רש"ש/בבא בתרא/קמ/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף


לדף הבבלי
צורת הדף


לדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהמידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' שיעורים על עמוד זה באתר "קול הלשון"
לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבנו גרשום
רשב"ם
תוספות
רמב"ן
רשב"א
שיטה מקובצת
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
רש"ש
אילת השחר

שינון הדף בר"ת


רש"ש TriangleArrow-Left.png בבא בתרא TriangleArrow-Left.png קמ TriangleArrow-Left.png א

דף זה הועלה אוטומטית, ייתכנו שגיאות בתחביר קוד הדף. נא לא להסיר את התבנית לפני בדיקת תקינות ידנית
אם הכל בסדר - נא הסירו תבנית זו מן הדף

גמרא יתיב ר' ירמיה קמיה דר' אבהו כו'. גי' התוס' לעיל בד"ה אר"ג קמיה דר' אבא וכן מצינו בשבת (ס"ה) אמנם לפ"ז לא א"ש מאי דאמר לקמן (ע"ב) א"ל פשוט מיהת חדא דא"ר אבא כו'. אך ברי"ף ורא"ש שם הגי' דא"ר אסי אריו"ח:

ר"ש ד"ה כבר זכו בהן יורשין. ויקחו הבנות חלקם כו'. לפ"ז משמע לכאורה דאפי' אם לאחר שנתמעטו עדיין נשאר בהן כדי מזון אלו ואלו עד שתבגרן (ואפי' עוד יותר) נמי יפסידו הבנות. ועי' ברא"ש והג"א. ואולי בכה"ג אף הרשב"ם יודה דניזונים יחד:

ר"ש ד"ה אלמנתו מהו. או דלמא כו' לא ממעטא כו' ומוציאין מה"נ לבנות כו'. נ"ל משום דזה דומה לדינים המבוארים בשו"ע חו"מ סי' ע"ג סעיף י' ע"ש. וה"נ כיון שהאלמנה קיימת ואולי לא תינסב לאלתר וא"כ לא יספיקו למזונותיהן עד שיבגרו לכן יכולות לתבוע בב"ד שישלשו הנכסים בעדן מעכשיו ועי' ברא"ש מש"כ במתניתין. ודלא כמהרש"ל שהביא הש"ך שם ס"ק ל"ד שמחלק בכגון זה. והא"נ שכ' הרשב"ם בסוף דבריו שיזונו שלשתן יחד הוא כדעת החולקין שהביא הש"ך שם או כחילוק מהרש"ל:

ר"ש ד"ה לא ממעטא (בסופו). ואותה הבת תיזון עמהם. כצ"ל דר"ל עם הבנים:

תד"ה יתומים. והשתא א"ש דבכל ענין משמע דפשיט דמועטין כו'. כצ"ל:

בא"ד וא"ת כיון כו' מה חילוק כו'. ר"ל כיון דגם במועטין יד הבנים שולטת לעולם א"כ אין חילוק ולא ה"ל לתנא למיתני רק דלעולם בין במרובין בין במועטין הבנות יזונו עד שתבגרן. ודברי מהרש"א בזה מגומגמין:

תד"ה מה. וקשיא דא"כ כו' והכא אזלינן בתר מיעקרא. כצ"ל כדלקמן והוא לשון עקירה. אבל ק"ל על קושייתם דהכא לא מיעקרא עיקר תקנתא דהא הבנות יזונו עכ"פ. והא לא ק"ל דהא הכא והתם אזלינן בתר הרבייה. דהא הכא לא קאמר אלא מטעם שקדמו ומכרו כו':

תד"ה מי. ומאי קאמר נמי ב"ח כו' בת נמי כו' ואי מתה נמי ל"ל כו'. נ"ל דואי מתה כו' צ"ל קודם לומאי קאמר נמי ב"ח כו' כסדר האיבעיות:

בסה"ד (בע"ב) ופעמים שהאלמנה דוחה את הבנות ע"י הבנים כו'. צ"ע מהא דכתובות ספ"י דבכה"ג איתא שם דחוזרין חלילה וע"ש בגמרא במימרא דאביי:

Information.svg

אוצר הספרים היהודי השיתופי מקפיד מאד על שמירת זכויות יוצרים: הגרסה הראשונה של עמוד זה לא הוקלדה בידי מתנדבי האוצר, אך פורסמה ברשת תחת "נחלת הכלל" (Public domain).

אם אתם בעלי הזכויות ולדעתכם המפרסם הפר את זכויותיכם והטעה אותנו באשר לרישיון, אנא פנו אלינו (כאן) ונסיר את הדף בהקדם.

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחילת הדף