דכלה לר"צ מדינוב הביא שבמסורת מכוונים שני הפסוקים "ומצות על מרורים" ו"ומצות אפה להם ויאכלו", להורות על ענין זה שכמו שמצות על מרורים היינו בפסח גם ומצות אפה להם ויאכלו היה בפסח. עורך תורני (שיחה) 14:34, 14 במרץ 2021 (IST)