שיירי קרבן/יבמות/י/ו

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחתית הדף

תלמוד ירושלמי
דפוס וילנא


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על ההלכה הנוכחית


מפרשי הירושלמי

קרבן העדה
שיירי קרבן
פני משה
מראה הפנים
חתם סופר


שיירי קרבן TriangleArrow-Left.png יבמות TriangleArrow-Left.png י TriangleArrow-Left.png ו

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

תניהו ענין לאיסור בבבלי דף צד משני לא דמי אשתו דבמזיד אסורה מדאורייתא בשוגג גזרו בה רבנן אחות אשתו דאפי' במזיד שריא מדאורייתא בשוגג לא גזרו. ונראה דהירושלמי סביר כי היכי דלא גזרו באנוסה ה"נ אין לגזור כאן דלאנוסה דמי' ולא לשוגגת א"נ ס"ל דלא גזרינן שוגג אטו מזיד:

ראשה דפירקא. וא"ת הא דאמרי' באשה שהלך וכו' תצא מזה ומזה מדרבנן הוא שמא יאמרו גירש זה וכו' אבל מדאורייתא מותרת לבעלה וי"ל דוקא בשני עדים דאנוסה גמורה היא צריכין להך טעמא גזרה שמא יאמרו גירש זה וכו' אבל בעד אחד דמדאורייתא אינו נאמן כשבא בעלה מדאורייתא אסורה ועיי' בבבלי דף צה:

והיו ב"ה דנין וכו' משמע שדין זה אאחות אשתו קאי שלא פסלה וכ"ה בבבלי בפרקין. וא"ת הא אף ב"ש אית להו הך דינא וי"ל הא דמסיק ואין שכיב' אחרת אוסרתה זהו לב"ה דוקא אבל ב"ש דורשין ואין שכיבת אחותה אוסרתה אבל חמותה אוסרתה דכתיב אותו ואתהן ועיי' בבבלי דף צה ע"א בד"ה זה הדין וכו':

ואחות אשתו פנוי' וכו'. וא"ת פשיטא דאינה פוסלת אחותה וי"ל סד"א דאסורה מק"ו ומה במקום שבא על איסור קל וכו' כדאמרי' לב"ש בסמוך קמ"ל דדרשינן ושכב איש אותה ואין שכיבת אחותה אוסרתה. אך לפ"ז צ"ל דת"ק אף באחותה פנוי' אוסר וקשה וכי ס"ל כב"ש דהא לעיל בסמוך אמרי' בין לר"י בין לר"ש לב"ה אינה נאסרת בשכיבת אחותה וי"ל ת"ק סובר לא נחלקו ב"ש וב"ה בדבר זה:

(שייך לדף נ"ו ע"א במתני') אמרו לו מתה אשתך ונשא אחותה מאביה וכו'. כ' תוס' דף נד ע"ב בתלתא הוה סגי אלא קמ"ל אע"פ שיש עירבוב שכל חמשתן שלשלת אחוה וצריך להוציא האסורות לא גזרינן הנך דשריין אטו הנך דאסורות ע"כ ולפמ"ש תוס' עוד שם בד"ה צרותיהן איצטרך אע"ג דס"ד דמוטב שיחלוץ הצרות גזרה שמא יחלוץ לשנייה או רביעית ע"כ נ"ל לכך נקט חמשה דסד"א דוקא כשאין שם אלא שלשה פוטרות צרותיהן דהכל יודעין שתי אחיות אסורות והאמצעי' נאסרה מהראשונה ומשלישית ודאי לא יחלצנה אבל בחמשה ס"ד למגזר שאינו ידוע כל כך איזו מהן אסורה ואיזו מותרת:

גברא אית ליה ברת' וחורגא וכו'. עיי' פי' בקונט'. וה"ה דהמ"ל שראובן היה לו שתי נשים וילדו לו שתי בנות אלא דהכי שפיר טפי הסדר דכולן באשה אחת איירי:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< הלכה קודמת · הלכה הבאה >
מעבר לתחילת הדף