בית מאיר/עירובין/עד/א

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־11:02, 24 באפריל 2023 מאת כ'וויל (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

< עמוד קודם · עמוד הבא >
מעבר לתחתית הדף

לדף הבבלי
צורת הדף


עיון בפרויקט 'מפרשי האוצר' מבית 'אוצר החכמה' על דף זהלדף זה באתר "על התורה" לדף זה באתר "ספריא" מידע וקישורים רבים על דף זה ב'פורטל הדף היומי' לדף זה באתר "ויקיטקסט" לדף זה באתר "הכי גרסינן" לשינויי נוסחאות של התלמוד הבבלי, האתר כולל תמונות והעתקות של כל עדי הנוסח לתלמוד: קטעי גניזה, כתבי יד ודפוסים קדומים. האתר כולל גם סינופסיס ממוחשב לכל התלמוד במספר תצוגות המאפשרות להבליט ללומד שינויים שהוא מעוניין בהם. All content on the FGP portal is the property of The Friedberg Jewish Manuscript Society לדף זה באתר "שיתופתא" לדף זה באתר "תא שמע"



דפים מקושרים


צור דיון על דף זה
לדיון כללי על דף הגפ"ת הנוכחי


מפרשי הדף

רבינו חננאל
רש"י
תוספות
תוספות רי"ד
מהדורה תליתאה ורביעאה

רשב"א
ריטב"א
מהרש"ל
חי' הלכות מהרש"א
בית מאיר
קרן אורה
רש"ש

שינון הדף בר"ת


בית מאיר TriangleArrow-Left.png עירובין TriangleArrow-Left.png עד TriangleArrow-Left.png א

תוס' ד"ה ה"נ לא גזרינן. ואור"י דה"פ וכו' ה"נ כשעירבו במבוי היה אוסר כלים ששבתו במבוי לאפוקינהו לחורבה דלמא אתי לאסקינהו כלים ששבתו בתוך הבית לחורבה שהן מצוין במבוי. ובעניותי א״י להפריד מ"ש שהכניס ששבתו בהמבוי או בהחצירות מותרים להכניס בהחורבה אף דלא נשתתפו עמהם כדפרש״י ז״ל. ומ״ש כלי הבית שיהיו אסורים. ולפ״ר רציתי לומר דכמו דחצירות וגגות ומבוי רשות אחת. ה"ה רשות חורבה אחת הוא עם החצירות ומבוי ולהכי הכלים ששבתו בם מותרים. משא״כ כלי הבית. אך בהריטב״א ראיתי כאלו רוצה לפרש דבריהם באופן אחר. כי ז״ל דכיון דהכא דאפילו חורבה מותרת ומכשרת המבוי בלחי וקורה. מכלל שאף הוא בכלל השיתוף ומותרת היא להכניס ולהוציא כלים דמבוי לחורבה ולא גזרינן וכו'. ודברים הלו שאף הוא בכלל השיתוף א״י מהיכן יבא ואם הוא בכלל השיתוף אף כלי הבתים לישתרי ותהוי נמי בכלל עירובי חצירות. אלא יותר נלענ״ד כנ״ל. ועדיין צ״ע. ודע שהתוס׳ בדף פ״ה ד״ה שני בתים משיגים נמי על פרש״י דהכא ופירשו דהכא איירי בחורבה הפתוח לבית ומש״ה אוסרת וזה אינו מענה ארוכה להעיון דלעיל . ובהרא״ש שם עיינתי וראיתי דאף דבזה מסכים לפר״י ודלא כרש״י אלא דמיירי הכא בחורבה הפתוח לביתו ואל"ה אינה אוסרה כלל. מ״מ גורס בזה גירתס רש״י ז"ל גזירה דלמא אתא להוציא מאני דחצר לחורבה. ודוק.

ואזדא ר"י לטעמיה וכו' אלמא לא גזרינן ה"נ לא גזרינן. ועיין פירוש תוס'. ור״ל דודאי אף דחורבה אינה בשיתוף המבוי מ"מ מהראוי שמוחר לטלטל כלים ששבתו במבוי לחורבה דנמי רשות אחת הוא כמו כל החצירות. אלא משום דיש למגזר דלמא אתי לאפוקי מאני דבתים לחורבה לרב. ולהכי אף מה ששבתו במבוי אסור. ולהכי אין להחורבה להתיר המבוי. וקשיא לי לפשטות פרש״י היה להם להתוס׳ לאקשויי נמי כיון דלרב גזר א״כ היכי דחורבה פתוח למבוי מאי אירי' דאין בתים וחצירות פתוחים לסוכה אינה ניתרת בלחי וקורה. אפילו בתים וחצירות פתוחים לתוכה כל שחורבה בגוה לא תהא ניתרת מפני גזירה הנ״ל דאתי לטלטולי מן החצירות לחורבה דרך המבוי. ובשלמא לפי׳ התוס' י"ל דאה"נ לרב תמיד כל שחורבה בגוה אסור לטלטל כלים שבמבוי להחורבה אטו כלים שבבית, אלא היכי דבתים וחצירות פחוחים לה מבלעדי החורבה עכ״פ מתיר הלחי וקורה להמבוי מפני הבתים והחצירות שמתירים אותה. משא״כ לר״י וק״ל אבל לפרש״י ודאי קשיא.

מעבר לתחילת הדף