אוצר:רעיונות ליישום: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אוצר הספרים היהודי השיתופי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 41: שורה 41:
==רשימת דפים קצרים==
==רשימת דפים קצרים==
כיון שברור לכל אחד שהאתר בשלב ראשון חייב להכיל בתוכו לכל הפחות את כל דפי הש"ס בבלי עם רש"י ותוספות, ומאידך גיסא לא כל אחד עתו ועטו בידו להעתיק דפים רבי טקסט, חשבתי שמא נוכל לפתוח איזו רשימה שבה יצויינו כל הדפים הקצרים בש"ס, בתלמוד ברש"י ובתוס' (כי בדרך כלל דף בו התלמוד ארוך הרי שפירוש רש"י או פירוש תוס' יהיה בדרך כלל קצר), ובאופן זה יוכלו אותם משתמשים לתרום את חלקם. אם יש מי שרוצה ליטול חלק בדבר זה, או לכל הפחות לעדכן היכן אפשר לעשות רשימה שכזו, אשמח שיעדכן. [[משתמש:סיני ועוקר הרים|סיני ועוקר הרים]] ([[שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים|שיחה]]) 13:09, 6 במרץ 2018 (UTC)
כיון שברור לכל אחד שהאתר בשלב ראשון חייב להכיל בתוכו לכל הפחות את כל דפי הש"ס בבלי עם רש"י ותוספות, ומאידך גיסא לא כל אחד עתו ועטו בידו להעתיק דפים רבי טקסט, חשבתי שמא נוכל לפתוח איזו רשימה שבה יצויינו כל הדפים הקצרים בש"ס, בתלמוד ברש"י ובתוס' (כי בדרך כלל דף בו התלמוד ארוך הרי שפירוש רש"י או פירוש תוס' יהיה בדרך כלל קצר), ובאופן זה יוכלו אותם משתמשים לתרום את חלקם. אם יש מי שרוצה ליטול חלק בדבר זה, או לכל הפחות לעדכן היכן אפשר לעשות רשימה שכזו, אשמח שיעדכן. [[משתמש:סיני ועוקר הרים|סיני ועוקר הרים]] ([[שיחת משתמש:סיני ועוקר הרים|שיחה]]) 13:09, 6 במרץ 2018 (UTC)
:אפשר גם להשתמש ב{{תב|חלקי}} בראש העמוד, ואז נפתח מיזם להשלמת חלקיים, שיתבסס על הרשימה [[מיוחד:דפים המקושרים לכאן/תבנית:חלקי|הזו]]. [[משתמש:טוביה יקירוב|טוביה יקירוב]] ([[שיחת משתמש:טוביה יקירוב|שיחה]]) 13:13, 6 במרץ 2018 (UTC)

גרסה מ־15:13, 6 במרץ 2018

בדף ראשוני זה נגדיר לוחות זמנים ופרויקטים לתקופת ההרצה. בעתיד הוא ישמש לריכוז כל ענייני הקהילה ובית המדרש הגדול שיתפתח כאן, בעזרת השי"ת.

דיון 01 - פונקציות בסיסיות חסרות בתוכנה

משתמש:יודע ספר ומשתמש:סיני ועוקר הרים, אנא רשמו פה חוסרים בסיסיים שנתקלתם בהם ברמת התוכנה, כדי שנוכל להיערך לפתרון. מערכת (שיחה) 18:23, 3 בפברואר 2018 (UTC)

