שיחה:רש"י/שבת/נה/ב

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ד"ה כל האומר ראובן חטא[עריכה]

במעשה בלהה. הוצרך רש"י לפרש כן כי א"א לומר שכל האומר ראובן חטא בכל ימי חייו אינו אלא טועה שהרי כן סוברת הברייתא דארבעה מתו בעטיו של נחש ומוכח ששאר כל אדם חטאו. ש"ס יידן (שיחה) 23:09, 30 באפריל 2020 (UTC)

ד"ה אחת[עריכה]

כך היה יעקב עושה בארבעה אהלי נשיו מעמיד מטה לשכינה ובאותו אהל שהוא רואה בו השכינה הוא בא ולן אותו הלילה, עכ"ל. לפי זה קשה מה חרה לראובן הלא שכינה באה לאהלה של בלהה. ש"ס יידן (שיחה) 23:09, 30 באפריל 2020 (UTC)

ד"ה כל האומר בני עלי חטאו[עריכה]

באשת איש אינו אלא טועה ומיהו בבזיון קדשים חטאו. צ"ב מדוע לא אמר כן גם לגבי ראובן שרק לא חטא באשת אביו אך כן חטא בבלבול יצועיו. ש"ס יידן (שיחה) 23:09, 30 באפריל 2020 (UTC)

ד"ה והא[עריכה]

קשה בעיני שם החכם הנזכר כאן כי אומר אני שטעות גדול הוא כו'.[עריכה]

עיין מהרש"א שהיתה לרש"י גירסא אחרת בשם החכם. ועדיין ק"ק לשון כי אומר אני שמשמע שהקושיות תלויות זו בזו ואינו כן. ש"ס יידן (שיחה) 23:09, 30 באפריל 2020 (UTC)

עיין מהר״ם דב״ש (שיחה) 06:06, 1 במאי 2020 (UTC)

שהרי הם היו עוברים ולא היו מעבירים את אחרים[עריכה]

לכאורה יש מקום ליישב הוכחה זו שהרי לפי דברי הגמרא כאן איירי בגילוי עריות ממש וכיון ששכבו עם הנשים הרי החטיאו הנשים באיסור זה ואם אותם נשים לא פרשו מבעליהם וכן מסתבר שהיה בחלקם אם כן החטיאו אף את בעליהם בעוון זה והכל בכלל עוונם. ואולי הוקשה לרש"י שמכל מקום עיקר עוונם היה במה שהם עצמם עברו באשת איש ומדוע תלה הכתוב סרחונם רק במה שהחטיאו עי"ז אחרים. ש"ס יידן (שיחה) 23:09, 30 באפריל 2020 (UTC)