רש"ש/סנהדרין/יז/א
< עמוד קודם · עמוד הבא > צור דיון על דף זה מפרשי הדף תוספות יד רמ"ה מהרש"ל חי' הלכות מהרש"א חי' אגדות מהרש"א ערוך לנר רש"ש |
דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף
גמרא עמך ואת בהדייהו. והא דאמרי' לעיל דמשה במקום ע"א קאי (וא"כ ליבעי ע' וע"א) דז"א אלא כשהוא לבדו (תוי"ט) ונ"ל להטעים ע"פ הא דאיתא באבות פ"ד מ"ח ואל תאמר קבלו דעתי שהן רשאין ולא אתה וכדפי' הרע"ב ע"ש:
רש"י ד"ה מי שעלה. עלה בידם חלק. כצ"ל:
רש"י ד"ה ואי אמר טעמא. נ"ל דהוה ק"ל שינוי לשון הש"ס דמעיקרא קאמר ואי אמר מילתא והשתא קאמר טעמא. לכן פי' דר"ל דאע"ג דאמר עתה טעמא על מה שאמר תחילה א"י ועכשיו אומר דעה החלטית לזכות או לחובה דוקא לפי' התוס' לקמן (לג ב) וכן הרמב"ם בפ"ט מה"ס אפ"ה לא מקבלינן מיניה. והרש"א נראה שלא הבין כן:
תד"ה שיודע. הוו בכלל או בנבלת חיה. עמש"כ בס"ד בעירובין (יג ב) בדבריהם:
בא"ד () דבהדיא כו' בתו"כ כו' מק"ו דבהמה שא"מ במגע בכעדשה כו' ת"ק אותם כו'. חפשתי שם ולא מצאתי לא הק"ו ולא המיעוט רק בפרשת שמיני בסופה בפסוק וכי ימות מה"ב אשר היא כו' דריש היא מטמא במשא ואין השרץ מטמא במשא הלא דין הוא מה בהמה שלא עשה דמה כבשרה כו' כאשר הביאו בעצמם בעירובין מתו"כ. והרש"א שכתב שם וה"ה דהמ"ל ק"ו מבהמה שא"מ במגע כעדשה לא זכר מדברי התוס' שלפנינו. ודע דמש"כ הרש"א כאן דנחש מטמא במגע בכזית הוא לפלא בעיני. ומש"כ התוס' על פיר"ת דלא אשכחן אותה דרשה בתו"כ נ"ל דכוונת ר"ת על הא דבתר האי קרא דכל הולך על גחון דפי' התו"כ דזה נחש כתיב ולא תטמאו בהם דדרשו בתו"כ שם דזה הויא הודעה דאין מקבלין טומאה מהם ומזה נמי משמע קצת דאף במגע בכזית א"מ ודלא כרש"א הנ"ל:
אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain). אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם. |