אוצר:רעיונות ליישום

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
גרסה מ־15:18, 11 בפברואר 2018 מאת מוסר-ניק (שיחה | תרומות) (החלטות נצרכות)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בדף ראשוני זה נגדיר לוחות זמנים ופרויקטים לתקופת ההרצה. בעתיד הוא ישמש לריכוז כל ענייני הקהילה ובית המדרש הגדול שיתפתח כאן, בעזרת השי"ת.

דיון 01 - פונקציות בסיסיות חסרות בתוכנה

משתמש:יודע ספר ומשתמש:סיני ועוקר הרים, אנא רשמו פה חוסרים בסיסיים שנתקלתם בהם ברמת התוכנה, כדי שנוכל להיערך לפתרון. מערכת (שיחה) 18:23, 3 בפברואר 2018 (UTC)

דיון 02 - רעיונות שלכם - מה צריך להיות במיזם

כאשר צץ לכם רעיון חדש שמתאים להיכלל במיזם הקטן שלנו, אנא העלו זאת כאן כדי שנוכל ללבן את הרעיון וליישם אותו אם ישא חן בעיני כולנו. לדוגמה אזרוק כאן רעיון אחד נחמד שעלה בדעתי: מיזם:אגף כתבי היד, שבו נקשר לכתבי יד ידועים שזמינים ברשת, יש כאלו מראשוני צרפת ומאחרונים, באתרים שונים, ומי שירצה בכך יוכל לפענח את כתב היד ולהציגו כאן מיד. כתבי יד רבים נזנחים כי רואים בהם גרסאות שונות להעתקות של ספרים ידועים וכדומה, אך כידוע פעמים רבות יש בהם 'מציאות', שינויי נוסח חשובים ואף קטעים שלמים כמו 'תשובות' מן הראשונים שנתעלמו מהעין. ככל שיגדל מאגר כתבי היד המוקלדים, יוכלו הלומדים בעתיד למצוא תגליות אלו בחיפוש ממוחשב. זה גם ישמש אותנו בעתיד להצגת מהדורות-השוואה לספרי ראשונים חשובים. מערכת (שיחה) 18:23, 3 בפברואר 2018 (UTC)

החלטות נצרכות

תוך כדי עבודה נתקלתי בכמה דברים הטעונים החלטה והכרעה:

א. כאשר מדפיס הספר הכניס תוכן עניינים משלו, כאשר נושאי הפרק מנוסחים בקצרה. האם יש טעם להשאירו? והיכן?.

ב. בספרים בהם נאספו מכתבים או תשובות, פעמים שהמוציא לאור מזכיר בתחילת קבוצת מכתבים למי נועדו המכתבים או מי כתבם, ואינו מזכיר זאת בתחילת כל מכתב. האם יש טעם לציין זאת בראש כל מכתב או בהערה, כיון שפעמים והקורא יניח בפשטות שהמכתב נכתב על ידי מחבר הספר ואינו שם על לבו שהמו"ל הביא מכתב זה מכותב אחר.

ג. כאשר מספר הפרק מוזכר כבר בשורת שם הספר, לדוגמא: עיין כאן, האם יש טעם לכפול את שם הפרק גם בגוף הטקסט או להסתמך על שם הספר בו מופיע כבר מספר הפרק. מוסר-ניק (שיחה) 12:18, 11 בפברואר 2018 (UTC)