שו"ת רדב"ז/א'תקל

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שו"ת רדב"זTriangleArrow-Left.png א'תקל

< הקודם · הבא >
מעבר לתחתית הדף


דפים מקושרים

שו"ת   סימן א'תקל   רדב"ז
 [סימן אלף וחמש מאות ושלושים - חלק ה ללשונות הרמב"ם סימן קנז]

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף


(קנז) שאלת ממני אודיעך דעתי במה שכתב הרב ז"ל פי"א מהלכות תפלה וז"ל וכשמעמידין התיבה שיש בה ספרי תורה מעמידין אותה באמצע וכו' וכתב בסמוך עד שיהיו פני כל העם כלפי הקדש וכלפי הזקנים וכלפי התיבה ע"כ. ואם התיבה באמצע איך אפשר שיהיו פני כל העם אליה. ועוד תיבה זו למה אם להניח בה ס"ת הרי ס"ת בהיכל הוא מונח ואם לקרוא עליה בתורה הרי על הבימה היה קורא כדי שישמעו וכן כתב הוא ז"ל:

תשובה מנהגם היה להעמיד תיבה ובתוכה ס"ת כדי שיהיה מוכן להעלותו משם לבימה לקרוא בתורה גם כדי שיהיה מוכן ליחידים לקרוא בו שנים מקרא ואחד תרגום שהוא מצוה בס"ת יותר משאר החומשים גם למי שאין לו ולא יצטרכו כל העם לטרוח ולהוציא הס"ת מן ההיכל ומוציאו מן התיבה ומניחו עליה וקורא ובזמן שהיה קורא ש"צ להשמיע לרבים מעלהו לתיבה וקורא. ומה שאמר מעמידין באמצע לא באמצע הבית קאמר שהרי הבימה באמצע הבית היתה אלא באמצע בין צפון לדרום אבל לעולם סמוכה להיכל היו מעמידין אותה ופני כל העם אליה וזהו שלא כתב הרב באמצע הבית כאשר כתב גבי הבימה והחזן יורד לפניה בארץ ולא היה מנהגם שיתפלל ש"צ בבימה משום ממעמקים קראתיך:


< הקודם · הבא >
מעבר לתחילת הדף
Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.



שולי הגליון