מראי מקומות/אסתר/ב: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רמז מהגר"א בטעמים
(מעלון ניצוץ אחד)
(רמז מהגר"א בטעמים)
שורה 8: שורה 8:
== פסוק ט ==
== פסוק ט ==
=== ואת שבע הנערות ===
=== ואת שבע הנערות ===
דרשו חז"ל {{ממ|[[תנ"ך/מגילה/יג/א|מגילה יג.]]}} שאיתם היתה מונה ימי שבת. שהיתה מכנה כל שפחה בשם של יום אחר, כך זכרה מתי שבת. ומקשים העולם, וכי לא מצאה דרך אחרת לדעת אימתי שבת. ומתרץ ב'יערות דבש', שחכמה גדולה היתה כאן. כי אסתר רצתה להצניע את עובדת היותה יהודית. ואילו היתה משרתת אחת אצלה גם בשבת וגם בשאר ימות השבוע, היתה מבחינה מיד שבשבת היא שובתת ממלאכות. אך כיון שהיו משרתות נפרדות לכל יום ויום, נמצא זאת של יום שלישי חושבת שבכל יום ויום המלכה עושה מלאכות, ואילו זאת של שבת היתה בטוחה שהמלכה אינה עושה מלאכות אף פעם.
דרשו חז"ל {{ממ|[[בבלי/מגילה/יג/א|מגילה יג.]]}} שאיתם היתה מונה ימי שבת. שהיתה מכנה כל שפחה בשם של יום אחר, כך זכרה מתי שבת. ומקשים העולם, וכי לא מצאה דרך אחרת לדעת אימתי שבת. ומתרץ ב'יערות דבש', שחכמה גדולה היתה כאן. כי אסתר רצתה להצניע את עובדת היותה יהודית. ואילו היתה משרתת אחת אצלה גם בשבת וגם בשאר ימות השבוע, היתה מבחינה מיד שבשבת היא שובתת ממלאכות. אך כיון שהיו משרתות נפרדות לכל יום ויום, נמצא זאת של יום שלישי חושבת שבכל יום ויום המלכה עושה מלאכות, ואילו זאת של שבת היתה בטוחה שהמלכה אינה עושה מלאכות אף פעם.
 
== פסוק יב ==
=== ובהגיע תור נערה ונערה ===
תיבות 'נערה ונערה' מוטעמות קדמא ואזלא, ואילו 'ובהגיע תור אסתר בת אביחיל' מוטעם מונח מונח מונח. ביאר הגר"א שכאן רמוז אופן ההליכה של כל הנערות ושל אסתר, כי כל הנערות הקדימו והלכו אל המלך ואילו אסתר התמהמה עד כמה שהיתה יכולה.  


== פסוק כב ==
== פסוק כב ==

תפריט ניווט