דיון 02 - רעיונות שלכם - מה צריך להיות במיזם

כאשר צץ לכם רעיון חדש שמתאים להיכלל במיזם הקטן שלנו, אנא העלו זאת כאן כדי שנוכל ללבן את הרעיון וליישם אותו אם ישא חן בעיני כולנו. לדוגמה אזרוק כאן רעיון אחד נחמד שעלה בדעתי: מיזם:אגף כתבי היד, שבו נקשר לכתבי יד ידועים שזמינים ברשת, יש כאלו מראשוני צרפת ומאחרונים, באתרים שונים, ומי שירצה בכך יוכל לפענח את כתב היד ולהציגו כאן מיד. כתבי יד רבים נזנחים כי רואים בהם גרסאות שונות להעתקות של ספרים ידועים וכדומה, אך כידוע פעמים רבות יש בהם 'מציאות', שינויי נוסח חשובים ואף קטעים שלמים כמו 'תשובות' מן הראשונים שנתעלמו מהעין. ככל שיגדל מאגר כתבי היד המוקלדים, יוכלו הלומדים בעתיד למצוא תגליות אלו בחיפוש ממוחשב. זה גם ישמש אותנו בעתיד להצגת מהדורות-השוואה לספרי ראשונים חשובים. מערכת (שיחה) 18:23, 3 בפברואר 2018 (UTC)

החלטות נצרכות

תוך כדי עבודה נתקלתי בכמה דברים הטעונים החלטה והכרעה:

א. כאשר מדפיס הספר הכניס תוכן עניינים משלו, כאשר נושאי הפרק מנוסחים בקצרה. האם יש טעם להשאירו? והיכן?.

ב. בספרים בהם נאספו מכתבים או תשובות, פעמים שהמוציא לאור מזכיר בתחילת קבוצת מכתבים למי נועדו המכתבים או מי כתבם, ואינו מזכיר זאת בתחילת כל מכתב. האם יש טעם לציין זאת בראש כל מכתב או בהערה, כיון שפעמים והקורא יניח בפשטות שהמכתב נכתב על ידי מחבר הספר ואינו שם על לבו שהמו"ל הביא מכתב זה מכותב אחר.

ג. כאשר מספר הפרק מוזכר כבר בשורת שם הספר, לדוגמא: עיין כאן, האם יש טעם לכפול את שם הפרק גם בגוף הטקסט או להסתמך על שם הספר בו מופיע כבר מספר הפרק. מוסר-ניק (שיחה) 12:18, 11 בפברואר 2018 (UTC)

א. חשוב לוודא שגם תוכן הענינים משוחרר מזכויות יוצרים, כותרות וסיכומים הם יצירה של זה שכתב אותם וחשוב גם שם לוודא שעברו 70 שנה ממות המחבר או שמתקיימים כל התנאים הרלוונטיים לפי חוקי זכויות היוצרים במדינות הרלוונטיות. תוכן ענינים חופשי מזכויות יוצרים ראוי להופיע כדף בפני עצמו או בתוך שער המבוא לספר. אצור עוד מעט דוגמה של שער כזה.
ב. התייחסויות ספציפית למכתב זה, ראויות להופיע במכתב זה. התייחסות כללית אי אפשר להביא בכל מכתב ויש לכתוב רק במקום המקורי.
ג. כדאי לכתוב את שם הפרק בתוך הטקסט בצורה מובחנת.
הנלענ"ד כתבתי, וכמובן שאם ירבו דעות להיפך מדעתי, אבטל דעתי מפני דעת חבריי. הה"ד אוצר הספרים השיתופי. :) מערכת (שיחה) 12:30, 11 בפברואר 2018 (UTC)

המשך החלטות נצרכות

ד. כאשר המחבר כתב בתוך דבריו הגה"ה, בשולי הגליון או בסוף הקטע, היכן ובאיזה צורה לכתוב ההערה. האם בתוך הטקטס בסוגר מרובע כזה: [*) הערה: כאן תוכן ההערה ], או באופן ומקום אחר? מוסר-ניק (שיחה) 14:37, 11 בפברואר 2018 (UTC)

ד. כשזה בסוף קטע אפשר להציג בסוף הקטע. הערה שנדפסת כהערת שוליים, אפשר כעת להשאיר תחת כותרת משנה ==הגה"ה== ובעתיד כשתתאפשר כתיבת הערות שוליים, יהיה אפשר לעשות כמה קבוצות של הערות ואז נפריד את הגהות המחבר עצמו לקבוצת הערות נפרדת. מערכת (שיחה) 14:42, 11 בפברואר 2018 (UTC)
כיצד נדע לאחר זמן, כשתתאפשר הכנסת ההערות למתכונתן, היכן למקם את ההערה. האם נצטרך לשוב ולעיין במקור או שיש דרך לציין כבר כעת מהו מקום ההערה. מוסר-ניק (שיחה) 12:33, 13 בפברואר 2018 (UTC)

רשימת הספרים

ראוי לדעתי ליצור דף שבו יוכלו המשתמשים למצוא את רשימת כל הספרים הנמצאים במערכת, כדי להקל על המשתמשים. ובעיקר כדי לתת לנו, התורמים, את התמונה הכללית של עבודתינו. מוסר-ניק (שיחה) 12:35, 13 בפברואר 2018 (UTC)

קיים: מיוחד:כל הדפים. מערכת (שיחה) 14:53, 13 בפברואר 2018 (UTC)
ידעתי גם ידעתי, כוונתי לרשימת הספרים ולא הדפים. מוסר-ניק (שיחה) 15:14, 13 בפברואר 2018 (UTC)

רשימת ספרים נצרכים

היה מן הראוי ליצור רשימה בה יופיעו כל כותרי הספרים הנצרכים, לעת עתה על כל פנים, לארון הספרים. באופן זה יוכלו חברי הקהילה ליצור בצורה מכוונת את הדפים החשובים ביותר. מי אדיר (שיחה) 10:44, 18 בפברואר 2018 (UTC)

פרויקט שב שמעתתא

בזמן הקרוב אני מתכנן לעבוד בצורה רצינית על ספר שב שמעתתא, בהעלאת הטקסט, הגהתו, הכנסת קישורים והכחלתם, ובהוספת הערות ומראי מקומות חשובים. אם יש מי מעוניין שמעוניין להצטרף לפרוייקט ולהושיט לי יד לעזרה, אשמח אם יעדכן על כך ונעבוד יחד בשיתוף פעולה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 13:18, 5 במרץ 2018 (UTC)

חושבני שהפרויקט ראוי בהחלט ויתרום רבות לאתר בשלביו הראשונים, גם אני אצטרף בעזרת ה' בזמן הקרוב לפרוייקט, אם תעדכן אותי בדבר ספציפי שתרצה שאעזור בו אשמח לעבוד בשיתוף פעולה. מי אדיר (שיחה) 10:51, 6 במרץ 2018 (UTC)
מי אדיר יישר כח על הצטרפותך, כעת אני מעלה הערות על שמעתא ו' בה אני עסוק, אשמח אם תוכל לעלות את המשך הפרקים בשמעתא זו או להכחיל את הקישורים שכבר הכנסתי, ושוב פעם תודה רבה והמשך עבודה פורה. סיני ועוקר הרים (שיחה) 11:51, 6 במרץ 2018 (UTC)

רשימת דפים קצרים

כיון שברור לכל אחד שהאתר בשלב ראשון חייב להכיל בתוכו לכל הפחות את כל דפי הש"ס בבלי עם רש"י ותוספות, ומאידך גיסא לא כל אחד עתו ועטו בידו להעתיק דפים רבי טקסט, חשבתי שמא נוכל לפתוח איזו רשימה שבה יצויינו כל הדפים הקצרים בש"ס, בתלמוד ברש"י ובתוס' (כי בדרך כלל דף בו התלמוד ארוך הרי שפירוש רש"י או פירוש תוס' יהיה בדרך כלל קצר), ובאופן זה יוכלו אותם משתמשים לתרום את חלקם. אם יש מי שרוצה ליטול חלק בדבר זה, או לכל הפחות לעדכן היכן אפשר לעשות רשימה שכזו, אשמח שיעדכן. סיני ועוקר הרים (שיחה) 13:09, 6 במרץ 2018 (UTC)

אפשר גם להשתמש ב{{חלקי}} בראש העמוד, ואז נפתח מיזם להשלמת חלקיים, שיתבסס על הרשימה הזו. טוביה יקירוב (שיחה) 13:13, 6 במרץ 2018 (UTC)